– De må spille for å vinne

Thomas «Tom» Borgersen  ønsker ikke å spille på et lag som nøyer seg med fjerdeplass. Derfor slutter han i SupaGoatSmugla.

– Uavhengig av om det virker realistisk eller ikke, så spiller jeg alltid for å bli best og for å vinne. Jeg forventer at folk gjør en innsats og prøver på det samme, sier Tom og fortsetter:

– Det er ikke verdt tiden min hvis SupaGoatSmugla tenker at det er bra nok om vi klarer en fjerdeplass. Da kan jeg heller spille solo queue.

Tom, som i fjor spilte for Tiger eSports, ble med SupaGoatSmugla i starten av januar. Mens det gamle laget hans har fått signert med den norske organisasjonen «Gamers League», har Tom sin tid SupaGoatSmugla vært preget av en evig kamp mot konflikterende spillestiler og det han selv beskriver som en iboende mangel på driv og vinnerinstinkt. Derfor har han nå bestemt seg for at han heller vil satse på å forbedre seg individuelt. Han håper at det vil bli mindre frustrerende enn å kjempe med et lag som er tilfreds med middelmådighet.

– Jeg har ikke noe personlig i mot dem, men laget fungerer ikke for meg når vi har så forskjellige ambisjoner og mål.

Tom har sikkert litt rett i det han sier også. På en side har SupaGoatSmugla et ganske stort potensial – med sterke spillere i de fleste roller – men det hjelper dem lite når de ikke har drivet til å bli bedre. Det virker nemlig som laget sliter med å presse seg selv og det er nok grunnen til at de store resultatene uteblir og at progresjonen blir liten både for hver enkelt spiller og for laget som helhet. Det kan nemlig virke som om laget står og stanger hodet i en betongvegg og satser på å komme gjennom uten å tenke nytt. Antakeligvis blir det lite progresjon på denne måten, men det utvikles nesten garantert en massiv hodepine.

Når et lag har denne typen problemer, så hjelper det ikke at de sliter med å få satt i gang treninger.

– Hvis jeg ikke tok initiativ og spurte «hei skal vi pracce i dag?» det ble det sannsynligvis aldri noe. Det blir veldig frustrerende i lengden.

Derfor ble han «Tilte-Tom»

Tom på Gigacon 2014.
Tom på Gigacon 2014.

I løpet av sin korte tiden i SupaGoatSmugla, rakk Tom å pådra seg det mindre flatterende kallenavnet: «Tilte-Tom». Første gang dette ble spøkt med var i en episode av GlitterTalks, men siden den gang har det ballet på seg. Tom skiftet faktisk også navn til Tilte Tom på League of Legends i en periode. Bak kallenavnet ligger Tom sine omlag 1000 «chat restrict»-kamper i solo queue og en rekke situasjoner hvor han skal ha tapt rangerte kamper nærmest på egenhånd.

– Jeg innrømmer at jeg lett blir frustrert når ting ikke går som jeg forventer. I flere tilfeller kan jeg ha tapt kamper nesten alene på grunn av dette, men for det meste har tiltingen vært et resultat av problemer i laget, forklarer Tom.

Han forteller også at årsaken til at tilting kunne ta av, ofte var at laget spøkte for mye og virket useriøse. Det hele gjorde Tom veldig frustrert. Noen ganger klarte han ikke holde reaksjonene tilbake og konsekvensen ble tilting som manifesterte seg både verbalt og i spillprestasjoner. Tilting har altså gått utover resten av SupaGoatSmugla ved et par anledninger og det synes Tom er leit. Han har nemlig respekt for sine tidligere medspillere.

– Flere av spillerne har potensialet til å bli mye bedre enn de er, både individuelt og som del av et lag, men da må det skje store endringer rundt dem. De må ta ting seriøst og de må spille for å vinne, understreker Tom.

SupaGoatSmugla spiller med Hatrixx i helgen

Etter at SupaGoatSmugla annonserte endringen i lagoppstilling på sin facebook-side, tok det ikke lang tid før de ble kontaktet av en rekke potensielle erstatninger for Tom. Allerede etter to dager hadde de mottatt over 20 søknader. Det lover godt for fremtiden.  Men i og med at SupaGoatSmugla har Telenorliga-kamp mot Celestial Gaming allerede i morgen, så måtte de finne en mindre permanent løsning rimelig fort.

Håkon «Flaker» Solberg forteller at SupaGoatSmugla har valgt å spille med den anerkjente midlaneren  Jørgen «Hatrixx» Elgåen denne helgen.

– Vi har valgt å spille med Hatrixx til helga. Vi håper at han tiltrekker seg noen bans og at han hjelper til med å opprettholde den gode stemningen i laget, forteller Flaker.

Håkon "Flaker" Solberg i publikum under finalene på Gigacon 2014.
Håkon “Flaker” Solberg i publikum under finalene på Gigacon 2014.

Hatrixx fant seg selv lagløs etter at BX3 elektroniske sportsklubb valgte å spille videre med Sondre «Tivity» Afdal i midlane i stedet. Han er derfor fri til å spille videre med SupaGoatSmugla, men det er lite som tyder på at han kommer til å gjøre det. I likhet med Tom, har Hatrixx uttalt at han spiller for å vinne. Det er derfor lite sannsynlig at han vil kunne slå seg til ro på et lag som per dags dato ikke sikter høyere enn en fjerdeplass. Likevel har Flaker og SupaGoatSmugla allerede nå lært endel av Hatrixx.

– Vi har bare spilt et par kamper sammen, men tendensene er gode. Hatrixx har utrolig mye å tilføre et lag som mangler lagspill-erfaring på et høyt nivå. Han har lært oss en del elementære ting som kan utgjøre store forskjeller i kampene våre fremver, sier Flaker som håper at SupaGoatSmugla kan gi Celestial Gaming en god kamp i helga.

Du kan se kampen mellom SupaGoatSmugla og Celestial Gaming lørdag 7. mars klokken 18.00 på GamerTV.

Hva blir resultatet etter kampen mellom SupaGoatSmugla og Celestial Gaming?
1-1
8 Vote
2-0 til CG
50 Vote
2-0 SGS
16 Vote

 

Fun fact: Både Håkon «Flaker» Solberg og  Jørgen «Hatrixx» Elgåen har spilt midlane for Celestial Gaming tidligere. Hatrixx tok faktisk over for Flaker.

3 thoughts on “– De må spille for å vinne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *