TV-serier for vintermørket

Det har blitt en stund siden jeg har skrevet om tv-serier. Det er jo litt dumt gjort av meg, fordi jeg vet jo at dere elsker å finne nye ting å se på. Derfor kommer det enda en post om nettopp tv-serier. Noen nye og noen som har gått et par sesonger eller mer. Enjoy.

DON’T TRUST THE BITCH IN APARTMENT 23 | 7,2/10
Det er vanskelig å forklare hvordan denne serien er, uten å trekke paraleller til “2 broke girls” og “new girl”. June (Dreama Walker), flytter til New york og blir samboer med bitcha i leilighet 23, Chloe (Krysten Ritter). Det viser seg at Chloe er på grensen til å være sosiopat. Hun bruker til dels hjerteløse metoder og lurer den naive June inn i mange rare og komiske situasjoner. Det serien vinner mye på, er at du sjeldent kan forutse hvor Chloe vil ta det. Hun er uforutsigbar og seeren vil nok føle seg nesten like lurt som June. Prikken over i’en er James Van Der Beek (dawsons creek) som spiller seg selv i serien. Han er Chloes tilsynelatende eneste venn, og dynamikken dem i mellom er til hysterisk morsom  til tider. Absolutt en komi-serie jeg vil anbefale. Hver episode er 22 minutter og sesong 2 er godt i gang, så det er bare å starte opphentingen.

WHITE COLLAR | 8,3/10
Hvis det er noe tv har lært oss, så er det vel at politiet og deres jakt på kriminelle antakeligvis er noe av det vi her i verden bør synes er mest interessant noen sinne. Jeg er desverre av den typen som ikke synes f.eks. CSI er artig – men White Collar er ikke CSI. Denne serien er mer enn katt-og-mus-lek med humor, drama og litt konspirasjonsteorier. Det er kanskje passende å sammenlikne litt med filmen “Catch Me If You Can”. Handlingen spinner i hovedsak rundt Tim DeKay, som spiller Peter Burke, FBI-agenten som elsker jobben sin, og Matt Boomer, som spiller Neal Caffrey. En “con man” og på mange måter et geni. I serien jobber de sammen, og til tider mot hverandre, i flere paralelle plot-lines.  Caffreys medsammensvorne, den ekstremt paranoide men sjarmerende Mozzi, står for mye av humoren og har mange av seriens beste replikker. Tiffani Thiessen, som er best kjent fra 90201, spiller kona til FBI-agenten og er også overraskende flink her. Alt i alt, en god serie. Dessuten er det ikke til å stikke under en stol at Neal Caffrey (Matt Boomer) som også er kjent fra Chuck, er dreeeeeamy. Men, som jeg skrev et annet sted; Det er sykt irriterende for meg at han er gay. Det ødelegger illusjonen jeg har i hodet mitt om at jeg hadde hatt sjans på han.

UTOPIA | ingen karakter
I dette britiske dramaet følger vien gruppe med mennesker som snubler over – og inn i – en konspirasjon vedrørende manuset til det som kun kan kalles en “cult graphic novel.” Hovedpersonene snakker først kun gjennom et forum på internett, men bestemmer seg for å møtes IRL. Dette fører til at de kommer på radaren til organisasjon kjent som “the network”. Å være på deres radar viser seg å være en dum ting. Flere av dem bøter med livet allerede i første episode. De som overlever tortur og forfølgelse, må etter kort tid innse at for å overleve må de forlate alt og alle de kjenner. Hvis dere fulgte med på Misfits, så vil dere kanskje kjenne igjen noe av stilen til serien og en av hovedrolleinnhaverne. Serien er lovende så langt, men det har bare kommet ut fire episoder og jeg har bare sett to av dem, så det gjenstår å se hvor god serien blir fremover. Jeg vil følge med.

BUNHEADS | 7,3/10
Amy Sherman, som er en av skaperne Gilmore girls, har helt klart tatt mye med seg mye fra sin tidigere hit, for dette er kort fortalt –  gilmore girls med ballerinaer. Humoren og de kjappe replikkene er ganske lik, det er satt i en liten by og den kvinnelige hovedrollen, Michelle Simms (Sutton Foster) kan til tider likne litt på Lorelai Gilmore. I tillegg gjør flere – ja nesten altfor mange – av skuespilllerne fra Gilmore Girls en fremtreden her. Først og fremst Kelly Bishop, som spiller en gammel ballerina turned danse-lærer og Michelle Simms sin svigermor. Hun er sitt sedvanlige awesome selv. Problemet, slik jeg ser det, er at det ikke stopper der. Det er jo ikke ukjent at regisører og produsenter liker å ta med seg noen skuespillere på flere prosjekter, men her blir det så mange at jeg klarer ikke la være å sammenlikne Bunheads med Gilmore girls. Og desverre for denne serien, så kommer den til kort i den sammenlikningen. Det er også litt forvirrende at man aldri helt får tak på hvem som egentlig er hovedrollene her. Bi-rollene tar til tider litt overhånd, rett og slett. Når det er sagt, så liker jeg serien. Den har sine øyeblikk og er en sånn god og varm serie som en ikke trenger å innvestere å mye tid i for å følge med på.

DO NO HARM | 5,5/10
Dette er på mange måter en modernisering av “Jekyll and Hyde”. Du vet, splitta personligheter som kjemper mot hverandre.  Dr. Jason Cole er kirurg på dag tid, men på natta tar hans alterego, eller hva en skal kalle det, over og gjør all slags ugang. De siste årene har Cole klart å holde den andre personligheten i sjakk ved hjelp av medisiner, men nå har han opparbeidet en tolleranse for disse og klarer å ta over. Det skaper naturligvis en del problemer. Kun en episode er sendt så langt. Det irriterer meg litt at konseptet i seg selv er litt oppbrukt, me på samme tid så fortjener serien en sjanse. Den er godt laget og har potesiale til å bli bra. Jeg kommer til å gi serien et par episoder til på å imponere, men mer enn det kan jeg ikke love. Leger-dramaer finnes det trossalt nok av så det skal noe til å ta plassen til en av dem jeg allerede følger med på.

LEGIT | 7,4/10
Jim Jeffries er en av de stand-up komikerne jeg allerede har anbefalt dere å sjekke ut. I denne serien ser det ut til at han spiller ut sine rutiner i et tv-serie format. Første episode er nemlig en av historiene jeg har sett han fortelle i show tidligere. Dette er nok likevel ikke kjent for “folk flest”, så da vet de kanskje ikke hvor sant mye av det som skjer i episoden faktisk er. Det jeg lurer mest på etter å ha sett denne episoden, er hvor de skal gå herfra? For joda, det er morsomt nok, men hvor mange slike historier har han på lager? Jeg har ikke sett han fortelle så altfor mange av dem. Og jeg er usikker på hvordan de skal knyttes sammen. Uansett – hvis du liker Jim Jeffries sin stand-up, så liker du humoren her. Og da er nok serien verdt å følge med på fremover også.

SHERLOCK | 9,2/10
Ooooh, hva kan en si? På samme måte so “Do no harm” spiller ut en klassiker, så gjør de det her. De gjemmer det forsåvidt ikke heller – tittelen sier jo sitt. Denne serien er en av de høyest rangerte på imdb om dagen, og det er ikke uten grunn. Den er flott skrevet og nydelig laget. Skuespillerne i hovedrollene (Benedict Cumberbatch og Martin Freeman) er fantastiske. Sherlock er i gang med sin tredje sesong og det er sålangt kommet ut 7 episoder. For de som kan regne, betyr det at det er få episoder i hver sesong – men til gjengjeld er de lange og flott gjennomførte episoder som de fleste vil kunne like. Hvis du har noe tid til overs, vil jeg anbefale å gi Sherlock en sjanse. Rimelig sikker på at du ikke vil angre på det.

ANDRE TV-SERIER VERDT Å SJEKKE UT:
– Banshee| 8,0/10
– The Americans | 8,2/10
– Suits | 8,9/10

 

 

——
Hva synes du om tv-seriene over? Noen du savner eller vil anbefale?

2 thoughts on “TV-serier for vintermørket

  1. Har blitt tipsa om og se Sherlock og Sons of Anarchy(som ikke er på lista). Får se om jeg manner meg opp en dag til og se en eller to episoder, det er som regel nok til å bli bitt av serie-basillen.

    Andre serier som driver på(starta med nye episoder), men som du ikke nevnte, er The Walking Dead og Spartacus(<3<3<3)..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *