BX3 #2 stiller med nytt stjernegalleri til helgens Altibox

Etter at det ble kjent at hele lagoppstillingen til BX3 Academy stikker til Team Convention, har organisasjonen jobbet iherdig for å få inn nye spillere til helgens Altibox-kamp. Med flere kjente navn på lagoppstillingen, er de nå klare til kamp mot GamersLeague på fredag.

Den midlertidige lagoppstillingen inkluderer hele fire tidligere BX3-spillere og disse gjør nå en gjesteopptreden i helgens tv-sendte ligakamp. Mens lagets manager og tidligere toplaner, Kristoffer «DeBound Lee, og ADC, Natalie «Stratospanda» Kristiansen, gjør comeback sammen, stiller også den anerkjente jungleren Tri Tin «k0u» Lam til kamp. Sammen med dem skal Jørgen «Hatrixx» Elgåen og en svensk support kjent som g0dfred, forsøke å hente hjem en seier for BX3 #2.

– Det er ikke planen at jeg skal spille fast med dem. Jeg gjør det mest for moro skyld, forteller Jørgen «Hatrixx» Elgåen som i likhet med resten av spillerne på den midlertidige laglisten står uten fast lag.

Jørgen "Hatrixx" Elgåen kler på seg BX3-trøya igjen til helga.
Jørgen “Hatrixx” Elgåen kler på seg BX3-trøya igjen til helga.

Til tross for at disse spillerne har blitt kastet sammen på en lagliste i siste liten, er det en gruppe som har spilt endel sammen og kjenner hverandre relativt godt fra tidligere. De har også troa på at kommer til å vinne runden, som spilles som best av to, mot GamersLeague.

– Når de først er i en så kjipt situasjon, så ønsker jeg jo å hjelpe dem. Dessuten høres det litt gøy ut å få spilt igjen, forklarer Hatrixx.

På grunn av den korte varselen har dessverre hverken Hatrixx, Stratospanda, K0u eller G0dfred mulighet til å reise til House of Nerds på Løren i Oslo for å spille kampen. Lagets manager og toplaner, Debound, vil dermed være den eneste spilleren som sitter på House of Nerds og spiller kampen.

– Dumt at vi møter ett helt annet lag

GamersLeague, som nylig rykket ned i andredivisjon av Telenorligaen, stiller derimot med hele laget i studio. Kreshan «Kresh» Thangasamy kom nettopp inn som toplaner igjen for laget, og han tror det kan bli en utfordring og møte BX3#2. Spesielt nå som de har så mange nye spillere. Han er også usikker på hvor rettferdig det er.

Kreshan «Kresh» Thangasamy spilte med GamersLeague da de fremdeles het Tiger eSports.
Kreshan «Kresh» Thangasamy spilte med GamersLeague da de fremdeles het Tiger eSports under Gigacon 2014.

– Det er litt dumt at vi møter et helt annet lag enn det vi forventet og har trent mot. Det blir ikke lett akkurat, sier Kresh.

Han legger til:
– Flere av dem har jo spilt for topplag og har mye kunnskap om spillet, men vi kan ikke gå inn i kampen å være redde. Vi skal gjøre vårt beste.

Team Convention får ikke beholde plassen i 1. divisjon

BX3 #2 sin tidligere lagoppstilling, med Dennis «Denden» Bui i spissen, fikk i dag beskjed om de ikke får spille førstedivisjon til høsten. Iallefall ikke som Team Convention. Plassen Team Convention hadde i førstedivisjon vil gå til en av spillerne som var med å spille opp laget under navnet Arcane Gaming. En av hovedårsakene til dette skal være at spillerne ikke hadde signert noen kontrakt med organisasjonen.

– Det er leit av plassen går til spillerne og ikke organisasjonen, men det er ingen grunn til å gi opp. Nå får vi bare enda mer tid til å forbedre oss, sier Denden.

Dette betyr nemlig at Team Convention i verstefall må belage seg på å spille opp et lag fra fjerdedivisjon i Telenorligaen. Denden synes det er kjipt at de ikke får spilt i førstedivisjon. Han mener nemlig at deres lag kan slå nesten samtlige av lagene som befinner seg der nærmest uten å trene.

– Det er bare Lions, Celestial Gaming og Atraxy vi ville hatt et problem med å slå i førstedivisjon, så vi kunne jo lett kommet topp fire, men nå starter vi fra bunn i stedet.

GamersLeague har heller ikke lagt inn årene

Det har også blitt spekulert i hvorvidt GamersLeague kommer til å fortsette sammen som lag etter det skuffende nedrykket i Telenorligaen. Kresh tror ikke laget kommer til å gå i oppløsning, men når ligasesongen er over om noen uker, så kommer de nok ikke til å fokusere så mye på lagtreninger. De velger heller å fokusere på å spille mye solo queue. De håper det kan hjelpe dem mer i lengden.

– Vi må bli bedre spillere individuelt. Vi spiller teamfight ganske bra, men vi har ofte problemer med laning phase og vi er uten tvil «underdogs» mot topplag. Vi håper vi kan løse mye av dette dersom vi trener hver for oss frem mot neste sesong.

Kampen mellom GamersLeague og BX3 Academy spilles 1. Mai fra House of Nerds på Løren i Oslo. Dersom du ikke har mulighet til å møte opp og se kampen live, vil den også sendes på TV2 Sumo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *