Øl mot influensa – Challange accepted?

Er du litt alkis? Eller, trenger du en unnskyldning for å være det? Stortsett alle vet at vin (aka “et glass om dagen”) har sine gode sider, men hvis du ikke liker vin gir vissheten om dette, ganske liten glede i hverdagen. Det vil kanskje glede deg å vite at forskere har funnet ut at ØL kan være med å bekjempe influensa symptomer. Oh, alkislivet.

Japanske forskere (alle setninger som starter slik er awesome) ansatt ved bryggeriet Sapporo, har gjennom ført en undersøkelse som avdekket at en kjemisk forbindelse i ØL (rettere sagt, den delen som gir den bitre smaken) kan hjelpe deg å kjempe mot influensa. Denne fine drikke-unnskyldningen, er brakt til deg fra kjemikalie humulone.

Humulone er bl.a. et effektivt forsvar mot et virus som kan forårsake alvorlige former for lungebetennelse og bronkitt. Nå jobbes det med å tilsette stoffet i andre matvarer. Det er naturligvis fordi avholdsmennesker og pyser også ønsker å nyte godt av det hele. Og jeg som håpte øl og selektiv alkoholisme skulle ha en evolusjonær effekt for en gangs skyld. Damn it.

Det er ingen hemmlighet at store deler av nord-Norge allerede har oppdaget hvordan alkohol kan fikse det meste, men det vil kanskje glede til og med de nord-norske at for å få noen influensamotvirkende-effekt av øl, så må du drikke noen ekstreme mengder. Rettere sagt rundt 30 øl.

Slike mengder med øl betyr riktignok at stortsett alle som ikke deltar i ditt fyllekalas, kommer til å forlate din alkoholiserte-rumpe, men det finnes jo en enkel løsning her. Sånn, hvis du ikke vil ofre venner og kjærlighet for alkohol og influensa-bekjempelse, mener jeg. Du kan jo få alle vennene dine til å joine. Det er jo en slags drikkelek inni der et sted.

Challange accepted?

4 thoughts on “Øl mot influensa – Challange accepted?

  1. Ja, er det noen jeg skal stole på angående de positive sidene ved øl, så er det forskere ansatt på et bryggeri 🙂

    1. Hehe, du har jo et poeng der. Heldigvis er det nok tro på funnene deres, til at det nå arbeides med å få inn kjemikaliet i andre mat- og drikkevarer. Det er jo et godt tegn. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *