Hvilken laptop bør jeg kjøpe?

Jeg elsker laptops og jeg har et relativt stort forbruk av dem. Minimum en i året pleier å ta kvelden. Derfor trenger jeg snart en ny, men hvilken?

På  leverandør-siden så er det Acer som er favoritten. Mine siste fem laptops har kommet fra dem. Jeg har derfor sett nærmere på tre av høstens nyeste Acer-laptops i forskjellige prisklasser. Jeg regner nemlig med at min neste kommer derfra også. Det er jo tradisjon!

Og nei, det er ikke ok å referere til mine laptop-venner som craptops uten grunn!

Den billigste varianten, som er Acer Aspirte E3. For et “vanlig” menneske er dette en grei forbruksmaskin, som koster lite og kan tas med hvor enn man måtte trenge en enkel maskin. For studenter er det f.eks. greit med en liten maskin for forelesningsalen. Batteritiden er også passelig for slikt.

E3 har jeg ikke testet personlig, bare kjent på, løftet og sett.  En laptop jeg vet mer om, og som er for dem med litt mer penger å bruke, er en mer “high end” variant av E3, nemlig. Acer Aspire E5.

Acer Aspire E5 har jeg faktisk testet selv og kan derfor uttale meg litt mer om. E5 fungerer helt greit til å kjøre spill som League of Legends på. Jeg hadde i mellom 80-120 FPS – og det er en ganske stor oppgradering fra hva jeg har opplevd på andre laptops.

På E5 er Det også fin kvalitet på streaming (jeg streamet League of Legends) og jeg opplevde ingen FPS-drop i den perioden jeg spilte og streamet.  Den kommer også i festlige fager. Woop, woop!

Når det er sagt, så oppdaget jeg noen problemer med E5. Spørsmålet, som jeg ikke har noe svar på, er hvorvidt dette utelukkende var et problem for den maskinen jeg hadde for testing, eller om dette går igjen på alle E5.

– Laptopen og spesielt laderen, ble veldig varm. Laderen ble faktisk så varm at det ble vondt å flytte på den.
– Mousepad på laptopen virket stortsett ikke.
– USB portene slet med å gjenkjenne madcatz R.A.T 7 mus, men fungerte fint med Logitech G700.
– Windows 8. Jeg trenger ikke si mer.

Hvis budsjettet ditt er enda høyere, så er det S7-serien du bør gå for. Her snakker vi premium “ultrabook” laptop og specs som overgår E5 ganske kraftig. Derfor regner jeg også med at problemene jeg fant på E5 er borte her og at det som fungerte ypperlig på E5, er enda bedre.

Prisen på denne lekkerbisken ligger nemlig på rundt 1499 Euro.

Modellen som finnes på markedet nå, er andre generasjon og har samme utseende som 2013 varianten, men nytt innhold. Det er bl.a. ny harddisk og batterilevetiden er økt til omlag 7 timer.

—-

Med tanke på hvor mange laptops jeg har på samvittigheten, så lurer jeg på hva jeg burde gjøre når jeg velger neste maskin i rekken. Burde jeg gå for en billig en som det er OK at dør, den i midten eller den dyreste varianten som kanskje varer lengre?

Hva synes du? Hvilken laptop bør jeg gå for?

 

One thought on “Hvilken laptop bør jeg kjøpe?

  1. Å bruke alt for mye penger på en laptop er kanskje ikke nødvendig. Kanskje gå for modellen til lavest / middels pris! Mtp at du sannsynligvis ikke driver med for mye 3d og heavy spill tror jeg de skal holde til basic hobby stuff og League of Legends! 😀

    Keep up the good work!
    Hilsen en stor fan! ;*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *