TV-serier til massene!

Nå er det så lenge siden, så jeg må skrive om tv-serier igjen. Det er trossalt min jobb å bruke mitt lame liv på å se tv-serier, slik at jeg kan fortelle dere hva som er verdt deres langt mer dyrebare tid. Her er derfor noen tv-serier dere kan vurdere å bruke tiden på i sommer. Det må jo begynne å regne før eller siden, liksom.

Hemlock Grove | 7,1/10
Tidligere dedikerte jeg et helt innlegg til House of cards, nå skal jeg anbefale enda en serie fra netflix. De er overraskende gode på å mekke originalserier så langt. Hemlock Grove føyer seg inn i rekken av tv-serier med et overnaturlig tema; varulver, “vampyrer”, engler og diverse andre interessante fantasi-skapninger er å finne her. Med en ny vri og litt krim strødd på toppen, for et esktra kick. Det er kanskje unødvendig å nevne for mye om plottet. Jeg tenker nemlig at endten liker man denne typen serier og filmer, eller så er man gått lei. Men for de jentene som leser, så er det kanskje et pluss å vite at broren til Eric (Alexander Skarsgård) i True blood spiller en av hovedrollene. Roman Godfrey spilles nemlig av Bill Skarsgård. Eyecandy.

Da Vinci’s Demons | 8,2/10
Er du en av oss som liker historisk inspirerte drama? Da liker du kanskje Da Vinci’s Demons. Denne serien faller i samme kategorien, og har noe av samme feelingen, som the Borgias og the Tudors. Den har også noe likheter visuelt og replikk-messig, med Sherlock Holmes (filmene). I denne serien følger man den ukjente historien til Leonardo Da Vinci og hans søken etter en bok som forhåpentligvis vil gi han svar på alle hans spørsmål. På reisen for å finne denne boken, opplever han svik, (møter Dracula), utsettes for drapsforsøk og imponerer med en rekke spennende oppfinnsomheter og kunstverk. Visuelt nydelig. I tillegg lever han i en tid – og på et sted – hvor det hele tiden balanseres på grensen mot krig innadd i Italia. Dessuten er han en sentral brikke i dette maktspillet. Det gjør det hele ekstra spennende.

Hannibal | 8,4/10
Må nesten ha med en “psychological thriller”. Noen av oss liker jo slikt også. Da jeg satte meg ned for å se den første episoden a Hannibal, fryktet jeg egentlig at dette skulle være en fæl serie. Ikke på en god-fæl måte, slik noen brutale serier kan være, men en fæl-fæl måte. Hvor alt bare er dårlig og de prakker på oss noen horrible drap for å sjokkere. Det var heldigvis ikke tilfellet. Skuespillerne leverer godt. Hugh Dancy er en god Special Agent will Graham og dansken Mads Mikkelsen gjør en flott prestasjon som Dr. Hannibal Lecter. Tempoet i serien er også bra. Det brukes så langt ikke lengre tid enn nødvendig på å få frem et poeng. Det liker jeg. Visuelt er serien også flott. Det trekker enda litt opp – og jeg må innrømme at jeg til tider følger mer med på bildene som vises enn hva jeg gjør på dialogen.

Baby Daddy | 6,5/10
Må nesten ha med en komedie også. Den er kanskje ikke tidenes beste, men Baby Daddy har sine morsomme øyeblikk. Når det er sagt, så er plottet gjort før; både på film og i andre serier. Og hvis du er av dem som mener at kids ødelegger tv-serier, så er den absolutt ikke noe for deg. Men, det forsto du kanskje utifra navnet på serien. Du er jo ikke dum. Lizzm. Plottet er som følger: Ben er bartender, bor sammen med broren og en annen gutt og lever livet. Plutselig en dag når han åpner døra, er det en liten jente baby der. Jenta er resultatet av en one night stand (ish) situasjon. Så da må han ta valget om han vil adoptere henne bort, eller oppdra henne selv. Jeg antar at det sier seg selv, men han beholder barnet. (Hvis ikke hadde det jo ikke vært noe serie…) Oppi alt dette er det også noe godt gammelt dag trekant-kjærlighet-drama som involverer Ben selv, broren hans og ei jente (fatpants) som de vokste opp med. Sååå har de en overbærende mor da. Sånn for comic relif. Alt i alt, morsomt nok og verdt en titt hvis du trenger litt enkel humor i hverdagen.

Defiance | 6,7/10
For dere sci-fi venner, så er vel Defiance den nyeste på markedet. Handlingen er lagt til fremtiden hvor aliens kjent som Votans mer eller mindre har tatt over jorden. Votanerne (?) har kommet fordi deres solsystem er ødelagt. I serien følger man individer fra begge rasene og deres kamp for overlevelse i en ny og smått dyster versjon av jorda. Det er kommet omlag 7 episoder så langt, og jeg har sett tre av dem. De er underholdene så langt, men jeg håper nå at det skal ta seg litt opp. Årsaken til det, er at det er litt proppet fult med klisjèer. Du vet, forbudt kjærlighet mellom kidsa til to rivaliserende familier og en godhjertet hore som hovedpersonen får et godt øye til – og slikt kliss. Jeg kommer nå til å gi Defiance en sjanse, så det bør kanskje du også. Hvis du liker sci-fi, that is. Hvis ikke er det jo bare å styre unna.

—–
Har du noen anbefalinger, evnt meninger om seriene over?

 

 

3 thoughts on “TV-serier til massene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *