Internettavhengighet regnes som en psykisk lidelse. (PS! Jeg har pustet frisk luft idag. Lover!)

Jeg har alltid spøkt med det, og det har kanskje du også? For jeg har gjentatte ganger sagt “Jeg er avhengig av internett” og vært knisefnisete. Internett har mer enn mye annet, fått en viktig rolle i mitt liv. Jeg sjekker internett før jobb, på jobb og etter jobb. Noen ganger i perioder hvor gamer endel, sjekker jeg også internett hvis jeg våkner på natta.

Før dere blir urolige for meg. Jeg har vært ute i dag. Det regner. Sånt orker jeg ikke selv om paraplyen og den nye kåpa matcher.

Frisk luft.

Internettavhengighet blir nå regnet som en psykisk lidelse i DSM-IV. For de som skulle lure, så er det betegnelsen på siste utgave av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Altså, håndboken for diagnoser i psykisk helse. Diagnosen internettavhengighet skal dekke avhengighet av pc’er, smart-telefoner og nettbrett.

Symptomene på internettavhengighet er bl.a.:

  • Konsentrasjonsvansker
  • Agorafobi (frykt for åpne plasser eller sosiale situasjoner med mange mennesker)
  • Følelsesmessig avstumpet
  • Tomhetsfølelse
  • Behov for kontinuerlig stimuli og underholdning
  • Innesluttethet

Som dere kan se allerede utifra denne korte listen, er det liknende symptomer som ved en rekke andre avhengighetsymdommer. Men slik er det jo ofte. Jeg har derimot et problem med å se at noen kan få en overdose av internett.

Det er derimot uvisst om min trang til å skrive noe om illuminati i alle kommentarfelt jeg kommer over, eller mitt vekslende behov for å fortelle folk at de tar feil på samme sted, kommer som et resultat at min avhengighet. Det jeg har lært av mine mange år fremfor skjermer av ulike slag er at internett kan være et løsning like ofte som det kan være et problem.

I mine øyne er det også slik at folk bør sjekke at de ikke er omringet av idioter og fuckfaces før de gir seg selv en diagnose av noe slag. Det være seg depresjon, angst eller nå internettavhengighet. Noen ganger kan trangen til å søke bort fra virkeligheten simpelthen være et symptom på at noe ikke er bra rundt deg. For på internett, vet dere, der finner man alle mulige folk. Og hvis man leter litt, så finner man kanskje også en arena hvor man kan være seg selv fult og helt.

Andre ganger kan internett være tidsfordriv. Slik som nå. Og altså, det er jo awesome?

Anser du din internettavhengighet som en psykisk lidelse? 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *