Fylleflauser og romantiske komedier

Jeg synes det er morsomt å sammenlikne det virkelige liv og livet til folk på film. Sjangeren det er lettest å sette opp mot det virkelige liv er uten tvil romantisk komedie. På et punkt i nesten alle romantiske komedier snubler og faller plutselig den kvinnelige hoverollen over noe latterlig. F.eks. en sprettball. Eller et blad. Så kommer en Hugh Grant eller Matthew McConaghey type rundt hjøret og èn av to ting skjer:

1) Han hjelper henne opp
2) Han faller ned sammen med henne

Deretter kysser de og har et skikkelig romantisk øyeblikk hvor de klarer å se hverandre dypt inn i øynene tiltross for at de er edru og ligger på bakken.

I det virkelige liv skjer ikke sånt. Jeg har hvertfall aldri hørt om det.  Riktignok faller folk  i min omgangskrets hele tiden, men den eneste som kommer å redder dem er dørvakta.  Det merkelige er at det er i balansegangen mellom å falle og å sjangle at folk jeg kjenner møter nye mennesker. Naturligvis oppstår det endel problemer pga det.

Jeg er kanskje ikke den villeste personen i verden, så jeg kan ikke snakke så mye utfra egen erfaring – men jeg er sykt god på å leve gjennom andre. det er morsomt og det sparer meg for mye. Bl.a. kjønnsykdommer og kleine situasjoner.

En venn av meg opplever f.eks. nå at vi forteller om han på hvert vors det kommer nye mennesker. Grunnen til det er at han presterte å bli med ei noe speisiell jente hjem. Ikke ei hvilken som helst jente – men ei jente som hadde avføringspose. Ei ann jente, som jeg ikke kjenner særlig godt, hadde plutselig med seg en hjemløs mann hjem. Og jeg kan ikke hjelpe for det, men jeg ser for meg at han spurte etter tomflaskene hennes når han skulle gå. Awkward.

Den morsomste fyllehistorien jeg kjenner til er likevel en jeg var delaktig i selv. Denne historien er blitt en promillemåler for min del. For hvis jeg skulle vurdere å gjøre noe liknende, så vet jeg at jeg må gå hjem. Jeg og ei venninne var på byen i en ikke-navngitt-by hvor det ble ekstremt mange shotter. Så møtte vi et nederlandsk par i 60-årene og ble sittende og snakke med dem.

På et punkt ble venninnen min veldig full. Og når jeg sier full, så mener jeg at hun begynte å fortelle meg at jeg måtte distrahere kona til denne mannen – fordi hun ville hooke opp med mannen. Grunnen til at hun ville det? Joda, fordi han lignet på Gandalf i Ringenes herre.

Altså. Gandalf var sjarmerende han. Med bermuda shorts og cocktail drink. For all del. Men av alle kjendiser, eller karakterer på film, så er ikke akkurat trollmannen fra Ringenes herre den jeg ville dratt med meg på do.

Det endte med at hun rota med Gandalf på toalettet etterfulgt av at han fikk se puppene hennes, før jeg dro henne med meg og tvang en random forbipasserende til å sykle oss hjem til henne.  I etterkant har det vist seg at han også fikk telefonnummeret hennes og vil besøke henne.

Tro meg – angsten var ganske kraftig for hennes del dagen-der-på.

2 thoughts on “Fylleflauser og romantiske komedier

    1. Fikk streng beskjed om at hvis jeg nevte hvilken by det var i, så ville alle kunne skjønne hvem det var. Ikke vet jeg hvordan, men det mente hun iallefall 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *