Alex Machado – om å jobbe med gaming og G-serien

Logitech lanserte sin nye g-serie under The Gathering 2013. Dette er en serie bestående av to tastatur, fire datamus og to headset spesielt tilpasset en gamers behov. Jeg har snakket med Alex Machado, Senior Category Manager i Logitech.

Det ligger mye forskning bak disse produktene. Machado nevner spesielt den infrarøde teknologien og interaksjonen mellom hånd, mus og tastatur. Han forteller også at han selv er en gamer og føler at de gjennom arbeidet med g-serien har gjort såpass store fremskritt at den vil være uunnværlig for seriøse gamere.

Machado 40 år gammen og er det jeg vil kalle en gaming-ekspert. Hans favoritt spill faller innenfor sjangeren FPS. Han er også en av de heldige som har gjort gaming til sitt levebrød. Bakgrunnen hans er innen Product managing, markedsføring og salg av elektronikk. Etter å ha gjort dette lenge og å kunne spille, så fikk han jobben han har i dag. Men han forteller at det tok han frem til nå for å overbevise foreldrene om at han kunne leve av hobbyen sin.

– Det er litt forskjellig hvordan man definerer gaming-ekspert. I går gamet jeg en time før jeg gikk på jobb, halvannen time i lunsjpausen og omtrent 4 timer når jeg kom hjem fra jobb. I helgene gamer jeg så mye som jeg overhodet får til. Så hvis du ser på noen definisjoner av hard-core gamer, så er jeg gjort det.

Machado mener at gaming kan være en god fritidssyssel. Han mener at alt som bringer glede og fornøyelse og ikke medbringer skade er positivt. Han synes også at han er veldig heldig som får jobbe innenfor gaming. Hans nåværende stilling er som en drømmejobb. Han kan til og med game på kontoret, men det gjør han ikke fordi han føler han bør jobbe der. Det er viktig å beholde jobben, naturligvis. På spørsmål om jobben hans er glamorøs, ler han og sier «både og» før han fortsetter:

– Det er absolutt deler av jobben som er glamorøs. Jeg reiser mye og jeg får dra på lan over hele verden. Og det er gøy nok det, men etter reise blir du jo sliten. Og etter et par dager på lan så er du nesten «strung out» på energidrikker og dårlig mat og du har ikke sovet særlig godt. Men når alt kommer til alt, så er det gøy. Jeg får jo snakke om noe jeg virkelig bryr meg om.

– GAMING ER SPORT
Machado synes diskusjonen vedrørende gaming som sport er interessant. Han synes at det på mange måter er en sport. Det er kompetitivt og det er flere ligaer som gjør en god jobb med å posisjonere gaming som en nettopp det. Du trenger bare å se på noen av de største lagene og konkurrentene, så oppdager du det er mye penger i spill og til og med doping for å øke prestasjonene.

– Når jeg ser på klipp fra de store turneringene, til for eksempel League of Legends og den slags, og ser folkene som vinner dem og hvordan de reagerer med å bli skikkelig overveldet når de får trofeer, da er det rørende. Og ja, det er en sport. Det er folk som vil gjøre det og som vil være der i deres sted og de vil øve 12 til 16 timer om dagen for å nå den drømmen.

For å bli en pro-gamer kan du ikke anse gamingen som trøttende. Du må se på det som moro, uansett hvilken sjanger eller spill du foretrekker.  Du må like å trene på det og takle at det er ekstremt kompetitivt. Du må også ha de rette gaming-produktene. Det er her g-serien kommer inn. Det er de fremadstormende og håpefulle med pro-gamer ambisjoner logitech forsøker å fange opp og å hjelpe på veien. Det gjør de bl.a. ved å tilby maksimal presisjon og ytelse, som er spesielt viktig innen PC-spill.

– Med Logitech G-serien lar vi vår lidenskap for vitenskap komme gamerne til gode. De nye produktene tar spillingen til et nytt nivå når det gjelder hurtighet, presisjon og pålitelighet. Hvert eneste element i disse produktene er designet med én ting for øyet, nemlig å gi gamere det beste utstyret.

Gaming er formel 1 for data hardware. Her er det ikke snakk om å bruke produkter i 20 minutter om dagen, men i timevis. I g-serien har de først sett på et problem som en gamer ofte møter på, så har de brukt en forskningsbasert prosess for å takle dette problemet. Produktene finnes også tilpasset til mac-brukere og de har datamus spesielt designet for venstrehendte. I tillegg til dette er det mulig å skreddersy og endre en del av produktene slik at de passer din personlighet og dine behov. Du kan f.eks. skifte farge på lyset som kommer fra tastaturet. Og ja, rosa er en mulighet. Produktene kan også anvendes på kontor.

– Når alt kommer til alt er det jo macros. På g600 kan du programmere tastene så de gjør akkurat det du vil. De kan være en «spell» og de kan være en copypaste til power point hvis du vil det. Det er pålitelige produkter og de varer lengre.

CPS er viktig i de fleste kompetitive spill. I League of Legends f.eks. snakker vi om 2,3 CPS og det er stor utfordring for mye gaming hardware. Noen datamus bruker brytere som holder om lag 8 millioner klikk. Hvis du klikker 2 ganger i sekundet så varer ikke disse så lenge. Med f.eks. 16 timer i uka og LOL-games på 45 minutter vil det bli en del klikk og datamusa vil kanskje vare et års tid.

– Hvis du ser på vår G400s har den 20 millioner klikk innebygd, så den vil vare lenge.

G-SERIEN GIR DEG MULIGHETER
En pågående debatt blant gamere er hvorvidt en skal bruke trådløst hardware. Når du først har blitt vant med å bruke trådløst, er det vanskelig å omstille seg. Machado selv bruker G700 som er en «wired wierdless» datamus. Selv med mulighet for vekt-tilpassing for datamus synes han trådløst er overlegent. Han går så langt som å si at når du først har prøvd det, vil du ikke slutte med det igjen.

– Dagene hvor micro-bølger påvirket musa er over. Det er gammeldags. De trådløse er pålitelige, har gode batterier som varer lenge og de gir en flyt i bevegelsene som du ikke får med kabel selv om de skulle ha balanse- og vekttilpassing.

Når det gjelder hodetelefonene har de også gjort noen fiffige justeringer. Dette er produkter som brukes i timevis og hvis de er wireless så har en dem kanskje på seg også mens en går på kjøkkenet og henter energidrikk i kjøleskapet eller til og med på do. De altså tas sjeldent av. Dermed er det viktig at de er komfortable og lette. På dem du finner i g-serien kan du derfor vaske putene. I tillegg er de tilpasset slik at de vil være behagelige også for dem som bruker briller. Det er en fordel å ha den muligheten når en skal stirre på en skjerm daglig.

Loitech sitt primærmål var å lage produkter som gir brukerne en indre sikkerhet om at de vil vare. Resultatet er en g-serie som imøtekommer gamer-livet og løser problemene som tidligere hemmet en i kompetitive situasjoner. De har f.eks. G19s tastaturet som gir gamere full kontroll på statistikker, applikasjoner og hurtigtaster. I tillegg til vannavvisende overflate, har det et dobbelt UV-belegg som gir tastene ekstra lang levetid og du konfigurere 12 G-taster med opptil 36 forskjellige funksjoner. Alt i alt er g-serien en gjennomført og lekker produktserie som på alle måter lever opp til målet om å bli uunnværlig for gamere med ambisjoner om å «go pro».

Hvis du er interessert i mer om selve produktene har elektronikkbransen en fin oversikt.

9 thoughts on “Alex Machado – om å jobbe med gaming og G-serien

    1. Det har jeg vett, så jeg begynner nok heller ikke igjen :p

     Det går fint med meg. Holder på med bac-opg for tiden (og spiller lol). Hvordan har du det da?

 1. Okei, skjønner! Nei her går det fint, har havnet på gjøvik og driver med byggingeniør nå. 🙂

  lol? hm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *