Enigma vant – slik gjorde de norske topplagene det i storturnering

Det kom litt brått på for de fleste, men likevel stilte omtrent alle de norske topplagene til Gigacon Prime 2015 Pre-Tournament i går kveld. I turneringen møttes blant annet Lions Elektroniske Sportsklubb, Nix Elektroniske Sportsklubb, nDurance Gaming, Celestial Gaming, BX3 academy, myXMG og Enigma. For mange av lagene ble dette første møte siden vårsesongen i Altibox- og Telenorligaen sluttet i mai.

Mens Celestial Gaming hadde supportspilleren Magne Johan på tryout i turneringen, spilte nDurance og Nix sine første offisielle kamper med ny lagoppstilling. Samtidig fikk myXMG (tidligere Atraxy) også vist seg for første gang under ny organisasjon og nytt navn.

I kvartfinalene spilte myXMG vs. Nix Elektroniske sportsklubb samtidig som Lions elektroniske sportsklubb møtte nDurance Gaming. Nix vant ganske sikkert mot myXMG og slo dermed tilbake på endel av kritikken rettet mot dem, Lions viste også vedvarende storform mot nDurance Gaming sitt nye superlag.

nDG skuffet, men Nix var overraskende sterke

I semifinalen var det også storkamper i begge deler av bracketen. Mens Celestial Gaming og Lions spilte reprise av Telenorligafinalen, møttes Enigma og det nysammensatte laget Nix i den andre semifinalen. Celestial Gaming måtte til slutt gi tapt mot et sterk Lions-lag, men kampen mellom Enigma og Nix ble også en thriller. Nix overrasket nemlig Enigma med storspill.

NicoThePico under Gigacon høsten 2014.
NicoThePico sammen med co-caster Nellok under Gigacon høsten 2014.

– Hatriixx sitt lag, Nix, hadde ledelsen i store deler av kampen. Dessverre for dem var de litt for utålmodige og forsøkte å tvinge frem litt for mye. Vi straffa dem på det. Vi vant nok mye på at vi har spilt lengre sammen enn dem. Når det er sagt, så spilte de lane swap bedre enn Lions, forteller Enigma sin norske jungler Nicholas «NicoThePico» Korsgård.

Hvordan tenker du de nye lagoppstillingene i Nix og nDG kommer til å gjøre det i Telenorligaen?

– Nix har gode muligheter. De har individuelt sterke spillere og om de får til mer lagspill og bedre strategi kan de nå langt. Superlaget-nDG skuffa nok litt utifra det vi så.

LES OGSÅ: – Delte meninger om nytt “superlag” med Hatriixx i spissen

Etter å ha vunnet semifinalen sin mot Nix, gikk Enigma inn i finalekamp mot Lions. I likehet med resten av turneringen var også dette oppgjøret i et best-av-en format. Det ble likevel mindre spennende enn begge semi-finalene. Enigma overkjørte de norske seriemesterne.

– Lions underpresterte i finalekampen mot oss. Det virker som de slet mot lane swap. De slo oss nemlig sist vi møtte dem i ranked 5s, så det er tydelig at de ikke hadde den beste dagen i går, forteller NicoThePico og fortsetter:

– Vi er veldig fornøyde med fianlen mot Lions. Vi spilte bra og hadde kontroll hele kampen.

Enigma hadde følgende lagoppstilling:
Dennis «Enigma Cuctus» Karlsson
Nicholas «Enigma Nico» Korsgård
Rasmus «Enigma Caps» Winther
Job «Enigma Slyv3r» Goossens
Tim «Enigma Fortunate» Merckens

 

GIGACON utelukker ikke ny kvalifikasjonturnering

Som vinnerne av Gigacon Prime 2015 Pre-Tournament mottar Enigma fem billetter til Gigacon. Gigacon avholdes på Exporama i Oslo fra 1. – 4. oktober. For kort tid siden kom det frem at e-sportarrangementet øker premiepotten i League of Legends til 60.000 NOK. Det gjør de fordi de opplever en økt profesjonalisering i blant norske klubber og ønsker å holde tritt med et stadig voksende miljø. League of Legends-turneringen var også deres mest suksessfulle under fjorårets arrangement på Telenor Arena.

Tommy Haaland er e-sport-ansvarlig på Gigacon og forteller at selvom laget som vant kun hadde en norsk spiller, er han stor-fornøyd med oppmøte fra de norske topplagene under gårsdagens kvalifikasjonturnering.

– Jeg syns det gikk bra og jeg er glad at de fleste topplagene møtte opp selv om det ble på relativt kort varsel.

Kommer dere til å arrangere lignende kvalifikasjonsturneringer i oppkjøringen til Gigacon 2015?

– Vi har ikke noe planlagt, men skal ikke utelukke det, forteller Haaland og smiler lurt.

resultatliste_bracket


Samtlige kamper i Gigacon Prime 2015 Pre-Tournament ble spilt i best-av-en (bo1) format. Turneringen startet 18:30 19. august og ble ferdigspilt samme kveld. Deler av turneringen ble strømmet og kommentert av Celestial Gaming med tillatelse fra arrangørene.

One thought on “Enigma vant – slik gjorde de norske topplagene det i storturnering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *