DdoS og hodebry i første runde av Gamer-ligaen

Da Gamer-ligaenens første runder ble spilt fikk seere og spillere servert både overraskelser og skuffelser. 

I det første oppgjøret, mellom NoName og Tiger eSports, antok nok majoriteten av seerene at dette ville bli et enkelt oppgjør for NoName. De kom trossalt på 2. plass forrige sesong og har ikke gjort massive endringer i line-upen. De endringene som er gjort ansees heller ikke som noe nedgradering på noen måte. Likevel viste det seg at både seerne og NoName undervurderte

Adrian "Dipzey" Kjellesvik og NoName gikk på en smell.
Adrian “Dipzey” Kjellesvik og NoName gikk på en smell.

Tiger. “Underdog”-laget vant nemlig den første kampen og oppgjøret endte til slutt 1-1-.

– Nesten umulig for oss å komme til en finale

Adrian “Dipzey” Kjellesvik, toplane på NoName, er litt bekymret for fortsettelsen på Gamer-ligaen nå. Han håper oppsettet er endret litt fra i fjor, for hvis det ikke er tatt med et utvidet sluttspill, ser det nemlig mørkt ut for NoName allerede etter en kamp:

– Hvis kampene er lagt opp likt som i fjor, så er det jo nesten umulig for å oss i komme til en finale nå. Det er såpass jevnt i toppen at det kan koste oss dyrt og droppe en kamp, sier han.

DDoS ødela drømmestart

I storoppgjøret mellom to av topplagene, Atraxy (tidligere Black Alpha) og BX3 elektroniske sportsklubb, var det en helt annen dramatikk som fikk hovedfokus. Etter at BX3 gikk på et knusende

Nicholas "NicoThePico" Korsgård (t.v.) og Atraxy er i en tap-tap-situasjon.
Nicholas “NicoThePico” Korsgård (t.v.) og Atraxy er i en tap-tap-situasjon.

tap og surrenda i første bo1, ble 200 seere vitne til at Atraxy angivelig ble Ddoset ut av av den andre kampen.

Christopher “Speyzz” Bekken og Vegard “Donzii” Land befant seg nemlig på samme sted og etter at Atraxy tok ledelsen tidlig i kampen, begynte de å miste internett, lagge og å falle inn og ut av kampen. Med bare få avbrekk, vedvarte dette i over 40 min og dermed gikk også gamets pausetid ut. Interessant nok sluttet internett-problemene kort tid etter at streamen var avsluttet og kampen ble umulig å gjenoppta.

 

Da Atraxy rapportert dette inn til Gamer sine administratorer, fikk de beskjed om at de står ovenfor følgende scenario:

1. Atraxy beholder ledelsen på 1-0 fra første kart.

2. Atraxy taper andre kart 0-1, med mindre:
a. Atraxy presenterer bevis på DDoS fra nettleverandør
b. BX3 går med på omspill

3. Gamer.no anbefaler BX3 å gå med på omspill gitt kampens situasjon og i tråd med fair play reglene.

4. Ved eventuell omstart skal samme pick/bans og summonerspells benyttes.

5. Ved omstart fortsetter kampen i tråd med pkt.4 over og med 1-0 ledelse til Atraxy

Fra Sondre "Tivity" Afdal sin ask.fm
Fra Sondre “Tivity” Afdal sin ask.fm

Avgjørelsen er tatt med bakgrunn i reglementet til Gamer.no

Tap-tap-situasjon for Atraxy

Spillerne på Atraxy synes selv at dette er en kjedelig situasjon. De mener nemlig at de lå veldig godt an til å vinne 2-0, og nå kan det hende de går uavgjort fordi andre saboterer dem. Atraxy etterlyser noe som kan ligne på et kompromiss her. Fordelene ligger nemlig veldig godt på BX3-siden av spekteret.

 – Vi hadde vunnet pick/bans og hadde gull-ledelse, vi hadde fire buff start og 2-0 i kills early game. Motstanderlaget var også åpenbart på tilt. Alle de faktorene mister vi, forklarer en frustrert Donzii og legger til:

– Nå er det opp til motstanderlaget og bestemme hvorvidt vi får en sjanse til å spille på nytt. Uansett hvilket alternativ som blir utfallet, så er det en tap-situasjon for Atraxy.

I kjølvannet av alt, har BX3 sine spillere tatt til sosiale medier. Her benekter de at de står bak DDosingen og understreker at de følte seg hyggelige som satt gjennom hele pausetiden og ventet – før de gikk inn i gamet og end-et 2 vs. 0.

BX3 Elektroniske sportsklubb har ikke tatt en endelig avgjørelse vedrørende omspill av kampen enda, men det ser ut til at kamp 2 blir spilt på nytt.

VOD AV KAMPEN(E).

4 thoughts on “DdoS og hodebry i første runde av Gamer-ligaen

  1. gg nob doser and spillers. Skjer hvert game at eg blir dossa innpå LOL. Hver gang jeg holder på å carri mine nubs and fedrs så blir jeg dossa av motstandern. GG rito må fiske kampsystemet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *