Film: Twilight breaking dawn part 2 – Ikke så fæl

Jeg er ikke en av disse som hater Twilight-serien. Jeg har til og med bøkene – og har lest dem. Jeg er ikke flau over det en gang. Bare se her- de står i hylla bak de søte jentene:

Jeg åpnet først øynene for Twilight-fenomenet, når internett-oppstyret og Edward-menes startet. Alle haterne der ute viste sånn sett at all PR er god PR. Det sa seg jo selv at jeg måtte se filmen alle snakket om. Og det gjorde jeg.

Helt ærlig, så skjønte jeg ikke hvorfor denne historien var så veldig spesiell. Hvorfor hatet og elsket folk den med såpass kraft? – Og hvorfor skulle internett på død og liv sammenlikne Twilight-vampyrer med Harry Potter? Så, som nerder gjerne gjør – tok jeg det ett skritt videre og dykket enda litt lengre ned i dette nye og mye omtalte universet. Jeg leste bøkene.

Jeg tipper at mange andre ble lurt inn i Bella’s verden på denne måten. Og det er en verden fylt til randen med klisjè-dialog, angst, fortrengt seksualitet, fantasiskapninger og et noe stalkerbasert trekantdrama. Merkelig nok så holdt bøkene leselysten min gående helt til det var over.

Nå er siste film ute – og med det er min reise til Fork over. For denne gang i det minste. Det kan jo hende at ryktene om å gjøre historien til en musikal stemmer. For ja, syngende glitterpupper – av den mannlig vampyr varianten – kan  ligge i fremtiden.

Uansett. I dag har jeg sett filmen som er laget av siste del av siste bok.  Twilight Breaking Dawn Part 2.

Jeg forstår virkelig ikke hvorfor de måtte dele den siste boka i to, eller hvorfor de skrev inn en latterlig kamp mellom Cullen-slekta og ulvene som et slags “klimaks” i breaking dawn part 1, men:

Helt fra jeg leste ferdig bøkene, har jeg gledet meg litt til å se denne filmen. Filmen med den store kampen mellom “det gode og det onde”. Det er slikt eventyrfilmer og religion handler om. Jeg var overbevist om at den siste filmen ville være den beste; For med litt action på menyen, så glemmer man kanskje dialogen, som til tider er så klisjè og klein at det hele kan forveksles med en parodi.

Det viktigste å få sagt er kanskje at hun vi alle elsker å hate, Bella, er litt mindre … teit i denne filmen. Jeg mener, etter at du har blitt spist opp fra innside av ditt eget avkom, så nytter det ikke å skulle være mainstream slik at alle kan identifisere seg med deg.

Det må også sies at jeg ikke vet om budskapet i denne serien er at Bella bare trengte å dø, eller rett og slett å “få seg noe” gjevnlig, men det er hvertfall slik det virker. For i denne filmen kan hun jo plutselig snakke uten å stamme og bite av seg underleppa! Det forbedrer mye.

Jeg gidder ikke spoile filmens handling så veldig mye; men jeg kan røpe at det faktisk er slosscener av den litt stilige varianten å spore. Det er også spennende – og til tider rørende – å følge med. Det filmatiske fungerer så fint i perioder at man nesten glemmer at Jacob er forelsket i en baby. Og når du smaker litt på den setningen, så forstår du hvor absurd det egentlig er at man kan overse den slags.

Med Twilight Breaking Dawn 2 fikk sagen den avslutningen jeg håpet på. Det er også – etter min mening – den beste av filmene om Bella, som åpenbart lukter noe helt spesielt siden hun klarer å tiltrekke seg overnaturlige nemesis-hunks i form av Edward og Jacob. At verden kunne anse det som sansynlig at disse to kranglet om henne, er egentlig helt utrolig. En stein kan vise en mer spennende personlighet.

 Gutter – hvis dere må inngå et kompromis med deres kjære når det kommer til filmfronten, så er ikke dette så ille som dere tror. Jeg er rimelig sikker på at dere kan overleve denne filmen. Og kanskje får dere en stjerne i boka også. Spesielt hvis dere klager masse i forkant og virker oppofrende. Ja, da vil dere kanskje få muligheten til å skaffe mer valutta for pengene. Etter filmen. (Twilight-fans vil ikke gå glipp av noe under filmen, vet dere.)

Og jenter – filmen lever opp til forventningen dere har hatt fra bøkene. Og som en ekstra bonus, for dere som tror dere vet hva som vil skje – så har de endret deler av det. Noen dør. Da-da-daaaa-daa!

Har du sett Twilight Breaking Dawn Part 2? Skal du se den? Meninger om filmen?

4 thoughts on “Film: Twilight breaking dawn part 2 – Ikke så fæl

  1. Som vanlig godt skrevet Bene! ^^, Få som greier å skrive liknende anmeldelser o.O

    Men må si jeg savner et terningkast :p Lyst til å tilføye et? :p

    1. Takker! 🙂 Når det gjelder terningkast: Det kan jeg gjøre! Vil si den ligger på en 4. Ikke en sterk firer, dog, men at den er over middels vil jeg ikke ha noe problem med å stå for. Til sammenlikning er “Twiligh – new moon” en 2’er. 😛

  2. Jeg har sett den to gangen på kino tihi ^^
    Men jeg er enig, d må være lukta, for Bella er i grunnen ei ganske kjedelig og dyster jente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *