Slå ihjel 90 minutter med Pitch Perfect

Hvis du tar a cappella og blander med Bring it on, Glee, Mean girls og Step up – så sitter du igjen med Pitch Perfect. Filmen som helt uventet endret mine tanker om a cappella. Jeg trodde nemlig at konseptet var rimelig teit. Etter å ha sett den filmen, har det endret seg.

Pitch perfect starter rimelig typisk for sjangeren. Og hvis du, i likhet med meg, har sett endel filmer tidligere, så kan du se for deg handlingsforløpet innen de første ti minuttene er overstått. Beca (Anna Kndrick) er hovedpersonen i filmen. Hun starter på en ny skole (aka college). Dessuten er hun er en “outsider” og drømmer om å bli DJ og innen kort tid, blir hun “tvunget” av faren til å bli med i en klubb. Fordi, du vet, foreldre i USA er veldig opptatt av barna deres skal ha den beste opplevelsen av college. Long story short; hun ender hun opp i A Cappella gruppen “The Barden Bellas”.

Bellas dummet seg under finalene i fjor. Dessuten har de en rivaliserende a cappella gruppe på skolen (trouble makers) som stortsett eier alle konkurrenter. Utover i filmen forsøker Beca å overtale sjefen i Bellas (Anna Camp) til å endre musikk og stil for å slå disse fæle drittsekkene. Blandt disse fiendene er det naturligvis også en slags love-story på gang. Så, ja, du skjønner tegninga.

Filmen er full av humor. Alle typer humor. Fat Amy (Rebel wIlson) og Gail (Elizabeth Banks) står f.eks. for noen utmerka utsagn. Hadde jeg snakket engelsk til daglig, ville jeg sikkert adoptert et par av replikkene også. Sånn for å være badass. Det er også verdt å nevne at skuespillerne i filmen er fantastiske – og musikken er faktisk bra.Dessuten setter jeg pris på at filmen ikke er overbærende moraliserende.

Filmer i denne sjangeren skal, etter min mening, få deg til å ville synge med, trampe litt etter rytmen og ikke minst – klistre et smil om i ansiktet din. Alt dette klarte Pitch Perfect å skape for min del. Missforstå meg rett her; Jeg kan ikke synge, men filmen gir en såpass kraftig feel good stemning at jeg nesten prøvde på slutten. Og en kan si hva en vil om at det kanskje er å gjøre verdens umusikalske en bjørnetjeneste, når man får dem til å tro de kan synge, men hvis du setter på en komedie – så vil du at filmen skal gi en god følelse. Å følelsen av å kunne synge, er ikke så dum. Det må jeg si.

Min karakter til Pitch Perfect: 8 av 10.

One thought on “Slå ihjel 90 minutter med Pitch Perfect

  1. Får vel sjekke den ut da… HVIS jeg ikke har noe annet å gjøre vel og merke. Kan ikke ha på meg at jeg ser acapellafilmer uten grunn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *