Oh, intewebz. Hvorfor er du full av hackere og troll?

I følge DagensIT har sitter et russisk nettsted på en  kjempepakke med 6,5 millioner krypterte passord. Veldig mange av de som allerede er knekket stammer fra Linkedin, men det kan også ramme andre nettsteder som twitter og facebook.

Til nå er rundt 300.000 passord knekt og lagt ut. Fordi om majoriteten stammer fra linkedin, som har over 160 millioner brukere, så er det viktig å ta noen forhåndsregler.

Hvis du er som meg, så bruker du nemlig kanskje samme passord på flere nettsteder. Det er absolutt latskap fra min side, men jeg ser ikke bort ifra at flere av dere der ute er like late. Hvis det er tilfellet kan en lekasje av denne dimensjonen få kraftige følger. Også utenfor Linkedin.

Bytt passord ‘a!
Nettstedene som har skrevet om denne saken, viser alle til eksperter som anbefaler alle å bytte passord med en gang. Spesielt hvis du har en linkedin-konto. Det er eneste måten å være sikker på at denne passord-lekkasjen ikke rammer deg.

Dette gjelder også for dere som bruker andre nettsider enn linkedin. Det spekuleres nemlig flere steder om at ikke alle de krypterte passordene ble lagt ut på det russiske nettstedet.  Hvis du i tillegg til å ha en linkedin-konto, også har andre kontoer med samme passord, ja, da er du endten fucked – eller så bytter du passord.

– Ja, bytter du passord nå eller? HÆ?

4 thoughts on “Oh, intewebz. Hvorfor er du full av hackere og troll?

  1. Passordet mitt (som jeg bruker mange steder og til og med har delt med en og annen TW-spiller) har overlevd flere lignende kriser, så etter alt å dømme så har jeg allerede blitt frastjålet identiteten min, pengene mine, livet mitt og er nå på rømmen fra politiet.
    What more can they do, lizzm..

    1. Haha sant nok. Jeg skjønner forsåvidt heller ikke hvorfor noen skal hacke min facebook (eller twitter), for å være ærlig. Men jeg tenker at andre folk der ute kanskje har passordet på nettsider de ikke vil skal hackes. Jeg vet ikke. Er vel uansett lurt å være påpasselig med sånt. Identitetstyveri er jo ikke til å kimse av. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *