Vedkveld får uventet oppmerksomhet

Noen ganger tenker jeg på rare ting. F.eks. hvordan menneskeheten ville blitt sett på gjennom alien-øyene. Ja, altså, hva ville utenomjordiske vesen tenkt hvis de kom hit og studerte oss? Det er desverre litt for obskurt og vanskelig å forestille seg. Så for å få det ned på en mindre skala har jeg mye moro med simpelthen å studere hvordan andre kulturer reagerer på oss nordmenn. Vi er trossalt fjellnisser med isbjørner i gatene for mange der ute.

Jeg tror vi nordmenn glemmer hvor sære vi er. Vi liker jo å tro vi er veldig viktige i det store og det hele. Jeg mistenker at mange glemmer at vi ikke akkurat er verdens navle. Dessuten gjør vi rare ting som på en internasjonal skala antakeligvis virker helt vanvittig. Jeg trenger egentlig ikke gjøre mer enn å nevne programmer som “Hurtigruta” for å underbygge det poenget.

Et annet program som har fått oppmerksomhet utenlands denne uka, handler om ved. Altså, nasjonal vedkveld, som ble sendt på NRK 15.02.13. Her er det bl.a. beskrevet i the new york times.

Og her på The Colbert Report:

Dette amerikanske talkshowet/satireprogrammet går på Comedy Central og har Steven Colbert i førersetet. Det er også en av mine favoritter. The Colbert Report er ikke så veldig kjent her til lands, men hvis du har sett the Daily Show (med Jon Stewart) som bl.a. gikk/går på nrk2, så er det noe av det samme. Mr. Colbert startet faktisk sin karriere som korrespondant på the Daily Show. Og nå til dags kniver de stortsett om de samme grammy-prisene.

Jeg så ikke nasjonal vedkveld selv. For å være ærlig ser jeg nesten utelukkede tvprogrammer på dataen eller apple tv (netflix). Men jeg synes det er litt festlig at denne typen programmer får oppmerksomhet utenlands. Om ikke annet, så er vi en motpol til alle programmene om sex, vold og bimboer. Og ja, jeg tok på meg den selvironiske hatten og lo godt når jeg så oss gjennom Steven Colbert sine øyne.

PS! Det er litt festlig at 5 min etter dette innlegget ble postet, begynte de og disutere linkee her og vedstabler (!) på skype. Ja, serious.

One thought on “Vedkveld får uventet oppmerksomhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *