Få tiden til å gå på nett

Vi er nok alle gode på å surfe nettet, men det er likevel begrenset hvor mye tidsfordriv vi egentlig kommer på av oss selv. Jeg er iallefall stadig mer avhengig av å sjekke facebook og twitter for å se artikler og nettsider som er delt gjennom disse sosiale mediene.

Her er noen av sidene og spillene jeg har kommet over. Samtlige hjelper med å få tiden til å gå – noen er også ytterst underholdende dersom du interesserer deg for slikt.

Ted Talks
Det skal egentlig godt gjøres å finne et tema som ikke er forsøkt taklet i en av TED sine talks. Her finner du forelesninger om det meste; fra hva kroppspråket ditt kan si og gjøre for deg, til styrken til introverter og videre til hvordan gode ledere inspirerer. Absolutt verdt noen timer eller mer!

Netflix
Trenger vel nesten ikke forklare denne? Alt du kan ønske deg og litt til. Hvis du ikke har gjort det enda, så bør du sjekke ut House of Cards og Orange is the New Black. Begge seriene er eksklusive til Netflix og aboslutt verdt litt binge watching.

SciShow (youtube)
Hvis du liker å lære, eller bare lurer på noe, så er SciShow en fantastisk youtube-channel. Her finnes det videoer hvor spesialister besvarer raske spørsmål, diskusjonspanel og for-seg-gjort portrettvideoer hvor noen av verdens største tenkere presenteres. Sistnevnte serie er min personlige favoritt fra denne kanalen.

League of Legends (reddit)
Dette er nok en av verdens største subreddits – men det er heller ikke rart mtp hvor massivt spillet League of Legends er. Hvis du liker å få deg aktuelle LoL nyheter, AMA, rykter og liker til underholdende videoer relatert til spillet – så er nok r/lol det første stedet du vil finne det.

Crash course (youtube)
Nysgjerrig på astronomi eller fysikk? Vil du friske opp historie-kunnskapen eller simpelthen lære noe nytt om amerikansk politikk? Vel, som navnet på kanalen tilsier – så gir de deg et “Crash course” i det meste innenfor ulike tema. Videoene er ikke spesielt lange, men er veldig godt laget med fin grafikk og ryddig manus.

History Buffs (youtube)
Etter min mening er dette en av de beste – og mest forseggjorte – kanalene på hele plattformen. Studerer filmer og tv-serier som påstår og være “basert på en sann historie” og sjekker hvor mye de faktisk har fått riktig. Veldig interessant og absolutt verdt en titt dersom du interesserer deg for historie, film og tv-serier.


 

Har du tips til flere anbefalinger? Bruk kommentarfeltet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *