Jeg var på Dreamhack Winter 2013

I år var jeg så heldig at jeg fikk dra til Dreamhack Winter. Det gjorde jeg sammen med ledelsen i The Gathering – og det var en litt av en opplevelse. Kan vel bare oppsumeres med et ord: WOW!

Under arrangementet fikk vi fra The Gathering dra rundt med lederskikkelser i DHW og lære om hvordan de arbeider hos søta bror. Tanken var at vi på den måten skulle bli inspirert og få ideer til gjennomførelsen av vårt eget arrangement. Det kan jeg skrive under på at vi gjorde. Og hadde vi hatt like mye plass å boltre oss på, så hadde nok mange av de ekstreme ideene kunne blitt virkelighet også. 

Det var forresten litt morsomt å se at det omtrent ikke eksiterte hyller på DHW. Det var heller ingen deltakere som spilte høy musikk – tiltross for at ikke var noe forbud mot det. Hvertfall mtp musikken, så hadde jeg ikke grenet høyt hvis TGs deltakere kunne adoptere denne kulturen. Jeg mener. Etter en påske på TG er stillhet nesten et urealistisk konspet å se for seg.

For min del var info-delen det mest interessante. Det er jo naturlig, fordi det er dette jeg gjør på TG; Informasjonsformidling og info/presse-arbeid. Jeg synes TG er flinke på dette, men det betyr ikke at man skal kimse helt av hva DHW har fått til. Det er kanskje mer “upersonlig” men det er massivt.

DHW hadde over 250 pressefolk til stedet på arrangementet. De gikk rundt på de forskjellige eventene, tok bilder, foretok intervjuer og filmet, forså å samle seg i et avskilt område hvor det var plass til arbeide. Dette var et ganske enkelt utstyrt område med bord, stoler, drikke og litt snacks. Det var også et lite opplyst og pyntet intervjuområde som de ulike journalistene kunne anvende til videointervju.

Møtte Bergie som jeg har intervjuet tidligere.

Naturligvis snakket jeg med en rekke mennesker her. Det kom også en god del av de såkaldt kjente gamerne innom, fordi de ble intervjuet o.l. i dette området og det var relativt rolig der, så det et fint område for å ta et pust i bakken. Mens jeg arbeidet i dette området, fikk jeg bl.a. gleden av å snakke endel med Audun fra Gamer.no og Martin fra esportfire.no, jeg møtte også kollegaer fra eSports Norway  og delegater fra Bx3 som også var på tur. Vi dannet en egen liten nordmenn-klubb på et bord der og hadde det riktig så trivelig.

Audun (gamer.no) intervjuer Rekkles fra Fnatic

For det meste brukte jeg tiden på å ta bilder av alt og alle. Forså å sitte i dette området og redigere disse for så poste dem på the gathering sine facebook-sider. Jeg spurte simpelthen om det var noe fra bildene som deltakerne på TG ønsket å se mer av på¨TG14 og i fremtiden ellers. Det folk flest kommenterte var eSport relatert. Og det synes jeg er gøy å se; det er jo nettopp eSport jeg brenner for.

League of Legends scenen før turneringen startet.

For å si det enkelt. Esport er noe Dreamhack virkelig kan! Tilgang på minibank derimot, det kan de bli bedre på. Spesielt når stortsett alle utsalgssteder ikke tar kort.

Kø til minibank inne på DHW

Når det er sagt, så håper jeg at TGs fremtidige satsing på å få med mer eSport ikke vil bli helt Dreamhack kopi. Det var ingen turneringer for deltakerne på lanet. Og det synes jeg er litt trist. Man må heller finne en mellomting.

Må også si at det var veldig artig å være VIP på Twitch After Party. Fikk møtt en rekke sentrale League of Legends personligheter Jeg tok f .eks. taxi med Travis fra hotellet til festen og snakket en times tid til Nyph fra SK gaming (gjett hvem som er BFFs på face nå?). Fikk også casting tips fra dem som castet LoL på DHW. Det var absolutt verdt turen i seg selv!

 

Jeg kunne sikkert skrevet side opp og side ned om Dreamhack Winter. Det var mye som skjedde og det var så mange inntrykk at det er vanskelig å gjengi dem med ord. Derfor hiver jeg likegreit inn noen flere bilder dere kan se:

Reno og Magnus fra eSN.
Meg sammen med random røykere utenfor inngangspartiet til DHW.
Rekkles. Igjen.
Meg og Siv HD i Twitch Player Lounge.
Inferno Online sin stand. Awesomeness.
Chillaxed peeps.
Castere for Streetfighter turneringen.

Du kan se resten av bildene jeg tok på The Gathering sine facebook-sider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *