Liga-reglene skaper problemer for Quixeth sin overgang til BX3

Førstelaget til BX3 Elektroniske Sportsklubb har hanglet den siste tiden og tradisjonen tro bytter de dermed spillere i lagoppstillingen: Preben «Prebz» Berthusen (21) går ut av laget og erstattes med August «Quixeth» Nyheim (16) i support-rollen.

BX3 deltar for øyeblikket i to norske ligaer. Fra neste runde av går spillerbyttet mest sannsynlig fint i Altibox-ligaen, men det faktum at overgangsvinduet i Telenorligaen er stengt, byr på noen problemer. Quixeth har nemlig ikke lov til å spille den sjuende – og siste – runden i den ordinære sesongen, og kan heller ikke spille sluttspill eller en eventuell finale i ligaen.

Kan ikke spille 1. divisjon i Telenorligaen denne våren

Tor-Steinar Tangedal er redaktør og administrator for Gamer.no og bistår med admin-avgjørelser i Telenor-ligaen dersom Stein Wilmann, som også er styreleder i BX3 Elektroniske Sportsklubb, eller andre er inhabile. I dette tilfellet var det aldri noen tvil.

– Bare for å ha det på det rene og formelt: Quixeth kan IKKE spille for BX3 #1 denne vårsesongen, sier Tangedal og forteller at også Wilmann var enig i dette.

Frem mot overgangen til BX3, har Quixeth fungert som support-innbytter for Celestial Gaming. Han har spilt mye med laget og var blanet annet i med da Celestial Gaming slo BX3 2-0 i Telenorligaen for kort tid siden. Inntil i går sto Quixeth derfor oppført på Celestial Gaming sine laglister på Gamer.no og var påmeldt med samme lag i Altibox-ligaen. Men han har også «subbet» for BX3 i noen treningskamper utenfor ligaene samme periode.

– Quixeth får nok ikke spilt for BX3 i Altibox denne uken

Administrator for Altibox-ligaen, Gustav M. Karto, forteller at det går fint for spillere å bytte lag underveis i sesongen, men dette må søkes om i god tid. Derfor har han nå avgjort at Quixeth ikke får mulighet til å spille for BX3 i helgens Altibox-kamper. Han kan derimot spille for dem senere dersom BX3 søker om dette på en ordentlig måte.

Preben "Prebz" Gulbrandsen byttes ut på BX3.
Preben “Prebz” Berthusen byttes ut på BX3.

– Quixeth får nok ikke spilt for BX3 i Altibox denne uken, han var påmeldt ligaen med Celestial Gaming. Hvorvidt han sto påmeldt som innbytter eller ikke, har ingenting å si. Påmeldt er påmeldt, sier Karto.

Kommunikasjonkluss?

I forkant av byttet skal Quixeth likevel ha fått beskjed om at BX3 kunne «fikse det» når han spurte om overgangsvinduet påvirket hans overgang til klubben.

Det viser seg at fiksingen de kunne gjøre var å plassere ham på BX3 #2 i andredivisjon av Telenorligaen frem frem til neste sesong. Det er nemlig ikke imot reglene å bytte til et lag i en lavere divisjon. Quixeth skal ha fått beskjed om at dette er en mulighet, men er usikker på hvordan det hele kommer til å utspille seg.

Dersom han skal spille for BX3 #2, stilles lagets nåværende support, Simen «Dressmann» Trondsen, sin plass i fare. Men det visste han ikke. De hadde nemlig brukt tiden siden i går på å håndtere utfordringene knyttet til at deres toplane-spiller, Kristoffer «Debound» Nevestad, ble fjernet fra lagoppstillingen.

– Jeg har ikke fått noe beskjed om dette, jeg skjønner ikke hva du mener. Skal han ta min plass? spør Dressmann og legger til:
–  Quixeth er jo god, så jeg skjønner hvis de vil gi han en sjanse, men jeg vet ikke hva som skjer.

Det viser seg at Prebz også trodde at BX3 kunne «fikse det» med Quixeth. Han skiftet nemlig navn ingame i går kveld og hadde nå begynt å legge planer for fremtiden. Dersom de spør ham om det, kommer han likevel til å hjelpe sine gamle lagkamerater videre i Telenorligaen. Han skjønner nemlig at de har satt seg selv i en veldig dum situasjon der nå.

– Jeg kommer til å hjelpe dem dersom de trenger det, men kun i Telenorligaen. Jeg kommer ikke til å stille i noen andre turneringer for hverken BX3 eller noen andre lag. Jeg er ferdig, sier Prebz.


Oppdatering kl 17.58:

Administrator i Altibox-ligaen har gått tilbake på avgjørelsen vedr. Quixeth. Bx3 har nå mulighet til å bruke spilleren i helgens liga-kamp mot Celestial Gaming.


 

BX3 Elektroniske Sportsklubb består nå av:

Norge Morten «Speed» Kjelsrud
Norge Kristian «Lifting» Næsgaard
Norge Sondre «Tivity» Afdal
Norge Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland
Norge ***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *