xLeee: Tilbakeblikk på fire år i e-sport

Reaksjonene lot ikke vente på seg da nyheten om at Leif Andre “xLeee” Abrahamsen Miranda (19) gir seg som support for Celestial Gaming slapp tidligere denne måneden. Nå har en rekke nye supports startet prøvespilling og xLeee er selv aktiv i prosessen med å finne sin erstatter.

– Vi i Celestial Gaming gikk jo fra ikke å kjenne hverandre til å bli gode venner. I nesten to år  snakket vi omtrent daglig på Skype eller Team Speak, og spilte også andre spill sammen, mimrer xLeee og utdyper:

Cheezy og xLeee under The Gathering 2015.
Cheezy og xLeee under The Gathering 2015.

– Jeg tror egentlig bare at alle passet godt sammen som personer og spillere. Alle likte hverandre og da skjønte alle at selv om vi tapte kamper, så kunne i fortsatt spille sammen. Vi kunne også gå gjennom Glitter når det ble problemer slik at ikke noen følte det man tok opp ble for personlig.

Selv tror han CG kommer til å bli et bedre lag uten ham:

– Jeg manglet motivasjon og følte jeg holdt laget tilbake, derfor håper og tror jeg at de kommer til å bli bedre fremover. Det kan jo hende de sliter litt i begynnelsen med ny support, men det ordner seg nok. Laget har jo ganske stort støtteapparat nå, forteller xLeee som selv vil påta seg rollen som analytiker og dermed blir endel av støtteapparatet.

Som analytiker mister ikke xLeee sin tilhørighet i laget, men han går over i en annen rolle. Det både gruer og gleder han seg til. Likevel vil han kanskje få leve ut rollen han hadde i laget fremover. xLeee var nemlig ofte den seriøse som forsøkte å holde de andre fokuserte. Nå må han bare gjøre det utenfor lanen.

– Hver gang de andre ble useriøse, så fikk jeg en melding av Glitter om at jeg måtte «skjerpe dem» og motivere dem. Det forsøkte jeg også å gjøre. Jeg kunne bli salty selv når vi lå under, men prøvde å ta meg sammen for å hjelpe de andre. Jeg var også shotcaller og hadde siste ord i champselect, mye av dette kan jeg fremdeles gjøre.

– Det var kult å vise at vi var farlige!

Selv om xLeee ofte måtte være den seriøse på laget, betyr ikke det at han kun sitter igjen med minner av å ha vært streng mot lagkameratene. Han synes de hadde det mest moro og et av de beste minnene hans stammer fra innspillingen av dokumentaren “Game on” i fjor høst:gn66s

– Det var kult å vise at vi var farlige!  I fjor, under Gigacon, var vi antakeligvis det beste laget i Norge (hvis vi hadde bannet Tryndamere). Det var en flott opplevelse. Vi hadde liksom gått gjennom bootcamp, Sørlanet og hatt et kamera team på slep mens alt dette holdt på. Plutselig satt vi i finalen klokken fire på natta på Telenor Arena. Vi var så slitne og trøtte og det var liksom en siste prøvelse og en ubeskrivelig god følelse når vi ble ferdige.

– Det jeg kommer til å savne mest fra e-sport er å vinne LAN. Når du har trent så lenge for noe og det fungerer, så er det så sykt verdt det. Det er en fin følelse.

Har du noen andre gode minner du vil trekke frem?

– Når Jubel tok frem Yorick mot BX3 i en online turnering våren 2014 og det fungerte så bra som det gjorde. Samtidig skrek Casterne «det er bombadil sin lane». Det var ganske episk.

Hvor fristet blir du til å komme tilbake som spiller når du tenker på alle de gode minnene?

– Jeg er så utbrent av LOL og praccing (trening) og all tiden man bruker, så tror nok sjansene er minimale for at jeg gjør et come back. Hvis noe drastisk skjer så tar jeg kanskje plutselig en Hai, men antakeligvis ikke over lengre tid og ikke med det første. Det er jo heller ikke sikkert CG vil ha meg som spiller hvis jeg har vært ute av spillet lenge.

Fra intervju i KRSBY i forkant av Telenorliga-finalen.
Fra intervju i KRSBY i forkant av Telenorliga-finalen.

 

Slik beskriver xLeee de andre på Celestial Gaming

Thomas “MeIsYellow” Huang
– Typisk internett-troll! Han er den som prøver å ha det moro og variere champion pool hele tiden. Han lager noen elendige komposisjoner til tider og Game on viste at han er tidenes dårligste skuespiller. Han sier ikke så mye på LAN eller ingame og er nok en typisk toplaner som lever på sin egen øy. Men når Thomas først er seriøs, så er han en Gud.

Jakob “Jubel” Andresen
– Den mest sære norske lol-spilleren – men ikke på en negativ måte. Han har gått fra å være en sjenert VI-main som ikke sa noe, til å bli tidenes memer. Vi har også noe som heter story-time med Jubel. Det stammer fra Gigacon 2014 når jubel var veldig overtrøtt og ble helt hyper og skreik og klappa og fortalte historier. Han hadde ingen sperrer på å gjøre noe som helst og lagde mye show. Ellers er det litt farlig å gi han moderatorrettigheter i Twitch-chat.

CG før studiokamp i Altibox-ligaen 2015.
CG før studiokamp i Altibox-ligaen 2015.

Sebastian “Boffen” Gsell
– Er den som, sammen med meg, tok det mest seriøst. Kan bli litt tilta hvis ting går galt over tid, men er stort sett en god spiller med godt humør. Jeg drev og poacha han på Sørlanet i 2014 og sa han måtte forlate Atraxy og joine Celestial Gaming. Da lekte han hard to get, men jeg visste at han kom til å gi etter. Det er jeg glad han gjorde fordi han passet rett inn på laget.

Magnus “Cheezy” Hornnes
– Vi har spilt sammen i over tre år. Det startet med at jeg slo han på et lokalt LAN, også begynte vi å spille sammen etterpå. Når Magnus er seriøs så er han nesten litt skummel fordi han får morderblikk og er vanskelig å diskutere med dersom han er helt sikkert på noe. Han kan også irritere meg grenseløst med synging og useriøsitet, men vi har spilt sammen så lenge så vi vet liksom hvordan vi fungerer sammen. Jeg ville ikke spilt med noen annen ADC.

Noen siste ord?

– Jeg ønsker å takke alle fans og jeg vil si takk til CG for mitt opphold – og for at de ikke ville kicke meg selv om jeg ble Diamond 3 og 4. Nå skal jeg jobbe, trene, svømme, sykle, løpe, bade, hoppe i fallskjerm… Nei, jeg vet ikke. Jeg skal innta en coach/analyst-rolle i CG og hjelpe laget videre. Jeg ser frem til det.

Se også:

xLeee sin Celestial Gaming-profil
xLeee i Kristiansand Avis
CG svarer på 10 spørsmål
Promovideo med CG og Atraxy før finalen på The Gathering 2015
xLeee: mest verdifulle support 

Artikkelforfatter er eier og manager for Celestial Gaming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *