Renate Karstad (20) er League of Legends manager

Blant lagene i førstedivisjon av Telenorligaen er det blitt vanlig å ha en manager som følger laget tett gjennom sesongen. En managers oppgaver kan variere, men vanlige gjøremål er å sette opp «scrim»-plan, følge laget på arrangement, avgjøre lagoppstilling og drive markedsføring. Noen managere er også tilstede under lagets treninger og har samtaler med lagets medlemmer for å ordne opp i interne stridigheter.

Å være manager i Norge er sjeldent en betalt jobb, men den gir mulighet til å følge e-sportmiljøet tett, samtidig som det er lærerik på grunn av stadig nye utfordringer på flere fronter. Det er blant annet dette som har gjort Renate Karstad interessert i å bidra fra denne rollen for det Telenorligaens nyopprykka lag Team Gamermag.

– Jeg tror manager-rollen blir veldig interessant. Man havner liksom litt «behind the scenes» og har muligheten til å jobbe med andre mennesker ikke bare er spillere, men som også styrer organisasjoner og turneringer, sier Karstad som er lei av å bare stå på sidelinjen å se på.

–  Jeg må gjøre mitt beste for å motivere

Samtidig som manager-rollen er spennende i seg selv, gir den også ledererfaring som kan lære en person mye om både seg selv og andre. Spørsmål man må ta stilling til er blant annet hvilken

Renate Karstad sammen med Telenorligaens kommentatorer under SpillExpo 2015.
Renate Karstad sammen med Telenorligaens kommentatorer under SpillExpo 2015.

lederstil en ønsker å ha, hvordan man skal utøve sin autoritet, hvordan man holder motivasjonen til spillerne oppe og hvordan man skal takle uro innad i laget man styrer. Karstad sitt hovedmålsetning er å blidgjøre de fleste.

– Jeg ønsker å fokusere mye på kommunikasjonen mellom spillerne og organisasjonen. En potensiell utfordring er nok mangel på motivasjon hos spillere. Det pleier å oppstå hos de fleste lag, så jeg må gjøre mitt beste for å motivere.

– Nøkkelen vil jo være å oppdage problemene når de dukker opp. Dersom de oppstår vil jeg forsøke å snakke med spillerne hver for seg og se om det er mulig å løse opp i ting uten å overdramatisere ting.

League of Legends-miljøet er ikke så «toxic» som folk tror

Karstad sitt første møte med miljøet hun nå skal jobbe innenfor, var i 2013 da hun tok turen til SpillExpo og Norgesmesterskapet som ble avholdt der. Derfra ble hun kjent med en rekke av de sentrale spillerne i miljøet og utviklet en interesse for e-sport som hun ikke hadde hatt tidligere.

– Personlig er jeg blitt stor fan av League of Legends-miljøet. Tidligere var det vanskelig for folk å komme seg inn i miljøet, men det har kommet seg, forteller Karstad.

Hun tror også miljøet er mindre «toxic» enn det utenforstående antar:

– Mange tror kanskje miljøet er litt «toxic», men jeg føler at hvis ikke er for hårsår så kan man lett se humoren i det meste.


Team Gamermag består av:

 August «FatBat» Lindberg – Toplaner
Andreas «Gelefisk» Busengdal Halkjelsvik – Jungler
Adam «Llder» Ilyasov – Midlaner
Christian Olav «Rias Gremory» Stafset – ADC
Jon Andreas «Eserah» Hole – Support

 Renate Karstad (Manager)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *