Ndurance Gaming sikrer seg ADC-talent

– Jeg går til nDurance fordi de virker sterke og motiverte, sier stortalentet som sammen med resten av laget går for gull i vårsesongen.

Da Ndurance entret førstedivisjon av Telenorligaen i høst, slo de på stortromma å annonserte at de hadde hentet inn Tyrkia-stjernene Omid «Touch» Rosander og Isak «Energy» Fjell til League of Legends-laget. Med disse på laget presterte klubben å komme på tredjeplass i Telenorligaen og en omdiskutert andreplass på Gigacon 2015.

Denne sesongen har klubben fått med seg en av spillerne som står lagløse etter at BX3 Elektroniske Sportsklubb valgte å ikke forlenge kontraktene med sitt LoL-lag; ADC-spiller Jon Olav

BigFatAndBlack går over til nDurance Gaming.
BigFatAndBlack går over til nDurance Gaming.

«BigFatAndBlack» Holland. Han erstatter dermed Nicolai «Mood» Martinsen som var utleid fra Lions Elektroniske Sportsklubb i høstsesongen.

– Jeg går til nDurance fordi de virker sterke og motiverte, forteller BigFatAndBlack.

Mistet plassen i BX3 etter manglende resultater

Før overgangen til BX3 i januar 2015 vant BigFatAndBlack Telenorligaen (da Logitech League of Legends Challenge) med Aria eSports i ligaens første sesong og fikk også prisen for mest verdifulle ADC for sin innsats. Med BX3 presterte det samme laget å komme på tredjeplass i vårsesongen og fjerdeplass høstsesongen i 2015.

BX3 sin spilleransvarlig Christian «Groggi» Hagen uttalte seg til Gamer.no om årsaken til at klubben ikke ønsket å forlenge kontrakten med spillerne på førstedivisjonslaget:

– Bakgrunnen for at de fem spillerne ikke får forlenget kontrakt ut i 2016 er manglende resultater. Vi var heller ikke fornøyde med treningsmengden som ble lagt ned før siste delen av Telenorligaen.

Det var lignende årsaker som lå til grunn da BX3 kvittet seg med laget som gikk over til Lions Elektroniske Sporsklubb og deretter vant to sesonger av Telenorligaen på rad.

Frisk start i ny klubb

BigFatAndBlack ser på overgangen til Ndurance som en frisk start, og klubben, som har hatt han på prøvespilling over en lengre periode, forventer at de kan få frem bedre treningsvilje og motivasjon hos ADC-talentet.

– Alle spillerne i nDG er motiverte og ivrige etter å bli bedre spillere. Det i seg selv burde heve BigFatAndBlack sin motivasjon til å trene mer og gjøre det bra for laget, sier lagets manager Henrik «Svettzor» Årdahl og legger til:

– Jeg vet ikke så mye om hvilke mål BX3 hadde som lag, men i nDG satser vi stort det kommende året og jobber nå med å få på plass et skikkelig trener team som kan jobbe med teamet 25 timer i uka. Klare ambisjoner og nye motiverte lagspillere er ofte alt som trengs for å finne den såkalte GLØDEN igjen!

Da BigFatAndBlack spilte sammen med lagets support  Omid «Touch» Rosander i Aria eSports i 2014 oppsto det problemer mellom dem. Etter en vanskelig sesong valgte Aria og kaste ut Touch og beholde BigFatAndBlack. Ndurance mener de er i stand til å håndtere eventuelle problemer dersom de skulle oppstå nå som de spiller i samme botlane og klubb igjen.

– Jeg vet ikke alt om forholdet de hadde før, men begge spillere har allerede hatt endel treninger med hverandre uten noen problemer. Begge er også inneforstått med at de skal spille med hverandre framover, forklarer Henrik «Svettzor» Årdahl og avslutter:

– Samtidig tror jeg at eventuelle problemer de har hatt før ikke kommer til å oppstå igjen hos oss, fordi vi har god oppfølging og vi stiller krav til spillerne våre. Hvis problemer skulle oppstå, vil de bli håndtert før det blir noe mer kluss ut av det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *