– Målet er å gjøre dette til verdens største viewing party

Da jeg intervjuet head of e-sport i Riot Games, Jason Yeh, i forbindelse med sluttspillet i EULCS, lovet han å hjelpe den nordiske regionen med å vokse. I etterkant av dette har vi sett mye mer til både Riot og spillet deres League of Legends. Vi nordmenn får møte Riot  i november, når de drar til SpillExpo. Men før den tid er de medarrangør ved et massivt viewing party i København.

I København har Riot gått inn i et samarbeid med den veletablerte organisasjonen GeekCore. Geekcore er involvert i en rekke arrangementer i Danmark allerede, men nå som de har Riot på laget sikter de mot nye høyder. De vil slå verdensrekorder. Det skal skje 31. oktober i forbindelse med finalen i verdensmesterksapet i League of Legends.

– Vi har arrangert viewing parties i København siden 2013 og vi har ikke møtt annet enn støtte og glede fra de som har deltatt, forklarer Allan Petersen fra GeekCore. Han legger til:

– I fjor hadde vi 300 mennesker samlet for å se finalene. I år, derimot, er målet å gjøre dette til verdens støre viewing party.

Håper på 3000 deltakere

Her snakker vi altså ikke om 20-30 mennesker som samles i kjeller. Her snakker vi heller ikke 300 mennesker på en litt større nattklubb. For i år skal de slå alle rekorder, og for å gjøre det sikter de mot 2500-3000 mennesker i en massiv arena midt i København.

I København dekorerer de kaker med laptops.
Sist jeg var i København dekorerte ACER kaker med laptops.

Folk utenfor Danmark har allerede begynt å få øynene opp for arrangementet. Men arrangøren kan fortelle at de har billettsalg til både Norge og Sverige også, og at de naturligvis håper flere kan ta turen ned for begivenheten.

Billettene koster 120 (inkl. avgifter)

Under eventet kan publikum regne med god stemning i møte med likesinnede som går sammen for å overvære forrykende kamper (obviously) i en sosial setting.

I tillegg til dette har arrangørene også planer om å ha store give aways. GeekCore har fått bidrag til disse fra blant annet Fnatic, TSM, Shark Gaming, Komplett, Roccat – og selvfølgelig Roit Games. Dette blir også en mulighet til å møte Team Dignitas.eu, som nylig rykket opp til LCS, samt den kjente danske streameren Sinterbell. Hun skal nemlig være vertinne på arrangementet.

Riot til Norge i november

Riot Games gjør sitt forsøke besøk på norsk jord allerede under SpillExpo (6.-8. november) på Norgesvaremesse i Lillestrøm utenfor Oslo. Med på reisen deres kommer bl.a. tournament -codes til finalekampene i Telenorligaen,  og en stor bunke give aways (alt fra PR til Skincodes og Riot-merchandise). De har også med seg en anerkjent gjest. Håpet er at vedkommende kan øke profesjonaliteten rundt finalekampene som en del av en potensiell “analyst desk”.

Og for dem som liker litt League of Legends-champions som kommer til livet: Riot skal at-på-til ha et fullverdig League of legends Cosplay-event!

I tillegg til det som er nevnt over, sponset Riot Games også League of Legends-turneringene ved ByLan og Gigacon i høstferien. Det ser altså ut til at måten Riot skal hjelpe de nordiske landene “opp-og-frem- er gjennom å samarbeide med lokale aktører og bidragsytere innenfor e-sporten. Det er – uten tvil – et skritt i riktig retning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *