Seks eksperter spår topp 5 i Gamer-ligaen (LoL)

En rekke prominente figurer innenfor det norske League of Legends-communitiet, spår hvem som  kommer til å ta topp 5 i vårens Gamer.no-liga.

Sindre “SmiileyGuy” Wirkola (Ekspert kommentator/Caster)

Sindre "SmiileyGuy" Wirkola, SpillExpo 2014.
Sindre “SmiileyGuy” Wirkola, SpillExpo 2014.

Av topp 5 så tror jeg at vi definitivt får se gjengangerne Aria eSports, BX3, Celestial Gaming og Black Alpha. Disse fire lagene har gang på gang prestert langt over alle andre lag og har skapt en liten kløft overfor neste pulje med topplag.

1. plass: Aria har utmerket seg som kanskje det sterkeste laget, der de besitter noen av de individuelt sterkeste spillerne i Norge i soloqueue, der de som nyoppstartet fokuserte utelukkende på individuelle prestasjoner og vinne alle lanes og close ut kampen så snart som mulig. Svakheten pleide å være rotasjoner, teamfights og shotcalling men disse har forbedret seg over tid, men er ikke helt på det samme nivået som for eksempel CG.

2. plass: Black Alpha var det ingen som hadde spesielt store forventninger til, men viste seg å være et sterkt lag. De har en veldig fleksibel spillestil der de tilpasser seg til om ting går bra eller dårlig. De spiller som oftest aggressivt og tar store sjangser, men disse sjangsene får positive utfall oftere enn ikke. Å se en Black Alpha kamp er litt som å trille en terning, flere ganger på rad, der om ting går godt tidlig, så vinner de, om det går dårlig, så taper de.

3. plass: Celestial Gaming er kanskje det mest konsistente laget. De har holdt sammen lenge, og det reflekteres i deres veldig sterke synergy spillerne imellom der de er et av de hardeste lagene å slå i teamfights, samt rotasjonene deres er gode. På individuelt nivå så presterer spillerne ofte sub-par, og de sliter mye i early game. De liker å trekke ut kamper til late der de kan bruke sine styrker som de er full klare over at de har.

4. plass: Bx3 er et lag som er litt jack of all trades, der de gjør det jevnt over veldig bra overalt, men de klarer sjelden å nå over den siste fjelltoppen. De har ingen åpenbare svakheter, men de har heller ingen spesielt gamebreaking styrker. De er absolutt et veldig sterkt lag men virker til å prestere annerledes om kampen drar ut i tid fra når de begynte kampen.

Sindre "SmiileyGuy" Wirkola og Eskil "Fearsome" Uggen, caster League of Legends-linalsen på SpillExpo 2014.
Sindre “SmiileyGuy” Wirkola og Eskil “Fearsome” Uggen, caster League of Legends-linalsen på SpillExpo 2014.

5. plass: Av det siste laget så er det vanskelig å si. Prestasjonmessig så vil jeg påstå at spesielt Supagoatsmugglah og Northern Vikigns skiller seg ut. Begge disse lagene greier ikke helt å nå opp til de fire første, men prestasjonene deres er jevnt over gode.

Supagoatsmugglah er et veldig ustabilt lag, som preges av hyppige spillerbytter, men jeg tror også at dette overraskelsesmomentet kan forvirre motstanderne like mye som seerne. I kjernen er det spillere som kjenner de fleste gode spillerne, og virker ikke til å ha problemer med å tilpasse seg nye spillere, noe som gjør de til et veldig uforutsigbart, men sterkt lag.

Til sist er Northern Vikings (nå Team Gamermag), som nylig har rykket opp fra andre divisjon. Veldig få vet om disse men de er et veldig konsistent som minner meg mye om Celestial Gaming. Det er en samling spillere som har holdt sammen en god stund og har veldig god synergi, der deres klare styrke er god ward-kontroll og rotasjoner. Teamfightene deres er også veldig gode men de ser ut til å slite i laning phase.

Isak “EngergyIceCold” Fjell (Mid-lane-spiller, Aces High)

1. plass: BX3. Overall bra lineup og de kan bli veldig gode med litt synergy.

Energy IceCold spilte med BX3 under Gigacon 2014.
Energy IceCold spilte med BX3 under Gigacon 2014.

2. plass: Dette er egentlig wild card-plass og det kan gå alle veier, men jeg setter CG her. De har gang på gang vist at de kan slå Aria, og Tivity virker svak i jungle, så jeg setter min stemme på CG.

3. plass: Aria eSports. Ser bra ut overall, men sliter litt med champ pool i top lane føler jeg, og Tivity må vise at han kan jungle, noe han ikke har vist meg i soloQ :^)

4. plass: Black Alpha. Helt greit overall, men de er wildcard og kan også brått ende topp 2.

5. plass: Aner ikke… Supa Goat Smugglorna?

Eskil “Fearsome” Uggen (Hovedkommentator/caster)

Topp 3 er vanvittig jevnt, med kun små skilnader og hakepunkter de tre lagene må overkomme for å stå igjen øverst.

Eskil "Fearsome" Uggen, Gigacon 2014
Eskil “Fearsome” Uggen, Gigacon 2014

1. plass: 1. og 2. plassen er nesten umulig å skille. Om formatet blir likt på sesongen, hvor topp to havner i en finale-duell, så tror jeg Aria og Bx3 møtes på ny! Aria viste seg utrolig gode i sesong-formatet, da de minimerte alle tilt-tendenser. Bx3 fremstår som en klubb som jobber tettere som et lag, og jeg tror det er opp til Tivity å vise kapteintalentet for å skille seg ut på toppen. Med Nukeduck nå godt plassert der han hører hjemme i LCS og Roccat, så tør jeg ikke sette mine 10 øre på en favoritt.

3. plass: Celestial Gaming må knekke sesong-koden og spille på sitt beste også i online-formatet over en hel sesong. Er det usannsynlig at de havner på 2. eller til og med 1. plass? Bare litt. 3. plass spår jeg for Jubel og kompani.

4. plass: her har  vi Norges svar på Curse (Team Liquid): Black Alpha, den evinnelige firer. Selv om de nylig slo både BX3 og Aria, så tror jeg ikke de når opp til topp 3 over en hel sesong.

5. plass: Som alle så håper jeg vel at underdogsene virkelig kan fremstå med skarpe klør, men jeg vet ikke nok om de ulike lagene til at jeg tør tippe en 5.plass. Om jeg skal velge ett så ville det blitt SupaGoatSmuggla.

Tommy “Hippiebeard” Haaland (League of Legends Admin)

Jeg tror Celestial Gaming eller Aria kommer på første plass, men velger å gi CG fordel av at de har spilt sammen

Hippiebeard var League of Legends-admin på både Gigacon og The Gathering i 2014
Hippiebeard var League of Legends-admin på både Gigacon og The Gathering i 2014

lengre som lag. Så da blir det Aria eSports på andre plass, pga. de har en veldig sterk lineup, kanskje til og med den sterkeste individuelt sett, men de er den svakeste varianten av Aria noen sinne.

På 3. plass valgte jeg å sette Black Alpha, men tror at det kan like godt bli BX3, så vi får se hvem som får den beste formen etterhvert. Så altså BX3 på 4. plass.

Så til slutt velger jeg å sette SupaGoatSmuggla på 5. plass, fordi jeg mener de er bedre enn de andre kvalifiserte alternativene.

 

 

 

Peder “Paeder” Falck (Support-spiller)

1. plass: Jeg tror definitivt at Aria esports stikker av med seieren. De har bedre individuelle spillere i nesten hver lane. De kan kanskje også få problemer pga en uerfaren jungler – Tivity, men mid lane kommer stortsett te å bli dominert av Hatrixx dersom han har fått orden på tiltinga, og bot lanen deres består av 2 meget solide spillera med masse erfaring. Speed (top) kjenner jeg ikke til, men han er en høyt rangert spiller og mest sannsynlig en av dem beste top laneran i Norge etter – Slemp (Black Alpha).

Peder "Paeder" Falck
Peder “Paeder” Falck

2. plass: BX3 Elektroniske sportsklubb. De havner her fordi de kommer rett etter på lista over høyt rangerte spillere, og jeg tror det er den faktoren som er viktigst i norsk esport så langt. Her i landet er lagene uerfarne og har ikke så alt for bra kommunikasjon og lite spilletid sammen. Stort sett alle på BX3 kommer til å gå even i lane og Biffen har også muligheten te å ta kontroll over kampene med et meget sterkt champion pool.

3. plass: Celestial Gaming. Her e det rett og slett bare opp til Jubel. Dersom han fortsetter som han gjorde når han steppa inn for Black Alpha på slutten av året 2014, blir dette bra greier. Han trasha på alle lanes og vant basically alle lansa med meget gode ganks og ingen klart og out banne han. Selv om han er kjent for Fiddle/Vi/Lee så e det enkelt for han å defaulte til champs som Jarvan og Pantheon med hans game knowledge. Boffen med sin nye “aggressive spillestil” kommer også til å bli noe og se fram til. Han jobber hardt med og opparbeide seg et større champion pool og kommer til å overraske. Top lanern Meisyellow tror jeg er den spillern som kommer til å slite mest. Jeg har rett og slett hørt at han spiller lite og vil derfor slite i lane, men han er fortsatt en solid spiller som har spilt lenge, så hvis han overlever laning phase har han bra knowledge. Cheezy og xLeee er generelt bare en sterk bot lane som har mye erfaring sammen og stort potensiale til å vinne.

4. plass: Black Alpha er det teamet som står igjen som “det verste av de beste” etter min mening. De kommer til kort fordi NicothePico er relativt svak i junglen overall selv om han er flink til å skaffe vision Control. Jeg tviler på at det er nok til å gjøre mye impact i gams og det gjør han dessverre til det svakeste leddet i BA. Slemp (Top) er den personen som kommer til å vinne nesten alt av match ups og kommer til å dominere top lane dersom han blir fed på irelia/tryndamere. Han kan dem lett snowballe games, men så er det også top lane den vanskeligste rollen og carrye fra. Donna (ADC) er bare et beist og Speyzz (mid) går nesten alltid even i lane, eller vinn den hardt med outplay potential på dem fleste midlanerean i Norge. Quixeth (Support) er en ukjent spiller for meg.

5. plass: Supa goat smuggla er et team jeg har spilt litt med og har spilt mye med den nye adcen deres Osci HEHE XP. Dem kjem definitvt til å slite mye de første ukene. De har ikke spilt så mye sammen enda og det virker som Tom (mid) har en litt dårlig periode. Han er likevel en god spiller som kommer te å komme seg i løpet av de første ukene. Eskii er, så vidt jeg vet, den nye supporten deres. Han er en erfaren spiller som kommer til å gjøre det bra over tid. John i jungle er alltid sterk og han har masse game knowledge som kommer til å gi dem et overtak over andre teams av det lavere kalibere. Flaker er, så vidt jeg vet, ny til top lane, men det virke som han har masse forståelse for spillet og kommer til å ta top lane med storm om et par uka.

Glenn “Glenn Tveitan” Tveitan (Stream-troll/custom-konge)

1. plass: Aria Esports – De har rett og slett høyere rata soloQ spillere, og jeg tror de kommer til å vinne hele ligaen. Jeg mener de spiller bedre enn de andre lagene i alle posisjoner utenom mid (hatrixx?), hvor jeg mener Bx3, CG og BA er bedre. Likevel vil de dominere såpass at det holder til å vinne games.

Glenn Tveitan
Glenn Tveitan

2. plass: CG – Fordi de har verdens beste manager!!! (okei, ikke bare derfor xD). De spiller veldig bra sammen som et team, også har jeg et inntrykk av at de spiller mer sammen enn de spillerne i de andre lagene. Både på lag og i normals/DuoQ. De har det gøy sammen, og kommer til å satse alt på å vinne. Dessverre mangler de litt individuelle ferdigheter til å nå helt til toppen. Top og Bot tror jeg kommer til å slite ekstremt mye mot Aria, men de vil gjøre det greit mot Bx3.
3. plass: Bx3 – De har en stor organisasjon i ryggen, og det hjelper veldig på miljø, støtte og trening. De har et bra lag, men jeg tror ikke er gode nok enda til å komme høyere enn en 3. plass. Både laningphase og kommunikasjon mangler!
4. plass: Black Alpha – Jeg ser ikke / kjenner ikke BA særlig godt, men siden Qtic dro tror jeg ikke de har sjanse på noe bedre enn 4. plass. Hørte de hadde fått inn en veldig god midlaner, så kanskje de kan spille rundt han og at han holder de i riktig retning… altså mot seier!
5. plass: SGS/Tiger – vet ikke mye om disse. Har ikke noe grunnlag til å sette en av dem på 5. plass, vet bare at SGS har et nytt lag som satser høyt, men de er ikke gode nok til NOE bedre enn 5. plass ennå (ikke nok erfaring/individuelle skills), Tiger roter mye for tiden, så tror de kommer til å slite…

 Thomas “Qtic” Hauger (ADC-spiller)

Sebastian "Boffen" Gsell, Thomas "Qtic" Hauger og Nikolai "Mini Mood" Mood spilte sammen på Black Alpha i 2014.
Sebastian “Boffen” Gsell, Thomas “Qtic” Hauger og Nikolai “Mini Mood” Mood spilte sammen på Black Alpha i 2014.

1 plass: Jeg tror Aria kommer til å stikke av med gullet I år også. De har de desidert sterkeste lanerene i ligaen og så lenge de trener nok sammen som team, og Tivity blir komfortabel I sin nye rolle, er jeg sikker på at de kommer til å droppe færrest games av top 4 lagene. De må også jobbe med å ikke undervurdere motstanderne og gi bort store gull-ledelser tidlig, noe vi så skje flere ganger forrige sesong og noe vi alle vet de er for gode til å gjøre.

2 plass: Sølvet går mest sansynlig til BX3 denne sesongen også. Rosteren deres ligner veldig på den de brukte i store deler av forrige sesong når Hatrixx var mid. De stiller opp med veldig aggressive lanes og en jungler som er kjent for sitt gigantiske early game pressure når han er I godform. BX3 sitt største hinder er hvordan de håndterer tapende situasjoner, spesielt deres support Denden. Et eksempel på dette er når supporten har nektet å snakke I teamspeak mens kampen gikk dårlig. Slike tilfeller er unødvendige og holder laget tilbake.

3. plass: Jeg tror tredje plass vil gå til CG. Laget er veldig jevngode med Black Alpha, men jeg plasserer CG høyere på grunn av deres sterkere mid og jungle. For at CG skal vinne mot de andre topplagene er de avhengig av at Boffen og Jubel presterer, og CG sin stabilt solide bot lane legger veldig opp til dette. Jubel er den beste jungelen i ligaen og hans drage-kontroll, samt synergi med Boffen, er noe alle lag bør være redde for. CG sin største svakhet er at de ikke spiller nok sammen og flere av spillerne er for udisiplinerte når det kommer til å spille Solo queue.

4. og 5. plass: Black Alpha og Arcane Gaming.

DU KAN LESE MER OM LIGAEN HER.

Hvem tror du vinner Gamer-ligaen våren 2015?
Celestial Gaming
20 Vote
Aria eSports
33 Vote
BX3 Elektroniske sportsklubb
13 Vote
Black Alpha
7 Vote
Supa Goat Smuggla
10 Vote
Tiger
4 Vote
Arcane Gaming
6 Vote
Team Gamermag
5 Vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *