– Challenger er viktigere enn soling

Både Telenor- og Altiboxligaen er ferdigspilte og sommermåneden Juni har allerede kommet. For en stor andel av League of Legends-miljøet betyr det at skoleferien snart er i gang. Så hva skal pro-spillerne bruke frimånedene på?

Merkelig nok er det ikke så mye LAN lagt til sommeren, så det er ingen selvfølgelighet at spillere samles i “svette” haller fremover. Det eneste skikkelig store LANet som finner sted på sommeren, må man dra til Sverige og Jönköping for å delta på: Dreamhack Summer. Ingen av dem vi har snakket med i dag har planer om å dra dit, men spilling – det blir det.

– Jeg skal spille MASSE dataspill

Som nylig vinner av både Telenor- og Altibox ligaen, har Sander “Zhandia” Skogstad – i likhet med de andre Lions-spillerne – absolutt gjort seg fortjent til en ferie. Men som konkurransemennesker flest, så har har han ikke tenkt å bruke ferien på hvile. Han skal ligge i hardtrening og har satt seg et ganske høyt rangeringsmål.  Det tror ikke Zhandia skal bli noe problem, så lenge han spiller mye og holder hodet kaldt:

– Jeg skal bruke sommeren på å spille MASSE dataspill. Vi skal ha noe lagpracc også, men vi har ikke avtalt hvor mye. Målet for sommeren er å få to kontoer i challenger tier. Det klarer jeg hvis jeg ikke tilter.

Zhandia sin lagkamerat Tore “Norskeren” Hoel har en ganske lik målsetning:

– Jeg skal bruke sommeren på å komme til Challenger i solo queue. Det blir nok noe soling, bading og reising også, men challenger er viktigere, forklarer Norskeren og ler.

Omid "Touch" Rosander vil spille på et la igjen.
Omid “Touch” Rosander vil spille på et la igjen.

Touch vil tilbake på et lag

Mens Lions-spillerne ser frem til late dager med gaming på gutterommet, har den tidligere Dark Passage-supporten Omid “Touch” Rosander gått inn i militæret hvor han nå arbeider 12 timer om dagen en uke i strekk, for så å ha en uke fri. Arbeidet går for det meste ut på å stå vakt, rett og ned, i samtlige 12 timer.  Likevel tenker han å få presset inn litt gaming både i arbeids- og friuker.

– Jeg tenker jeg skal få spilt 3-4 games etter vaktene er ferdig, mens i friukene går jeg for 7+++ timer hver dag med League of Legends, forteller Touch.

Så lenge vaktordningen holder seg slik til høsten, håper han også å kunne spille for et lag i de to norske ligaene. Han savner nemlig spillet og miljøet mye og er glad han kan få brukt sommeren til å komme iform igjen før høstsesongen. Det er fremdeles uvisst hvilket lag kristiansanderen skal spille for. Det er han nemlig ikke sikker på selv enda.

Boffen arrangerer sommerLAN

Sebastian “Boffen” Gsell (Celestial Gaming) er kanskje ikke alene om å ha sitt eget LAN på sommeren, men har gjort det til en tradisjonsrik affære. I en årrekke har han samlet en gruppe venner i en kjellerstue i Ås hvor de tilbringer flere døgn sammen mens de spiller forskjellige spill og mimrer. De arrangerer en rekke spillkonkurranser og hvis alt blir som i fjor, streamer de hele opplegget døgnet rundt. Boffen kan ikke love at de setter opp stream i år, men han vil prøve å få det til.

– Vi er en gjeng gode kompiser som bor på forskjellige steder i landet resten av året, så vi synes det er mega cool og samles om sommeren og gjøre det vi liker best sammen; GAME!

Sebastian "Boffen" Gsell arrangerer SommerLAN.
Sebastian “Boffen” Gsell arrangerer SommerLAN.

– Det blir nok litt Smash, mariokart, fifa, en-to sc2 partymods, HS, kanskje WCII og et random slossespill som heter Naruto Nipponuden, avslutter Boffen.

Det er nok dessverre ikke mulig for “folk flest” å bestille billetter til det tradisjonsrike sommerLANet, i følge Boffen er det bare for VIPs og vi får ikke innsikt i inntakskravene til denne VIP-

klubben.

– Skal finne meg selv som spiller

Den som har flest fastsatte planer av dem jeg har snakket med i dag, er nok Håkon “Flaker” Solberg (SupaGoatSmuggla). Han skal nemlig både reise, innom Desucon og finne seg selv som spiller.

– Først og fremst skal jeg bruke sommeren 2015 på å sosialisere. Jeg skal på Desucon den første uken, og Mallorca i uken derpå. I juli ukene kommer det dog til å blir masse tid til å spamme Solo Queue, sier Flaker.

Han legger til:

– Målet er å bruke sommeren til å definere meg selv som spiller, finne ut om jeg skal fortsette i toplane, hvor høyt jeg ville satse neste år, og vurdere lagsituasjonen.

Etter sommeren vil det nemlig bli tatt en avgjørelse på hvem som er best egnet til å spille på hovedlaget til SupeGoatSmuggla og det er Flaker som har siste ordet i den avgjørelsen. Han vil vektlegge aktivitet, nivået til spillerne etter sommeren, motivasjonen og viljen til å fortsette samt hva slags planer spillerne har for det kommende året. Ved å ta dette i betraktning satser Flaker på å nå målet om å se en massiv forbedring utover høstsesongen.

– Laget må utvikle seg bratt oppover, hvis ingen faller av lasset hadde det naturligvis vært det beste. Det er likevel sånn at spillerne er klar over at manglende utvikling betyr stor sjanse for å bli byttet ut, forklarer Flaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *