Internett er fylt med bitre menn uten jobb

Vet du hva? Jeg leste en sånn fin artikkel i dag om hvordan det kreves 450k i gjeld og master-grad fra BI for å levere ut flyers på Karl Johan. Jeg driver selv å søker på jobber om dagen, så det kommer kanskje ikke som noe sjokk at jeg kjenner godt til frustrasjonen som beskrives i forhold til å lese jobbannonser.

Emnet opptok meg såpass at jeg – overtalt av fire red bull – begynte å gjøre det utenkelige; research. Da oppdaget jeg at alle problemer i Norge egentlig har en rot. Meg. F.eks. er det min skyld at folk «tar ubrukelige bachelor-grader i historie» og konsekvent sloss om alle de samme teite jobbene der ute. Eller, det er mitt kjønn sin skyld, sånn for å være mer presis.

Først og fremst er det min skyld fordi jeg burde visst at min utdannelse var lame allerede som 15 åring. Jenter flest gjør det jo best på skolen og det var da jeg skulle velge videregående skole at jeg startet denne veien, nemlig. Jeg tok mine karakterer og jeg valgte å søke medier og kommunikasjon. Og alle vet at verden ikke trenger flere fotografer og grafiske designere. Eller journalister for den del. Bloggen min er ubrukelig nok, liksom.

Hvis ikke de kule skoletilbudene var kjønnsdiskriminerende i seg selv, så er det vagina-klubben i det norske samfunn som visstnok får alle jobbene kastet etter seg også. Ikke nok med det. Vi tár også disse jobbene – forså å bare smake på dem noen uker og sykemelde oss. Vi mener da at det ikke var så kult å være frigjort som først antatt. Det er mye kulere å være sprenggravid og å bli forsørget. Det synes alle oss med melkeprodusenter på brystet.

Også sitter vi her da, med vaginaen vår og en lysende fremtid. Vi kan nå snylte på staten for evig. Den må bl.a. betale barnehageplass for «oss». Oss, som i kvinnene. Mens alle menn der ute rister på hodet fordi de ikke kjenner noen kvinner som har samme jobb i mer enn to måneder uten å sykmelde seg eller bli gravid.

Vi er også glade i å gjenta historier her til lands – selv om det kanskje er en evig tapssirkel – så etter en stund kastes jobben(e) etter en ny kvinne som tok teite valg allerede som 15 åring. Og på sidelinjen står det da minst to suicidale menn og forbanner seg over at en innkvotert kvinne med lumske planer tok plassen og jobben deres. Igjen.

Mennene var kanskje ikke best kvalifisert eller høyest utdannet, men det er jo forventet at de skal forsørge familien! Kvinner tar bare ubrukelige og uviktige utdannelser. Mens menn er så flinke praktisk. Sånt må det tas hensyn til. Og mennene vet jo at når de kommer hjem, så sitter den kjipe kona der og drikker vin og kjefter på dem.

For oss med innovertiss, er det bare fryd og gammen med kjipt jobbmarked. Vi trekker alltids det lengste strået i lengden. Og i morgen er det ny dag.  Da kommer sykepenger, dagpenger, overgangsstønad, arbeidsavklaringspenger og barnetrygd og diverse annet, slik at shopping får stå på menyen mens alle taperne med utovertiss jobber med å få jobbene vi tok fra dem.

6 thoughts on “Internett er fylt med bitre menn uten jobb

 1. Morsomt innlegg! Personlig synes jeg alltid det er fascinerende at selverklærte “manne-menn” alltid skal skylde på kvinner for alt som går galt i egne liv, i stede for å ta tak og utbedre situasjonen..

 2. Artig innlegg! ^^, Du føler med andre ord at du ligger godt an i søknadsprosessen?:p

  Hmm.. ikke funnet noen tips for oss gutta da? Må innrømme man-boobs ikke frister alt for mye, med mindre jeg virkelig må o.O

 3. JEG skal i alle fall ta videreutdaning og master, jobbe som f og TA en eller annen bra stilling fra en mann! Og ikke pga kvotering, men fordi jeg er BEST!

  Det er i hver fall ambisjonen ehe 😛

 4. Morsom artikkel 🙂

  Jeg er ganske glad for jeg er gutt. Apropo kvotering. På NTNU får jenter(som i utgangspunktet presterer det bedre enn gutter på skolen) jentepoeng. Det vil si 2 poeng. Dette medfører at du vil gå fra feks. 5 i snitt, til 5.2 i snitt.

  Om en jente og en gutt, med like gode karakterer fra videregående skal begynne på samme studie(eks. NTNU), vil jenten komme foran gutten. Dette er et statlig foretak gjort for å “likestille kvinner i mannsdominerte yrker”. Dette er helt tåpelig. Problemet som jeg gang på gang ser er at naive mennesker tror at LIKESTILLING handler om LIK fordeling av kjønn, men det handler om LIKE muligheter i samfunnet.

  Dette står til og med i likestillingsloven:
  § 1. (Lovens formål.)
  Denne lov skal fremme likestilling mellom kjønnene og tar særlig sikte på å bedre kvinnens stilling.
  Kvinner og menn skal gis like muligheter til utdanning, arbeid og kulturell og faglig utvikling.

  “like muligheter til utdanning”.

  Kvotering is wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *