“Du ser ut som ei tøs”

Det er ikke første gangen noen slenger kommentarer etter meg. Noen ganger er det “flørting” andre ganger er det ikke. Uansett har jeg ikke skrevet om det på bloggen før. Derfor gjør jeg det nå. I dag var det nemlig en mann i 50-60 årene som plutselig åpnet kjeften og ordene hans slo meg i bakhodet. 

Han sto stille utenfor butikken og stirret i min rettning, og jeg hadde blikkontakt med mannen i kanskje ett sekund før jeg skulle gå forbi ham. I det jeg passerer hører jeg ham slenge ut to kommentarer:

“Jævlig støgg du var da.”
“Ser du som ei tøs!”

Det er i slike tilfeller jeg hater at jeg har ødelagt iPoden min. Hadde jeg bare hatt den, så hadde jeg aldri hørt ham en gang. I stedet gikk jeg inn på butikken og var helt sjokkert og reagerte vel nesten med vanntro. Et ras av tanker og følelser fulgte nemlig. Det er vanskelig å beskrive hvordan jeg reagerte, uten å bruke bilder. Så jeg har forsøkt:

Sjokket kom først. En vilt fremmed mann hadde kaldt meg ei stygg tøs. Så begynte jeg å fundere på om jeg kunne ha hørt feil. Jeg håpet det, på en måte. Men uansett hvor mye jeg forsøkte, fant jeg ikke noen måte jeg kunne ha misforstått det han sa på. Deretter var jeg innom tanken på å rapportere i fra til noen, slik at han ikke ble stående der og gjorde det samme ovenfor andre.

Jeg tok også meg selv i å se over antrekket mitt for å sjekke om han hadde “rett”.; jeans, blå trench coat og glitrende ballerinasko. Such tøs. Det må ha vært den røde leppestiften.

Da jeg kom ut av butikken var han ikke der. På en måte var jeg litt glad for det. Nå kan jeg hvertfall late som jeg hadde konfrontert den random mannen i 50 årene som bruker dagen sin på å slenge frekke bemerkninger etter folk som passerer ham.

 Nå sitter jeg her, i sofaen, og har egentlig latt følelsene av sjokk og vanntro gå over i sinne. For hvem faen er det som står uten for en butikk og slenger slike kommentarer etter folk? Gjør det ham glad? Og hvordan har han rett til å få meg til å tenke at min røde leppestift er tøsete?

Jeg må ta meg sammen og komme raskere til sinne-stadiet når slikt skjer. Menn som bruker ord og begreper knyttet til det kvinnelig kjønn som skjellsord er trossalt sosiale tapere. De fortjener ikke å skape forvirring, trishet eller usikkerhet – de fortjener sinne. De fortjener å høre at de er latterlige og utdaterte og har et kvinnesyn som ikke hører hjemme i 2014.

Så: Fuck you random 50 åring uten for butikken. Fuck you!
Og ja, Fuck you iPod. Alt hadde vært bedre hvis du bare virket og lot meg døve ut omverden.

12 thoughts on ““Du ser ut som ei tøs”

 1. Hadde tenkt til å si at “da kan man jo bare holde seg på internett”, men innså raskt at det er like ille der :p
  Nei, rød leppestift er stilig, men vil tørre å påstå at det er litt å ta i å dra fram tøs fra vokabularet. Det er bare å gi opp på steinalder-menneskene og heller tenke på de som vil deg vel. Og strengt tatt tror jeg at du selv er klar over at du ikke er “støgg”, så det er bare å la være å bruke energi på det 😉

 2. Det er i sånne tilfeller du skal tenke at det er en womanhater som har blitt dumpa/avvist så mange ganger så han lot det gå utover første og beste. . For det er nok det det var… o.O

  Sosial taper, kanskje.. idiot, ja meget sannsynlig… FEIL, JA absolutt (!!!!!) Nå begynner det å bli en stund siden jeg ble kjent med deg… Har riktig nok ikke fått møtt deg for mange ganger, men tøs eller stygg har aldri vært i tankene mine om deg.. 🙂 Heller søt, pen og ei med flott personlighet;) Så får du velge om du hører på 50-åringen eller 24-åringen O:)

 3. Tror nog du kan ignorera allt han sa…. Tror den mannen har fel i både huvudet och på synen..!

 4. Takk for støttende kommentarer. Det er veldig hyggelig at dere ikke har samme inntrykket av meg. Varmer <3

  Kan godt hende jeg kunne skrevet innlegget bedre, men brukte egentlig bloggen for å få ut de første tankene jeg hadde. Jeg ser jo nå at enkelte av begrepene jeg bruker kanskje ikke er helt passende eller godt nok forklart.
  Ble rett og slett helt satt ut. :O

 5. Synd man skal oppleve slikt, men er mange idioter der ute. Antagelig er han ike helt god i hodet, og lever et bittert og trist liv.

 6. Virkelig? Ikke møtt deg eller noe i den duren, kun lest litt her på bloggen og innleggene dine på face, men du virker da som en aldeles så flott og pen dame 🙂
  Vet ikke hva jeg hadde gjort om jeg var deg i den situasjonen, antageligvis mistet besinnelsen ett par sekunder å gitt en saftig en i kinn-regionen av typen ‘manslap’ 😛

  Mange merkelige sjeler man skal møte før man faller om… stå på! 🙂

  1. Så hyggelig sagt! Takk 🙂

   Skulle egentlig ønske jeg hadde det i meg å gi folk en “manslap” når de får seg til å si slike ting. 😮

 7. Jeg tror ikke jeg kjenner noen som fortjener de ordene mindre enn deg! Høres mest ut som et tilfelle av “hun var pen, hun fortjener sikkert å jekkes ned”. For en bitter mann…

 8. Hei!

  Litt av en frustrerende lesing, blir jo oppildnet bare av tanken på å oppleve eller være vitne lignende.

  Men man må kanskje sette det litt i perspektiv, man velger jo selv hvem sine meninger man vektlegger.
  Som f.eks. en random kar på gata vs. familien din.

  Det går vel ikke en dag forbi uten at jeg eller folk jeg spiller med blir kalt “noob” o.l. i et random game på nettet, hvor mye bryr jeg meg? Litt(fordi jeg føler meg bedre enn det jeg er -insert pinlig øyeblikk-), men ikke nok til å svare med samme mynt.

  Jeg skjønner jo også veldig godt at dette er et mye mer “alvorlig” scenario hvor en tilfeldig kar har følt en trang til å ytre to hensynsløse drittkommentarer til deg, noe man ikke skal trenge å ta høyde for når man beveger seg ut døren hjemme, men dessverre verden er full av onde mennesker og dermed også meninger og handlinger. Til syvende og sist kan man ikke styre eller bestemme over andre enn seg selv, det er ihvertfall en tanke som får meg til å ville være en hyggeligere person. 🙂

  Håper karma tar’n!

  God helg 😀

 9. Gubbjævelen har sannsynlig vis grå stær som har utviklet seg til grå kråke mellom ørene siden han sansynligvis hverken ser bra eller har noe blodomløp i hodet.
  Du har bestandig vært en av de vakreste på to ben både utsende messig og som person, og jeg tviler på at du blir noe mindre vakker de nærmeste 100 årene.
  Om noen prøver å overbevise deg om noe annet, så får du tenke med deg selv..” ja ja… ikke greit å være en sirompa dillitant uten smak og oppførsel.. :-p ”
  Ha en fortsatt nydelig dag min vakre venninne i sør.. 🙂

  PIO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *