BX3 Beskyldt for juks i Nordic Open

I løpet av den siste måneden så har tusenvis av spillere deltatt på Riot sin turnering for League of Legends spillere med tilhold i de nordiske landene. BX3 elektroniske sportsklubb er det eneste norske laget som har greid å sikre seg plass i det prestisjetunge sluttspillet.

Nordic Open er en League of Legends turnering i regi av Riot der spillere fra Norge, Sverige, Danmark, Finnland og Island over alderen 18 år har kjempet innbitt for å vise hva de er gode for.

Problemer for BX3

Det har imidlertid vært noen spekulasjoner rundt BX3 sin deltakelse i Nordic Open. I reglementet til turneringen så har Riot satt en aldersgrense for deltakelse til 18 år. Denne grensen har hindret flere norske storlag å melde seg på på bakgrunn av at de ønsker å stille med full lagoppstilling, da flere spillere som regel er for unge til å delta. Også BX3 sin faste support-spiller er under aldersgrensen, han har flere steder tidligere oppgitt at han er 16 år gammel. Likevel så har vedkommende spilt i samtlige av BX3 sine kamper i gruppestadiet så langt, foruten om finalen i gruppespillet. Den mindreårige spilleren ble også benyttet etter fristen for å levere inn dokumenter som skulle verifisere alder.

Det har blitt stilt spørsmål ved om BX3 dermed har brutt reglementet i turneringen. Administratoren for BX3 sin gruppe har uttalt at BX3 har levert dokumentasjon på at alle deres spillere er over 18 år. Dette har blåst liv i spekulasjonene om hvorfor da BX3 har benyttet en yngre spiller i nesten alle kampene sine. Dersom det er dokumentforfalskning på banen så kan dette få seriøse konsekvenser for BX3 ettersom dette er en seriøs lovbrytelse i Norge.

BX3 har så langt valgt å ikke svare på spørsmål rundt bruken av sekstenåringen i Nordic Open.

BX3 er optimistiske før sluttspillet

Lagkapteinen til BX3, Morten “Speed” Kjelsrud fortalte i etterkant av gruppespillet at de så langt har hatt en enkel vei til der de er nå da han mener motstanden ikke har vært god nok. En kan lure på om det har vært på enkelt på bakgrunn av at de brukte den mindreårige spilleren i kampene sine. Samtidig latet de til å klare seg utmerket med XL Winner, en dansk spiller som er over 18 år, i finalen i gruppespillet. Det skal bli interessant å se hvordan BX3 holder stand mot den harde motstanden i sluttspillet med den danske erstatningsspilleren.

BX3 i Aksjon på SPillexpo 2014 med Speed i forgrunnen
BX3 i Aksjon på Spillexpo 2014 med Morten “Speed” Kjelsrud i forgrunnen

Dersom BX3 avanserer til semifinale så kan de møte laget Kappa V2 som greide å slå ut Celestial Gaming, som er en av BX3 sine største rivaler i Norge, og forran et slikt møte så begynner Kjelsrud å være litt mer forsiktig i sine predikisjoner men velger å påstå at BX3 kommer til å gå seirende ut frem til finalen. I finalen derimot så kan det bli en veldig utfordrende jobb for BX3 å komme seirende ut ettersom de kan møte laget som har blitt designert som forhåndsfavorittene i turneringen; “We Are DogGSz” som huser noen kjente internasjonale spillere slik som Jesiz og Godbro som begge har konkurrert i LCS scenen.

Så langt i turneringen så har BX3 spilt med en varierende lagoppstilling, da de også har spilt med nytt blod da de tok inn den danske support spilleren “XL Winner” som de også har brukt som erstatningsspiller i tidligere turneringer.

Lagoppstillingen til BX3 for sluttspillet er oppført slik:
Top: Morten “Speed” Kjelsrud
Jungle: Kristian “Leefting” Næsgaard
Mid: Sondre “Tivity” Afdal
Marksman: Jon Olav “BigFatAndBlack” Holland
Support: “XL Winner”

Prestisjekamper for BX3

Flere norske spillere og lag har deltatt i denne turneringen, men bare BX3 har greid å sikre seg plass i det prestisjetunge sluttspillet fra Norge. Etter å ha kjempet seg gjennom et gruppestadie så befinner de seg blant de 8 gjenværende lagene og skal allerede i kveld (30. mai) spille kvartfinale mot det islandske laget Tölvutek Black.

Finalen kommer til å bli spilt Live på Dreamhack Summer, og førstepremien er en betalt reise til å delta på League of Legends Worlds finale.

One thought on “BX3 Beskyldt for juks i Nordic Open

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *