Tv-serier som startet høsten 2012

Vanligvis pleier høsten bety nye tv-serier. I år er intet untak. Det har kommet en rekke nye serier på “markedet” og jeg har tatt en titt på noen av dem. Hvis du lurer på hvorfor jeg har brukt så lang tid på å skrive om dem, så er det simpelthen fordi jeg følte for å se mer en bare Pilot’en (geez, finnes det ingen norsk oversettelse for det utenom … piloten?)

Emily Owens M.D. | 6.1/10

Emily Owens M.D.


Det første du vil bite deg merke til i denne serien er at feelingen i de første episodene er litt som “old school” Greys Anatomy. Du vet, med en usikker og til dels vimsete – men brilliant – nyutdanna lege i hovedrollen. Denne gangen i form av Emily Owens, som spilles av Mamie Gummer, dattera til selveste Meryl Streep. Og ja, det ser ut til at hun har arvet både gener og talent så langt. Det er forresten voice-over, kjærlighetsdrama og litt humor i denne serien. Hvis du liker den slags, så er den absolutt verdt å sjekke ut.

 

Nashville | 6.9/10
Sjangeren er kanskje ikke så stor her  Norge, men countrymusikk har visst sine stjerner. I Nashville følger vi en gammel

Nashville

storhet (Connie Britton, kjent fra bl.a. friday night lights) og ei ny countrysuperstjerne (Hayden Panettiere kjent fra bl.a. Heroes) i kampen om henholdsvis å beholde og å øke berømelsen innenfor sjangeren. Serien blander så langt også inn litt politisk maktkamp og andre aspekter ved countrymusikkere. Man møter nemlig også på dem som virkelig jobber hardt for å komme seg opp og frem i bransjen. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om serien enda, faktisk. Deler av det jeg har sett så langt er på grensen til klisjè. Det er gjør det litt vanskelig å ta serien seriøst. Skal nå likevel ta en titt på en episode til før jeg bestemmer meg for om dette er en serie jeg vil følge med på fremover.

Arrow | 8.5/10

Arrow


Så, nå vet jeg ikke hvor mye oversikt dere har over tegneseriefigurer, men jeg tipper dere fulgte litt med på smallville. Hvis dere husker Oliver Queen i den serien, så skjønner dere kanskje ogå hvilken rollefigur vi følger i Arrow. For ja, det er nemlig mr. Queen. Når serien starter har han nettopp blitt reddet fra en ødeøy hvor han da har utviklet sine evner. Varianten vi møter på i arrow er noe anderledese. Vi får bl.a. en noe bredere forståelse av hans motivasjon for å bli “superhelt” og vi treffer familien hans, samt venner og ekskjærester. Plot’et i serien er forsåvidt simepelt: På dagtid er Oliver millonær og playboy – på kvelds- og nattetid kjemper han mot all urett hans egen familie og andre har gjort. Hans mål er skape en mindre korrupt Starling City.

Beauty and the beast | 6.5/10

Beauty and the beast


Det er ikke helt samme plot som disneyfilmen, kan man si, men det er likevel den klasiske historien om ligger til grunn her. Vakker jente og mindre vakker mann. Et felles mål og en felles fiende. Og ja, sikkert noe luuuuuuv. Og nok en gang kan du tenke tilbake til smallville. Hovedrollen i Beauty and the beast spilles nemlig av Kristin Kreuk aka Lana Lang. Og i kjent hollywood-stil, så er ikke akkurat “Udyret” i denne serien en blanding av løve, okse og hårete bjørn. Han er mer styggfin. Det er hemmelig at han lever og han kan bli veldig sint og er veldig sterk. Også har han et arr da. Sammen driver disse to og skal avdekke et mystisk opplegg militæret har drevet med. Jeg føler nå egentlig litt av plottet i serien er oppbrukt, men det er vel grei underholdning for dem som er tom for serier å bry seg med.

 Underemployed | ….

Underemployed

Denne serien fra MTV tar for bl.a seg en av de store problemene i voksen/ungdomslivet: Man er utdannet, men man får ikke noen jobb som matcher utdannelsen. Man starter på bunn og må arbeide seg oppover i systemet. Ja, og noen vet rett og slett ikke hvor de vil – selv om de rent aldersmessig burde ha “funnet seg selv” nå. Jeg tipper noen av dere kjenner dere litt igjen i det. Hvis dere i tillegg har sett HBO-serien “Girls” så skjønner dere litt  av dealen med underemployed. Her følger vi en vennegjeng. Det starter med at de er ferdig med high school – så hoppe vi til livet etter college. Noe av dem har tatt videre utdannelse, andre har ikke. Noen hadde høyt press på seg til å bli noe stort, men har ikke fulgt opp, mens andre lever ungkarslivet og har fremdeles troa på å bli super-modell. Det kan ha noe med at jeg kjenner meg igjen i livssituasjonen å gjøre, men jeg liker serien. Og ja, jeg anbefaler den til alle som likte “girls.”

666 Park Avenue | 7.1/10 

666 Park Avneue


Det er egentlig litt rart at dette ikke har blitt gjort oftere, men jeg kjenner bare til to tv-serier som spiller opp om skrekk-sjangeren. Det er 666 park avenue og american horror story. Nå er denne en light versjon av american horror story, men den kan absolutt sette en støkk i deg. Det har seg også slik at 666 park avenue har fått med seg noen relativt kjente fjes; Vanessa Williams (Frustrerte fruer), Terry O’Quinn (Lost), Robert Buckley (one three hill) m.m. Hvorvidt du vil like serien, er egentlig helt avhengig av om du liker skrekksjangeren. Hvis du synes det er teit, eller ikke liker å bli skremt, å ville jeg bare holdt meg borte. Men hvis du liker sjangeren og bare synes american horror story er for drøy, så kan denne serien om leilighetskomplekset i 666 park avenue være akkurat passe skummel – sånn uten tortur, skumle nonner, voldtekt og insane asylums.

Go on | 7.8/10

Go On


For å si det sånn: Det var nok for meg at selveste Matthew Perry (Chandler, friends) er med i denne komi-serien. Det gjorde at jeg måtte sjekke den ut. Jeg har virkelig savnet ham. Dessuten er det alltid greit med en 20-minutters komedie i hverdagen. I Go On spiller Perry sportskommentatoren Ryan King – som nylig mistet kona i ei ulykke. Nå går han til gruppeterapi. Det hele byr på en rekke artige figurer. Og ikke minst, en Matthew Perry i storform. Han passer best i slike roller; Litt grinete og glimrende sarkastisk. Episodene likner kanskje litt mye på hverandre så langt, men jeg kommer absolutt til å følge med. Og helt ærlig; Det er utelukkende fordi jeg trenger å fylle et tomrom etter friends. Selv om Go On ikke kan måle seg med friends, så er litt bedre enn ingenting i dette tilfellet.

—–

Tre andre (nye) serier, som jeg ikke har like mye å si om:

  • The new normal (komedie): En alenemor med en rar unge og ei meget konservativ bestemor, blir surrogat for et homofilt par.
  • Partners (komedie): To gamle venner blir partnere i et arkitektfirma. Sophia Bush (one three hill) har en av hovedrollene.
  • The mindy project (komedie): Kvinnelig gynekolog som forsøker å balansere karriere og privatliv…

 

One thought on “Tv-serier som startet høsten 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *