Store endringer i Team Convention, Supa Goat Smuggla og BX3 Academy

Bare dager etter at finalistene i Telenorligaen ble klare, har noen ligaens resterende lag begynt å gjøre drastiske endringer. Mens Supa Goat Smugla henter inn tre nye spillere, er det usikkert hvordan fremtiden ser ut for Team Convention og BX3 Academy.

I går ble det klart at Supa Goat Smuggla, som kom på 5. plass etter ligaspillet i vårsesongen av Telenorligaen, har hentet tre sentrale spillere fra Team Convention. I følge spillerne, skal det ha vært planer om å gjøre denne endringen lenge. Årsaken til at dette skjer er at spillerne føler de kan få trent mer dersom de velger å spille sammen. Samtlige av spillerne har nemlig mye fritid frem mot og gjennom neste sesong og ser derfor store muligheter til å bygge opp organisasjonen og forbedre seg sammen.

Mener plassen bør tilhøre dem som spilte opp laget

Laget som nå står oppført som Team Convention, besto av fem spillere som tidligere hadde dannet og spilt opp laget Arcane Gaming i førstedivisjon av ligaen. I følge spillerne selv, skulle de beholde ligaplassen og det var også en av betingelsene for å byttet organisasjonsnavn. Nå viser det seg likevel at det kan føre til konflikter.

Kristoffer «Kisse» Sakshaug under innspilling av tv-sendt kamp i Altiboxligaen før påske.
Kristoffer «Kisse» Sakshaug under innspilling av tv-sendt kamp i Altiboxligaen før påske.

– Plassen kommer nok til å gå til Fatbat. Han har vært med siden starten av Arcane Gaming og fortjener sjansen til å spille videre på laget han var med å danne, forklarer Kristoffer «Kisse» Sakshaug som er en av tre spillerne som nå bytter lag. De to andre spillerne som bytter til Supa Goat Smuggla er Thomas «Qtic» Hauger og Kris «Kris» Abrahamsen.

Kisse ønsker altså at August «FatBat» Lindberg skal disponere plassen fremover. Han forteller videre at ingen av spillerne hadde signert kontrakt med Team Convention og derfor føler de at det ikke er noe som holder dem igjen i organisasjonen. Han mener også at plassen tilhører dem som startet og spilte laget opp til førstedivisjon, ikke en organisasjon som kom inn i siste liten og klistret navnet sitt på deres arbeid.

Team Convention henter inn spillerne fra BX3 Academy

Det er derimot ikke sikkert at Fatbat får denne muligheten. Team Convention, som ledes av Kenneth Gaupseth Johansen, har nemlig plukket opp et helt nytt lag – med en fullstendig lagoppstilling. Dermed er ikke Fatbat tatt med videre i deres planer. Laget som skal spille under navnet Team Convention, ble nylig annonsert som BX3 Elektroniske Sportsklubb sitt Akademilag. Heller ikke denne lagoppstillingen hadde kontrakt med sin respektive organisasjon og følte seg derfor frie til å bytte.

– Min gode kompis Dipzey (Adrian Kjellesvik) tipset meg om Team Convention og jeg snakket med dem kort tid etter at vi begynte å spille under BX3. Det høres ut som manageren i TC virkelig bryr seg, og i motsetning til i BX3 så får vi nå tilbud om kontrakt.

– Jeg vet ikke hvorfor BX3 ikke ville gi oss kontrakt. For oss var BX3 bare et skritt på veien uansett. Vi hjalp dem med å vinne litt, men vi ønsket aldri å være der over tid, forteller Dennis «Denden» Bui som tidligere spilte for laget som nå heter Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb. Laget ble kastet ut av BX3 fordi de angivelig nedprioriterte trening.

Dennis «Denden» Bui.
Dennis «Denden» Bui.

Denden tror at lagoppstillingen de har nå kan nå langt og at de vil prestere godt i Norge. Målet fremover vil være å gjøre det bra i Altibox-ligaen, men fra høsten av kommer de også til å fokusere på Telenorligaen.

– På grunn av reglementet i Telenorligaen, kunne vi aldri rykke opp til førstedivisjon med BX3 Academy. Som endel av Team Convention får vi forhåpentligvis en plass i førstedivisjon fra høsten av, og det er jo en fordel når målet vårt er å være blant de beste lagene i Norge, sier Denden.

– Selvfølgelig er det uheldig for BX3 #2

Kenneth Gaupseth Johansen forteller når de mistet tre spillere, plukket de opp BX3 sitt akademilag fordi de fikk et enormt tidspress i henhold til Altiboxligaen. Og samtidig som at Denden hadde blitt tipset om Team Convention, hadde Johansen blitt fortalt at akademilaget lette etter en ny organisasjon.

– Når jeg tok kontakt med dem ble det nesten avgjort på minuttet. Begge var interessert i en slik overgang. Samtidig besluttet vi at laget skal fullføre spilluken som BX3 #2, slik at BX3 har tid til å finne erstattere, forklarer Johansen.

Han legger til:

– Selvfølgelig er det uheldig for BX3 #2, men vi ønsker å holde vår målsetning og da var dette vårt beste alternativ.

Uviss fremtid for begge parter

I skrivende stund er det uvisst om Team Convention, eller de resterende spillerne fra deres gamle lagoppstilling, får beholde ligaplassen i førstedivisjon i Telenorligaen. Gamer.no, som styrer ligaen, lar de ulike partene få tale sin sak før en endelig avgjørelse vil finne sted.

Det er også uvisst hvordan BX3 Academy kommer til å løse det hele. De står nå uten en lagoppstilling i Altibox-ligaen og må finne fem nye spillere som kan stille til kamp i de gjenværende rundene av ligaen som sendes på TV2 Sumo.

Team Convention sin lagoppstilling:

Jacob «Badnam3″ Lysnæs-Larsen
Anthony «Wuizy» Vu
Sindre «Heimdal» Heimdal
Hamad «Saito» Allaui
Dennis «Denden» Bui

2 thoughts on “Store endringer i Team Convention, Supa Goat Smuggla og BX3 Academy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *