En oppsummering: Mye har skjedd

Det er rart å tenke på at det nå er et år siden jeg ble introdusert for eSport. Mye har skjedd siden den gang, og jeg har forsøkt å skrive om det meste av det på bloggen. De to siste månenede har jeg desverre ikke hengt heeelt med i svingene, så her kommer en oppsummering.

For en månedes tid siden var jeg på The Gathering 2014. Det var en flott opplevelse også i år og en fin måte å markere mitt første år i eSport. Det var jo ganske passende, med tanke på at det var her det hele startet.

 

Jeg var også heldig nok til å skrive den saken som ble mest lest på TG14 – nemlig intervjuet med Sodapoppin. Dette forsøkte et par nettsider til og med å kjøpe. Det er merkelig mtp at jeg måtte skrive det etter memory. Båndopptakeren døde nemlig og jeg ble sittende (en smule frustrert) og frantisk skrive ned det jeg husket.

Nytt av året på TG14 var det at jeg fikk gjøre video-intervju. Jeg løp derfor mye rundt med et kamera-crew på slep. De fantastiske og tålmodie kameragudene, Ole og Janno, holdt ut med all masinga og løpinga mi – og fikk at på til gjort ferdig klipping og redigering. Jeg er aboslutt imponert. For de som så kameraene i aksjon, så var det ikke akkurat småtterier.

Tenkte inkludere noen av dem her.
Jeg startet mitt TG14 med å kjøre en “ti på gata”-sak om spill og hva TG-deltakerne skulle bruke sin tid på under arrangementet. Dette var første ganga jeg oppdaget hvor latterlig mye jeg sier “eh” før et spørsmål.<

 

  • Intervju med Smite-spilleren Emil ” TSM Lawbster” Evensen, som i tillegg til å jobbe i forsvaret også er verdensmester i spillet sitt.

 

Intervjuet var ganske mye improvisert. Det ble satt i gang etter at en av kapteiene (er det riktig betegnelse?) i forsvaret tok kontakt med meg. Han ville at jeg skulle “ambushe” Emil og stille ham en masse spørsmål. Emil hadde nemlig ledd for høyt av kapteinen sine 2 minutter på NRK dagen før. Nå måtte han settes på plass.

Jeg kan lite om Smite og det stresset meg litt. Heldigvis fikk jeg gjort noe research og oppdaget fort at det ikke var så veldig ulikt LoL. Mange av spørsmålene ble derfor lette å ta på sparket. Forsvaret virket også litt fornøyde med resultatet. Etter TG14 kom nemlig kapteinen opp til meg med et “Cyberforsvaret” termokrus og sa takk. Jeg jublet litt.

    Jeg fikk også kjørt et intervju med selveste Joachim “Noobwork” Haraldsen (avbildet over)

Dette var også en utfordring for meg, spesielt med tanke på at Minecraft og youtube ikke er noe jeg har drevet med selv. Det var veldig fascinerende å møte noen fra Norge som lever av Minecraft, streaming og youtube. Jeg vet ikke om så mange andre enn nettopp “Nooben”.

Jeg synes det gikk greit likevel. Det er jo alltids litt fordi intervju-objektet var lett å snakke med og vi klarte å roe nervene sammen. Og nå er Noobwork blitt en god venn. Han har til og med begynt med LoL og blir coachet av det fantastiske laget mitt, Celestial Gaming. Dessuten ser jeg til tider på streamen hans og modererer alle de 11-15 år gamle superfansene hans. #Victory

  • Vinnerne av League of legends, Nerd Royal og CS:GO

Den siste dagen av TG14 løp jeg litt rundt. De fleste konkurransene var ferdig omtrent på samme tid og jeg hadde mer eller mindre ansvar for å dekke ALT game-relatert. Jeg gjorde i alt 6 intervjuer selv denne dagen. Jeg synes de tre (under) på mange måter understreker mangfoldet blant deltakerne på et arrangement som TG14. Det var også tre ganske forskjellige måter å gjennomføre intervjuer på.
Nerd Royal

CS:GO

League of Legends: 

——-

Den største utfordringen jeg hadde mtp intervjuer, var nok da jeg intervjuet Froggen og Wickd. Jeg elsker LoL og fikk inkludert noen gode spørsmål, men jeg mistenker at intervjuet inkluderte litt stamming og surring likevel. Det var en overgang å gjøre intervju på engelsk til video. Det er jo noe helt annet når man skal skrive om det og oversette. #elskerSitatstrek

Desverre er ikke disse intervjuene klippet og redigert ferdig enda, så jeg har ikke sett resultatet selv. Venter i spenning. Kan forresten også meddele at jeg hadde et girl-ish halvskrik da Froggen followa meg på twitter og la meg til på facebook etterpå.

Alt i alt…

De siste to månedene har gitt meg mye nyttig erfaring og et enda større innblikk i eSportens verden. Det har vært spennende og lærerikt. På samme tid har det gitt meg noen store utfordringer og jeg føler at den allerede bratte læringskurven, har blitt enda brattere. Jeg har skrevet min første artikkel for gamer.no og begynt arbeidet med Gigacon. Jeg har også fått en rekke jobbtilbud innen for andre deler av eSport-verden. Det kan bli spennende fremover.

Jeg hopper litt opp og ned. Woop woop!

 

One thought on “En oppsummering: Mye har skjedd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *