14 ting filmer har lært meg

Denne uka har jeg hatt noen fridager. I dag reiste jeg derfor til mamma og pappa og maste meg til taco. Jeg føler meg alltid som en 6 åring når jeg er hos foreldrene. Jeg kan se masse tv-serier og filmer, blogge og få gratis mat. Det er så greit når jeg slipper å lage mat til meg selv.

Dessuten sitter jeg sånn ca sånn her når jeg venter på maten min:

Ok da. Det er ikke riktig så nusselig når jeg sitter innepakka i femten lag klær (det er kaldt damn it), usminka, siklende og vill i blikket. Men still.

Når man slipper å lage sin egen mat, får man plutselig tid å henge på youtube. Jeg kom f.eks. over en rimelig awesome 6 minutters mash-up med nesten alle filmer som kom ut i 2012. Den ble lagt ut 2 desember og har bare 70k views enda, men tipper den får millioner.

Fritid og denne mash-up’en, fikk meg til å tenke over stuff. Som f.eks. hva filmer egentlig har lært meg. I forrige innlegg skrev jeg om zombier og verdens undergang, men filmer har lært meg mer enn bare paranoia og prepping. Her er en liste.

1. NÅR KVINNFOLK ER ALENE ER DE ALLTID LETTKLEDDE
Dessuten er det gjerne sånn at hvis de blir redde, gjør det ingenting å vandre rundt i undertøyet – med et våpen – og lete etter hvor lyden kommer fra.

2. HVIS DU DUSJER ER DU STORTSETT DØDSDØMT
Spesielt hvis du bor i et stort hus. Derfor foretrekker jeg å bade. Og jeg låser alltid døra.

3. VENTILASJONSYSTEMET I ALLE BYGNINGER ER ET PERFEKT GJEMMSTED/FREMKOMSTMIDDEL.
Jeg nekter å tro at dette trenger en forklaring. Alle som har sett mer enn tre filmer, har lagt merke til hvordan alle får plass inni ventilasjonssymtemer. Hvordan de krabber rundt inni dem, lusker på folk fra dem og bryter seg inn i hemmelig rom gjennom dem. Dessuten er de visst ypperlige til å rømme gjennom. Må være noe jeg innbilder meg, at det lager ganske mye lyd, og er en oppskrift på panikk-klaustrofobi, når folk krabber rundt inni dem.

4. POLITISJEFEN VIL NESTEN ALLTID SUSPANDERE SIN STJERNE-DETEKTIV. ELLER GI HAN/HUN 48 TIMER PÅ Å FULLFØRE JOBBEN.

5. MENN LER I MØTET MED SMERTE NÅR DE BLIR BANKET OPP ELLER SKUTT I ARMEN, MEN NÅR EI VAKKER DAME SKAL RENSE SÅRA – DA ER DET SMERTEFULT. FFS.

6. ALLE DAMER DRØMMER OM Å REISE TIL PARIS. OG DU KAN SE EIFFEL-TÅRNET FRA ALLE VINDU I BYEN.

7. POLITIFOLK VIL FINNE DET NØDVENDIG Å BESØKE EN STRIPPEKLUBB PÅ MINST ET TITSPUNKT. Ja, det er en T der.

8. HELTEN ER ANTAKELIGVIS DEN BESTE I VERDEN TIL Å HÅNDTERE ET VÅPEN. HAN/HUN TREFFER ALLTID.
Skurkene der i mot. De er tydeligvis alltid drita fulle, eller halvveis blinde med feil i balansesenteret. For de bommer stortsett alltid. Selv om de har maskingevær. Hvis de treffer helten er det i armen. Og da slipper helten likevel unna. Videre kan du se punkt 5 for handlingsforløp.

9. ALLE HANDLEPOSER INNEHOLDER MINST EN SVÆR, FRANSK BAGUETTE.
Men du ser aldri noen spise disse. De spiser stortsett hamburger. Eller pizza.

10. INGEN SIER “HADET” FØR DE LEGGER PÅ TELEFONEN.

 11. DET REGNER ALDRI MENS FOLK GÅR PÅ HIGHSCHOOL. Og alle populære HS-jenter går side om side gjennom ganga. I slowmotion. I korte skjørt.

12. NÅR HELTEN BLIR FANGA AV SKURKEN, VIL SKURKEN ALLTID BRUKE SÅ LANG TID PÅ Å FORTELLE OM SIN ONDE PLAN, AT NOEN (mest sansynlig heltens kjæreste) VIL REKKE Å REDDE HELTEN.

13. HVIS NOEN SLEMME HOLDER PÅ Å VINNE, KAN DU ALLTID TA MED BÅNDOPPTAKER OG FÅ DEM TIL Å AVSLØRE SINE SLEIPE PÅFUNN OG MANIPULASJON VED Å APPELLERE TIL DERES EGO.

14. HVIS DU ER I TVIL OM NOEN ER SNILL ELLER OND, SÅ KAN DU STORTSETT SE PÅ FARGEN DE HAR PÅ KLÆRENE. SORT ER ONDT. Hvis de er unaturlig bleike, så er det heller ikke et godt tegn.

Stopper der. Så, there you have it. En liste over 14 ting hva filmer har lært meg. Det er sikkert mye mer, altså, men nå kan jeg ikke sitte her hele dagen og skrive lister heller. Og 14 er et greit tall, 13 er trossalt bad luck. Nå har jeg viktige ting å gjøre… Som å lese blogginnlegg om hvordan man lager julepynt jeg ikke vil ha i leiligheten min.

– Hva har filmer lært deg?

 

4 thoughts on “14 ting filmer har lært meg

    1. I USA saa drikker alle av roede plastkopper, og Da mener jeg ALLE og ALLTID. College uten roede engangskopper til enhver anledning er ikke college :p

  1. Det er så teit når folk skriver om at gutta er unaturlig tøffe i møtet med smerte når de er i kamp. DET KALLES ADREALIN OG DET ER SÅNN KROPPEN FUNGERR. Når kampen er over sårene skal renses så er det kicket borte. OK??

  2. Jeg lo litt av at det aldri regner å High school. Har ikke tenkt over det før. Men det gjør det jo ikke?? Kommer ikke på en film om high school som det regner i!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *