Quixeth ute av Atraxy: – Teamprac ble noe jeg gruet meg til

I kjølvannet av en skuffende tredjeplass på The Convention, oppsto det en liten feid mellom to fraksjoner innad i Atraxy. Dette resulterte i at lagets support-spiller, August «Quixeth» Nyheim (15), nå står uten lag.

– Jeg trivdes ikke i laget lengre og kom ikke veldig godt overns med to av spillerne. Teampracs gikk fra å være noe jeg gleda meg til, til noe jeg grua meg til og jeg følte jeg mista selvtilliten som spiller og mista troa i laget, forklarer Quixeth.

I forkant av bruddet mellom Atraxy og Quixeth, hadde det vært uenigheter og problemer i et par uker. Spesielt opptrappingen til til the Convention ble veldig vanskelig for dem. De ble angivelig offer for ddos, kjente vreden til stormen Ole (som ødela nettet i nord-Norge i flere dager), og en av spillerne hadde dødsfall i familien. I tillegg var Atraxy i en to ukers lang konflikt med Gamer.no som administrerer Telenorligaen.

– Vi lå for langt bak de andre lagene

Likevel klamret de seg til håpet om forbedringer; for i noen tilfeller blir stemningen mye bedre mellom lagkamerater når de møtes for første gang utenfor TeamSpeak. I Atraxy sitt tilfelle så det derimot ut til å intensivere alle problemene de hadde hatt i forkant av the Convention-turneringen.

– Når jeg så hvor mange feil folk gjorde og følte at de andre ikke tok det seriøst, så ble jeg veldig frustrert. Jeg følte vi lå altfor langt bak de andre lagene, sukker Quixeth.

Quixeth innrømmer også at han synes spesielt to av lagkameratene var langt dårligere enn det han hadde forventet og det tærte på kreftene hans. Dermed ble det siste dråpen for en som allerede slet med å holde motivasjonen oppe.

– Vi var liksom ikke en organisasjon, men en vennegjeng som spilte for at det er moro. Når moroa forsvant var det ikke mye å spille for, innrømmer han og fortsetter:

– De problemene vi hadde i laget ville tatt lang tid å fikse, og når jeg ikke trivdes så var jeg ikke interessert i å prøve.

– «Gjør jeg dette fordi jeg er på tilt?»

Quixeth mener på ingen måte at han har vært en engel å ha med og gjøre selv. Han har hatt en tendens til å «tilte» på treninger og i viktige kamper tidligere – noe han også gjorde på The Convention. Det har også vært endel diskusjoner innad i Atraxy som noen ganger gikk litt for langt. Han tror nok det kommer av at han er ung og har et stort vinnerinstinkt.

En kan jo derfor spørre seg om det å forlate et lag 10 minutter etter at et LAN er ferdig var en konsekvens av tilting, men Quixeth mener han tenke nøye gjennom det og at han fattet riktig avgjørelse.

– Da jeg skulle ta avgjørelsen spurte jeg meg selv sikkert hundre ganger «gjør jeg dette fordi jeg er på tilt? Vil dette bli bedre hvis jeg gir det litt tid?»

– Men når den avgjørende faktoren egentlig er at jeg ikke kommer overns med andre på laget, så vil det jo ikke bli magisk fikset på noen uker. Derfor tror jeg ikke avgjørelsen ble tatt fordi jeg tiltet etter den skuffende tredjeplassen.

Tar kanskje en Aposis

Quixeth befinner seg for øyeblikket i «Master Tier» og har gjennom sin periode i norsk League of Legends rukket å være innom to lag i førstedivisjon og å bli nominert til «Mest verdifulle spiller» i support-rollen for sin innsats i forrige sesong av Telenorligaen. Fremover kommer han til å fokusere på å spille Solo Queue. Han kommer også til å subbe for andre lag dersom de spør ham.

– Jeg skal spille masse Solo Queue fremover. Alle topplagene har jo support nå, så enten må jeg bli bedre enn de eller «ta en Aposis» og gå internasjonalt. Hvis ikke kan jeg jo gjøre som Lifting og bli med i et 4. divisjonslag, ler Quixeth.

 >> Les også: Vil du bli Atraxy sin nye support?

Lagoppstillingen til Atraxy

Norge Simon «Slemp» Ellefsen
Norge Nicholas «NicoThePico» Korsgård
Norge Christopher «Speyzz» Bekken
Norge Vebjørn «Donzii» Land
Norge TBA

Burde Quixeth være gjest på neste GlitterTalks?
Ja
77 Vote
Nei
12 Vote
Usikker
3 Vote

4 thoughts on “Quixeth ute av Atraxy: – Teamprac ble noe jeg gruet meg til

  1. Stå på, Quixeth! Du er veldig flink til å være så ung, og fortjener så absolutt et bedre lag.
    Spill mye SoloQ i perioden fremover, så blir det nok et nytt team på deg etter hvert – det er jeg rimelig sikker på.

    Kan også tenke meg hvem av de to spillerne er, da jeg har spilt med deler av denne gjengen før, ikke bare i LoL men også i andre type spill. Er ikke vits å nevne navn, men de bør kanskje jekke ned litt på selvtilliten og starte og game mer som et lag, og ikke som noen “rockestjerner” som dere så fint blir sammenlignet med her i Norge om dagen, nå som Norsk eSport virkelig begynner og ta litt av.

    Ønsker uansett laget lykke til videre på leit etter ny support, men det er mer enn support som bør endres her spør du meg, enten om det er spillestil, nye spillere eller attitude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *