Vant hver sin sesong av tyrkisk LCS – nå skal de herje på samme lag i Norge

Etter endringer i lagoppstillingen glir nyopprykka Ndurance Gaming inn i rekken over lag med reelle vinnersjanser i Norges største e-sportsatsing; Telenorligaen. nDurance har nemlig signert to av landets mest anerkjente League of Legends-spillere.

Ndurance Gaming-laget er satt sammen av de to tidligere tyrkia-proffene: Omid «Touch» Rosander (20) og Isak «Energy» Fjell (19). Sammen satser de på å kopiere intet mindre en Fnatic sin suksessoppskrift; for ved å kombinerer to veteraner med delvis ukjent talent, går de for seier i høstens ligaspill.

– Energy og jeg sitter på mye erfaring, vi har også fått med andre spillere vi ser potensialet i, sier Omid «Touch» Rosander og utdyper:

– Jeg tror vi kan lære de nye spillerne på laget mye om lagkomposisjoner og hvordan man spiller rundt dem, shotcalling, laneswaps og også hvordan man spiller offline turneringer uten å bli for nervøs til å prestere.

nDurance Gaming sin lagoppstilling ser nå slik ut:

Omid «Touch» Rosander (20).
Omid «Touch» Rosander (20).

Vegard «Zeluz» Anda (17)
Anders «Tsharp» Lilleengen (16)
Isak «Energy» Fjell (19)
Jørgen «Decod» Myrlund (19)
Omid «Touch» Rosander (20)

–  Jeg tror vi har mulighet til å vinne hele ligaen

Touch og Energy er medlemmer av en eksklusiv klubb med knappe tre nordmenn som har konkurrert på internasjonal skala i det høyeste nivået av League of Legends. Touch har blant annet deltatt i fjorårets verdensmesterskap, mens Energy deltok i MSI (Mid Season Invitationals) nå i vår. Begge har også fartstid innenfor norsk League of Legends.

Mens Touch kom tilbake til Norge og gikk inn i militæret, måtte Energy forlate tyrkisk LCS etter at han ble «benket» på grunn av middelmådige prestasjoner. Begge innrømmer at de har fått et speseilt bånd etter utenlandsoppholdet. Båndet er skapt gjennom delte erfaringer og opplevelser og det er nettopp dette som nå ligge til grunn for at de går for seier i den norske toppdivisjonen sammen.

–  Jeg tror vi har mulighet til å vinne hele ligaen. Lions blir naturligvis vår største utfordring, men vi har absolutt vinnersjanser, sier Energy som planlegger å gå tilbake på skolebenken i høst:

– Jeg skal jo spille for å vinne, men kommer ikke til å satse like mye som i Tyrkia liksom.

Vegard «Zeluz» Anda (17) mens han spilte for Team Gamermag i vårsesongen av Altiboxligaen.
Vegard «Zeluz» Anda (17) mens han spilte for Team Gamermag i vårsesongen av Altiboxligaen.

Riddle: Mener det er skammelig av nDurance å la dette skje

Gjennom prosessen med å signere spillerne til nDurance Gaming, har også en annen norsk organisasjon, Riddle, forsøkt å signere den samme lagoppstillingen. Riddle, som hører til i andredivisjon av Telenorligaen, trodde nemlig at de samme spillerne skulle signere kontrakt med dem. Det var først for få dager siden at de ble fortalt at hele laget var dratt til en annen organisasjon.

Leder for Riddle, Mohammed «XiaoChao» Barzinje, mener situasjoner som dette gjør det klart at man trenger regler mot Poaching i Norge.

– Nå er det jo fritt vilt. Alle kan poache hvem som helst. Vi hadde ferdigstilt kontraktene slik spillerne ønsket og alt var klart for signering. Så forsvinner de til en annen organisasjon.–

–  Jeg fikk full panikk når jeg skjønte hva som hadde skjedd. Jeg måtte sette meg ned å finne fem nye spillere.

Barzinje mener det er både dårlig og skammelig av nDurance Gaming å la dette skje. Han tror også at de lot Touch få kontakt med Riddle, slik at de kunne ta med seg deres toplaner: Vegard «Zeluz» Anda (17) inn i deres organisasjon.

– Jeg tenker at han ville poache med seg Zeluz, Svettzor vet godt at Zeluz er blant top 3 beste toplanere i Norge. Jeg tror de har planlagt dette og jeg tror de har forsøkt å stjele andre toplanere også, raser Barzinje som tror denne typen signeringer vil føre til at færre lag ønsker å prøve seg i andredivisjon.

Henrik «Svettzor» Årdahl (26) fra nDurance Gaming.
Henrik «Svettzor» Årdahl (26) fra nDurance Gaming.

Mangelen på regler mot poaching ødelegger for  lag i utviklingsfasen

nDurance har hentet jungleren sin fra BX3 Academy, samt forsøkt å få over både Simon «Slemp» Ellefsen fra MyXMG og Eirik «Oniichan» Paulsen fra Team Gamermag i løpet av lagsammensettingen.

– Det er selvfølgelig et problem og det ødelegger for lag som i utviklingsfasen. Det blir nærmest umulig å holde på spillere og da er det vanskelig å bygge opp et lag og en organisasjon som fungerer, forklarer Riddle-eieren.

For å løse problemet, synes Barzinje at alle lag som deltar i Telenorligaen bør tvinges til å melde seg inn i et norsk e-sportforbund hvor det blant annet bør finnes regler mot poaching.

Tidligere kaptein og nåværende manager av nDurance Gaming, Henrik «Svettzor» Årdahl (26), synes anklagene fra Riddle og Barzinje er tåpelige. nDurance har ikke gjort noe galt så lenge ingen kontrakter er brutt.

– Vi la frem et bra økonomisk tilbud til disse spillerne slik at vi kan danne et bra lag rundt dem. Dette tilbudet var bedre enn hva Riddle hadde å by på, og da er det bare naturlig for satsende og unge spillere og foreta et klubbytte. Det er slik all sport fungerer.

Telenorligaen opererer med et overgangsvindu som stenger midt i sesongen. Dette skal være med på å stabilisere norske lag. Altiboxligaen har per i dag ingen regler knyttet til spilleroverganger. I LCS har lag som Counter Logic Gaming blitt bøtlagt på grunn av poaching.

 

7 thoughts on “Vant hver sin sesong av tyrkisk LCS – nå skal de herje på samme lag i Norge

  1. er han dum?
    Han raser for at et lag ikke signerte med orga sin å de gikk til noen som kanskje ga de et bedre tilbud?
    Det sier jo kanskje litt om hvor mye erfaring han har med å drive en organisasjon i e-sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *