– Takk for at dere kicket oss, det økte motivasjon vår til å knuse dere!

Det var ikke bare 35,000 kroner som sto på spill i finalen på The Convention 2015. Team NoName møtte nemlig laget som erstattet dem i BX3 elektroniske sportklubb og nå skulle de få hevn, gjenvinne sin ære og samtidig holde BX3-forbannelsen ved like.

Finalekampene mellom BX3 Elektroniske Sportsklubb og Team Noname på The Convention ble spilt i et best-av-tre-format. Det hele startet med 1-0 til BX3, men det snudde seg raskt til 1-1 da  Team NoName kom sterkt tilbake i 2. kamp. NoName hadde da tilsynelatende knekt en kode som andre lag hadde slitt med lenge. Og det tok nok den ferske superlaget til BX3 litt på sengen.

– Da vi tapte første kampen ble vi bare mer motiverte av det. Vi følte at nå kunne vi snu det og vi ville vise at vi faktisk er best – spesielt i botlane, sier Nikolai «Xiphious» Mood Martinsen.

Sander "Zhandia" Skogstad var en av gamer-ligaens beste ADC-spillere i 2014.
Sander “Zhandia” Skogstad fikk endelig revansj.

– Når BX3 gikk på sitt første tap, mot oss, virket de veldig skuffa og deprimerte. Det kan nok hende at de «tiltet» litt og klarte ikke å nullstille seg mellom kampene, forklarer Sander «Zhandia» Skogstad.

Ville utnytte BX3 sin «tilting»

For selv om BX3-medlemmer har poengtert gjentatte ganger at «tilting» ikke er et problem for dem lengre, så har den nye lagoppstillingen på BX3 hatt et rykte på seg for å gjøre nettopp det. På forhånd hadde NoName bestemt seg for at dette skulle de utnytte – og de visste akkurat hvordan.

– Det hjalp nok ikke på tiltinga deres at vi skrek og jublet hver gang vi gjorde noe bra. Vi håper det psyket dem ut litt, for det var planen, ler Adrian «Dipzey» Kjellesvik.

Så til tross for at BX3 kom fra uke på «bootcamp», og samtidig har gått nærmest problemfritt gjennom Telenorligaen så langt, presterte Team NoName og vippe dem helt av pinnen. NoName snudde 0-1 til 2-1, og hentet hjem den gjeve førsteplassen fra en av de hardeste League of Legends-turneringene så langt i år. Nå er det egentlig bare en ting de ønsker å understreke:

– Tusen takk BX3: Takk for at dere kicket oss. Det økte motivasjonen vår til å knuse dere og det gjorde vi nå, sier NoName-spillerne delvis i kor og ler hjertelig.

Slo «superlaget» som erstattet dem

Adrian "Dipzey" Kjellesvik i kjent stil.
Adrian “Dipzey” Kjellesvik i kjent stil.

Da Team NoName ble kastet ut av BX3 elektroniske sportklubb, ble de fortalt at det ble gjort fordi de var slappe, ikke trente nok og ikke var gode nok. Flere mente også at BX3 hadde sett seg lei av å tape. Det er nemlig en liten spøk i det norske League of Legends-miljøet at det hviler en forbannelse over BX3 som gjør at de aldri vinner noe.

Før The Convention uttalte Preben «Prebz» Gulbrandsen at de skulle bryte BX3-forbannelsen ved å vinne alle store arrangement i Norge og også noen internasjonalt. For å gjøre dette oppgraderte de enda litt mer og fikk med den anerkjente jungleren, Tri Tin «K0u» Lam, som har spilt på flere europeiske topplag. NoName anså han som en utfordring, men fant tydeligvis en løsning på problemet.

– Vi hadde jo alltid en følelse av at vi kunne vinne, men K0u var en utfordring. Vi måtte stoppe han tidlig i spillet så han ikke kunne ta helt over å styre spillet alene, forklarer Sondre «Biffen» Nygård.

Han legger til:

– Det var først da jeg fikk plukket opp Rek’Sai, i andre kampen, at vi hadde funnet oppskriften på suksess. Nå kunne han ikke lengre bare springe i sirkler rundt meg og derfra dro vi bare seieren kontrollert i land.

–Kanskje det var Karma?

Det sier seg nesten selv hvordan stemning var til å ta og føle på når NoName derfor gjorde det «umulige». De snudde ikke bare kampene og vant på overlegent vis – de viste også at de faktisk kunne slå «superlaget» som hadde erstattet dem for en måned siden.

– Det er kanskje trist at noen av BX3-spillerne blir veldig nedbrutte av dette og vi liker jo ikke at de gråter liksom, men BX3-forbannelsen er virkelig og vi fortjente denne seieren. Kanskje det var karma, sier Dipzey og smiler lurt.

Det spekuleres allerede nå i hvorvidt BX3 kommer til å gjøre endringer i lagoppstillingen ganske snart. Det skal ha oppstått store problemer med kommunikasjonen i kampene de spilte, og flere av spillerne skal ha oppført seg dårlig og skreket til hverandre også etter at kampene var ferdigspilte. Men i skrivende stund har spillerne fra BX3 elektroniske sportsklubb “ingen kommentar” til andreplassen på The Convention. En oppfølgingsak vil komme dersom det lar seg gjøre i fremtiden.

NoNames lagoppstilling:

Norge Adrian H. «Dipzey» Kjellesvik
Norge Sondre «Biffen» Nygård
Norge Sander «Zhandia» Skogstad
Norge Nikolai «Xiphious» Mood Martinsen
Norge Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen


Neste gang Team NoName og BX3 Elektroniske Sportsklubb møtes er i 7. runde av Telenorligaen, 12. April.

3 thoughts on “– Takk for at dere kicket oss, det økte motivasjon vår til å knuse dere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *