Sammendrag: BOLfestivalen 2012

Nå kommer det endelig – det etterlengta sammendraget fra årets BOL-festival! Hold dere fast. dette blir langt.

Sommerens BOL-festival ble holdt på hartevassbu, Hovden. Det er samme hytta som også ble brukt til festen i Januar. Vi hadde mye opplegg, mange flotte folk og enda mer alkohol. Dette ble også første festen for endel av deltakerne – og etter deres reaksjoner å dømme så skuffet det ikke. Vi får begynne i en kant.

De fleste kom opp allerede på torsdagen. Dette var også årsaken til at undertegnede og tre andre jenter måtte kjøre opp onsdagen og overnatte på en familiens hytte slik at vi var på plass tidlig nok. Det kom nemlig to stk fra vestlandet (vorin og kenn93x) som hadde reist nesten et døgn. Det ville vært rimelig kjipt om de kom opp til tom hytte, trossalt. Vi jentene brukte onsdagen på å dele noen flasker vin og spille fantasi. Dessuten øvde jeg og Ellen på en dans mens de andre to sovna på sofaen.

Torsdag ettermiddag var vi på plass på hartevassbu. Det første jeg gjorde var å lage gelloshots. Jeg mistenker at jeg fikk promille bare av dampen inne på kjøkkenet. Dette var nemlig ingen pingleshots. Så satt vi der, drakk noen øl og ventet på at vestlendingene skulle komme med bussen. Etter en stund ble jeg utålmodig, slik jeg ofte blir ,og sporet opp nummeret til Vorin. Han kunne fortelle meg at de hadde sittet 30 min for lenge på bussen fordi de hadde glemt å følge med på hvor de var. Eller så sov de. En av delen hvertfall.

Dermed måtte jeg ringe rundt å se om noen kunne hente dem. Det viste seg at alle fra østlandet lå bak skjema, så de var ikke i nærområdet før om flere timer, bussene gikk ikke før ni og alle på hytta hadde jo allerede drukket. Det endte opp med at Ellen, som var på sin tredje 0,33l øl skulle kjøre og hente dem. Veronica kunne nemlig fortelle at ingen kunne dømmes uten en blodprøve, og de måtte helt til kristiansand sykehus for å teste henne. Dermed ville promillen hun hadde pådratt seg av 2,5 0,33l øl være borte. Dessuten var det jo aldri kontroller her.

“Familien”

Når Kenneth og Vorin var henta, så kom de tilbake til en hytte med tre rimelig berusa jenter. jeg var på det stadiet at jeg snakket om TW, og Marlene var nesten på vei i seng. På et punkt fant vi også ut at det var veldig lurt at Vorin og Kenn badet. Derfor gjorde de det. Det ble noen ganske tøffe bilder av det.

Jeg lagde også klar en rekke oppdrag til hvert rom. De ble skrevet på rosa lapper og varierte i vanskelighetsgrad. Det var f.eks. av denne typen:
– Dramatiser juleevangeliet
– Start limbo og få med deg flere
– Dans fugledansen
– Barber leggene (på gutterom, seff)
– Styrt fire øl
– Snik deg inn på et rom og lån noens klær. Gå med disse i tre timer uten å bli oppdaget.
– Du skal aldri gå i trappene. Bare krabbe.
– Drikke en øl mens du sitter i et tre
– ‘Kom’ på et ark
– Løp tre ganger rundt huset i undertøy
– Få med folk til å bade i vannet
– Få noen til å kysse deg på kinnet
– Fremfør en koreografert dans til en westlife eller backstreet boys sang
– Start allsang i stua
– Dans ballett

Torsdagen ble som  forventet. Folk ramlet sporadisk inn døren og ble møtt med gelloshots. Folk var veldig uenige i hvorvidt disse shottene var for sterke eller ikke. Alle spiste/drakk dem iallefall. utover natten ble de togså en ‘greie’ at folk hoppet rundt i stua til all verdens sanger mens vi holdt over puppene. Det var ikke noe særlig dansing, altså, bare hopping opp og ned i en evighet. Denne trimmen resulterte i at alle følte seg rimelig lemster/støl i leggene neste dag.

PÅ fredagen, altså dag to, var det tid for både kakebaking, togaparty og OL.
I tilegg skulle også tre ekstra deltakere ankomme festen denne dagen. Det var først etter middagen var tilberedt og servert at OL skulle settes igang. Til middag var det forresten fyltekylling filleter, potet-purè, hvitløksbaguetter og salat som sto på menyen. Takker Fred, Anita, Larre, Veronica og Marlene for hjelpen til matlaging og servering denne dagen.

Uansett – OL startet, og det hele fungerte slik:
Alle ble delt inn i lag. Disse lagene skulle konkurrere på hver sine poster. Disse postene testet ulike ferdigheter. Nå er jeg usikker på den faktiske rekkefølgen, men postene var slik:

 • 1. Turn: Gjennomfør så mange av de følgende aktivitetene som mulig. En person på laget kan kun gjøre to av punktene + pyramiden.
  stupe kråke fremover
  stupe kråle bakover
  Stå på hender (kan ha hjelp til å holde beina)
  Stå på hodet
  Slå hjul
  Hoppe bukk over en medspiller som står med strake bein
  Stå i bro
  Pyramide (bonus poeng for at alle deltar)
 • 2. Stafett: Her valgte dommeren å lage terrorstasjon uten like. Alle deltakerne som ble med (fire stk måtte dela) ble bedt om å gjennomføre disse tre tingene i en bakke:
  Løpe opp og ned bakken med egg i skje
  Løpe opp og ned bakken
  Hoppe med samla bein opp og ned bakken
  Denne posten er også årsaken til at alle deltakerne lå spredt utover bakkeområdet og pustet for harde livet. Det var tungt, det ble skader på folk som ikke klarte å stoppe i bunnen bakken, eller glemte å svinge så de løp inn i skogen, ja, og kondisen til de fleste gamere er jo generelt sett ellendig. Meget artig post å observere iallefall.
 • 3. Hukomelse: Her ble flere gjenstander lagt fremfor deltakerne og de skulle huske så mange som mulig av disse. Beklageligvis hadde dommeren ikke akkurat overvurdert noen. Derfor var det med svært få gjenstander og samtlige lag fikk full pott poengmessig.
 • 4. Presisjon: her skulle det kastes doruller oppi bøtte.

Etter at alle lagene hadde gjennomført de ulike stasjonene, ble det også klart at et lag sto frem som vinner. Det ble naturligvis endel diskusjoner rundt hvorvidt disse faktisk fortjente seieren, men poengene talte nå enda for seg selv.

Vinnerne av BOL-festivalens Olympiske leker ble:
Imthebest/Marius
Larre/Larre
Hansemann / Hans- Terje
Thomas M.
Windsy/ Kjetil W.

Vinnerne mottok medaljer, latet som om Ola også hadde deltatt med dem (siden han hang seg på) og fikk glowsticks-armbånd. De ble også dommere på postene neste dag. Noe som gjorde samtlige meget fornøyde.

Etter OL valgte også et av rommene å gjennomføre sin oppgave: Løpe rundt huset i undertøy. Det ble visst også startet en konkurranse i å spise såkaldt ghostpepper-saus. Det resulterte stortsett i katastrofer hvor flere av BOL-festivalens deltakere sto

Nomis + Ghostpepper.

under vasken i 20 minutter, kastet opp, gråt, hylte, bannet, eller bare løp vilt rundt og skreik. Maleficare, som hadde med seg denne forfærdeligheten, ble også truet på livet i perioder.

Utover kvelden/natten ble det naturligvis også tid for drikkeleker av ulikevarianter. Bussturen ble en slager og gjorde flere mer beruset enn de burde vært. Det ble forresten også bading denne natten også. I tilegg var Hansemann og Veronica ute på rotur uten årebøyler. Vellykket det altså. Mens alle drakk seg driting i huset, bestemte også et trekløver, som gjerne omtalte seg som ‘familien’, seg for å stjele toalettmapper og oppgavekort fra alle rom i huset. Dette var ikke en av oppgavene på kortet de mottok ved ankomst. Det skapte likevel mye forvirring og frustrasjon dagen-der-på.

Mot slutten av natten, ble det også klart at minst fire stk hadde fått seg noe, en hadde blitt tegnet på og sir pio hadde danset ballett i stua.

På dag tre begynte det å forme seg seg tårn av hambuger-esker på et rom i tredje etasje.
Samtidig var det latterlig mye å rydde og vaske (som vanlig). Det har nemlig gått opp for meg i ettertid at folka som står opp seint ikke vet hvor mye enkelte står på for å rydde opp bevisene fra dagen før. Espen, Anita, Fred, Simon, Ole, Marius, Larre, Håkon og flere har nemlig virkelig stått på for å gjøre nettopp den slags i fellesarealene. De har vært flinke til å rydde, sette på oppvaskmaskinen, ta ut av oppvaskmaskinen og sortere pant, samt å hjelpe til med matlagingen. Virkelig flott jobbet av dere alle!

Det er kanskje også verdt å nevne at et av medlemmene i familien, Sebastian, ble teipet fast i dusjen og spylt ned. Dette var hevn for stjelte toalettsaker.

På menyen denne tredje dagen sto det skrevet TACO med store bokstaver. Etter forrige gang sa jeg at jeg aldri ville lage så mye taco igjen… Vel, jeg ga visst etter. Med hjelp fra trofaste hjelpere som Håkon, Larre, Olav, Hanse, Fred og Ellen fikk vi laget mer enn nok taco til alle sammen. Jeg stekte bl.a. 6 kg kjøttdeig – og det sier seg vel selv at det er ganske mye å fortære for alle og en hver.

Etter en trivelig middag, begynte planleggingen av dagens bar-til-bar runde. Det var et lite problem at flere av dommerne allerede hadde deltatt i et terning-spill eller dratt på busstur. Promillen var spesielt tydelig hos bl.a. Hansemann som sleit veldig med å forstå hva han skulle være dommer i. Under selve konkurransen ble det også klart at de som allerede var fulle følte seg mer enn klare til å ta den helt ut for å vinne. Smiskepoeng skulle sankes og alt som kunne drikkes, skulle drikkes fort.

Stasjonene var slikt:

1. Hansemann: Det er litt uklart for meg hvordan denne faktisk fungerte, da han ikke helt visste det selv. Det involverte iallefall kasting av doruller på rumper, løping rundt flaske og tauhopping.

2. Larre: Her var det skiftelek. Fire på hvert lag skulle delta. De startet på en rekke. Første mann løp inn på rommet, tok av seg sine klar og tok på seg penisdrakta som lå på rommet. Neste mann løp inn, tok av seg sine klær og tok på seg de som lå på rommet. Neste mann løp inn, tok av seg sine klær og på seg de som lå der. Så løp personen med penismanndrakta inn, tok av seg den og på seg klærene som lå der. Og slik gikk det helt til alle hadde hatt på seg drakta og igjen sto med sine egne klær. Den gruppen med best tid vant.

3. Kjetil: Her skulle det styrtes ØL. Laget skulle til sammen styrte fire øl på kortest mulig tid. Her valgte lagene ulike strategier, men de som kjørte “stikke-hull-i-ølen-og-styrte” lagde garantert mest søl.

4. Marius: Quiz. Her ble det stilt 10 spørsmål fra ulike kategorier. Dem med flest rette fikk også flest poeng og vant.

Vinnerne av denne bar-til-bar-runden ble laget som også tok den lengst for å vinne. Du har garantert sett bildet av dem mens de flasher overkroppen; Ola, Marlene, Fred, Veronica, Ole og Pio. De mottok glowsticks og såpebobler. De gjorde virkelig det meste for å vinne. Ola blottet rumpa, de med pupper blottet dem, lot dommere “motorboat’e” og smisket så mye med enkelte dommere (Marius) at de var i tvil om hvor vidt det var positivt eller negativt mot slutten.

Utover kvelden ble luften fylt med såpebobler. Disse boblene gjorde også en greie ut av å spise i lufta. De spiste så mange at de begynte å hoste. I tilegg ble det spist mer taco, spilt president, lekt busstur og spilt terningspill.

Plutselig kom også en av festivalens overraskelser til synet. Vi hadde nemlig ordnet klart et kapell hvor folk kunne få gifteringer, brudeslør, blomster og prest. Det var altså klart for bryllup! Presten, Kjetil W., hadde klargjort en slags tale mens han sto i dusjen. Og den handlet om sørlandschips og at ringen var evig og det var ekteskapet også. Hvertfall til søndag. Det ble inngått to ekteksap i første omgang. Et mellom Marlene og Olav (som nå er blitt kjærester på ånkliiii lizzm) og et eketeskap mellom Ellen og Inge ble foretatt over telefon. Her måtte Vebjørn bare stå å holde telefonen som var på høyttaler med et bilde av Inge fremme. Virkelig nymotens og tøft. Merkelig nok sleit folk med å huske brudemarsjen i starten, men det løste seg. Det er også verdt å nevne at Ingrid fanget en bukett – men ikke ble gift. Det er altså noe som må skje i fremtiden.

Senere på kvelden stilte også Håkon opp i prestedrakta og ordnet slik at Kjetil og Bjørg, som i utgangspunktet hadde fått beskjed om å passe seg for hverandre, også kunne gifte seg. Det hele startet med et frieri i stua og ble en lattermild affære avsluttet med at øl ble helt i hodet på de nygifte. Denne øl-badingen ble også tatt videre, og Fred ble omdøpt til Kåre johnny martin K.B. Et riktig så interessant navn der, altså.

Utover natten ble det også sunget “Det vakreste som finns” til undertegnede av et kor med flotte festdeltakere. Jeg fikk også en blomst. Neida, jeg ble naturligvis ikke flau i det hele tatt. Det ble også bestemt at undertegnede måtte bli gift. Det gikk jeg naturligvis ikke med med på, så jeg løp og gjemte meg. Jeg satt derfor lenge i et vindu og spionerte på de som var på verandaen. Da fikk jeg også tatt et bilde av det eneste trekket med røyk Hanse tok i løpet av helgen. OGSÅ DU SOM HADDE SLUTTET DA!

Natta bydde også må andre interessante ting. På et punkt begynte alle å hoppe tau i stua. Også ble det danseoppvisninger fra flere hold – som også er filmet og ligger på bloggens facebookside. Lekkert var det. Den gode gamle promillemåleren fikk også kjørt seg i diverse JEG-ER-FULLEST-konkurranser. Jeg har forsåvidt mine anelser om hvem som faktisk ble fullest, men jeg skal la være å uttale meg om det.

NÅ vet jeg at det er endel bilder som kanskje ikke ble godt nok forklart her, og det kan ha noe å gjøre med at jeg ikke helt vet hvorfor gutter bli litt bromance’ete på fylla. Det er uansett bare moro for meg som løper rundt å tar bilder av det.

Jeg kunne sagt så mye mer om helga, men jeg sitter igjen med så mange intrykk og minner at det er vanskelig å plukke ut de beste, morsomte og rareste tingene som skjedde. Kort sagt kan jeg vel si at det var minneverdig. Det skjedde noe til alle døgnets tider, og folk så ut til å ha både godt humør og sosialeantenner med seg til Hovden. I tilegg reiste alle derfra med noen nye venner, noen gode opplevelser og mange, mange wtf-moments å tenke tilbake på. Det blir rett og slett lettere å si at dere må se på bildene. De sier mer enn tusen ord, vet dere.

Takk for en flott BOL-festival!

2 thoughts on “Sammendrag: BOLfestivalen 2012

 1. 1. Hansemann: Det er litt uklart for meg hvordan denne faktisk fungerte, da han ikke helt visste det selv.
  Det aller aller tristeste her, er at jeg er litt usikker selv :S

  1 trekk ffs! Fort gjort 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *