Mohammed Barzinje (20) eier en norsk e-sportorganisasjon

I fjor valgte Mohammed Barzinje å starte Riddle Elektroniske Sportsklubb. Siden den gang har klubben vokst betraktelig og har nå nesten 30 spillere fordelt på flere lag og spill. Det viktigste som har skjedd i klubbens utvikling i år, var at han fikk inngått et samarbeid med Gosh Gaming og tatt skrittet opp  første divisjon av Telenorligaen. Det satte nemlig klubben på kartet for alvor.

Etter to runder fikk Riddle også plukket opp et av de beste League of Legends-lagene i Norge, nemlig det tidligere Lions-laget som fikk hele tre ligaseiere i fjor! Med dem i stallen, ser Barzinje og Riddle nå mot internasjonale muligheter.

Utenom e-sportorganisasjonen er han selger hos Expert og Diamond 5-spiller i League of Legends. Så, som han selv ville sagt, er spørsmålet: «Do you believe in Riddle

Hva er dine oppgaver som eier av en norsk e-sportorganisasjon?

– Jeg gjør alt av organisatorisk arbeid og jeg lager alt av grafikk og videoer for laget, samt at jeg passer på at alle trives. Jeg gjør så og si alt innad i laget, og jeg gjør det fordi jeg liker å ha noe å gjøre når jeg har muligheten.

– Målet med laget er selvfølgelig å bygge det kommersielt når det lar seg gjøre, men nå er alt på ren frivillig basis. Jeg har heldigvis noen andre styrmedlemmer som kan hjelpe meg når jeg trenger hjelp: Joakim Jahrmann, Dino Huskanovic og Andreas Frøyland. mohammed barzinje

Hva mener du skiller Riddle fra andre klubber?

– Draktene våre, herregud så fabulous! Det er i allefall det folk sier når de ser draktene våre. Neida jeg føler at Riddle og spillerne i klubben hele tiden vokser. Vi lærer av våre feil og prøver hele tiden å bli bedre. Som organisasjon retter vi spotlightet mot spillerne våre. Et av virkemidlene våre er at vi lager høydepunkt-videoer av kampene til de forskjellige lagene slikt at spillerne blir mer kjent innad i miljøet.

Hva ser du mest frem til for tiden?

– Jeg er veldig hyped for Ragnarok og Telenorligaen – spesielt nå som vi har en veldig god line-up og en mulighet til å vinne begge deler.

– Har dere regnet noe på muligheten nå som dere står med 1 poeng etter tre runder? Blir det hardt?

– Jeg selv har ikke regnet noe på det, men jeg er rimelig sikker på at laget har gjort det og jeg tror de kan klare det. Så lenge de kommer top 4 for play-offs er jeg fornøyd, kommer gutta høyere så er det bare enda mer positivt.

Slik du ser det, hva er den største utfordringen norsk e-sport står ovenfor?

– Norsk e-sport er foreløpig kun én liga og det er Telenorligaen. Selv liker jeg Telenorligaen og konseptet, men det er par faktorer som påvirker den mot det negativet. Det som er negativt med at vi kun har Telenorligaen er at det fort blir monopol, noe som betyr at de for eksempel kan gjøre hva enn de vil. Det hadde for eksempel vært veldig kjedelig å måtte betale en klubbavgift for å delta, men siden det da det ikke er noen andre ligaer som er like store, så hadde man egentlig blitt tvunget til å gjøre det for å være relevant.

– En annen veldig stor faktor, som påvirker ligaen til det negative for min del, er at den har en e-sportsansvarlig som både styrer Telenorligaen og som er styreleder i en av klubbene som deltar i ligaen. Jeg har ingenting imot Stein, men det passer ikke helt å ha det som det er nå. Tenk hvis det hadde vært om Riot Games sin LCS-Head Admin og han samtidig hadde hatt et lag i LCS.

Du har deltatt i samtaler om dannelsen av et norsk e-sportforbund. Hva er dine tanker om dette tiltaket?

– Jeg har deltatt i samtaler ja, jeg tenker at et norsk e-sportsforbund hadde vært veldig bra. Spesielt hvis alle kan delta, får si sin mening og hvis man demokratisk velger et styre med nøytrale folk til å styre skuta. Jeg tror det hadde vært til stor hjelp for e-sporten.

– Det har vært jobbet med et norsk esportforbund lenge. Hvorfor tror du man ikke har kommet ut av diskusjonstadiet enn så lenge?

– Jeg tror kanskje at folk ikke vet om de tørr å bli med i noe så stort, og at de heller ikke stoler på hverandre nok til å få gjort det. Det syntes jeg er veldig trist. Jeg emner at norsk e-sport ligger veldig langt bak alle andre, så det og jobbe sammen om et e-sportforbund kan være nøkkelen til å vokse.

11406334_992906840742280_8915446065328183005_o copy
Riddle sine drakter.

– Det er også veldig viktig at vi sammen er rollemodeller for de nye klubbene, slikt at også miljøet vokser i både størrelser og modenhet.

Nå som du har både spilt på et lag – og startet din egen organisasjon. Hva er dine neste mål? Og hva anser du som den største utfordringen?

–Min neste mål være definitivt å få organisasjonen større. Jeg vil satse internasjonalt om det lar seg gjøre. Jeg tror den største utfordringen både oss og andre lag i norsk e-sport er å skaffe sponsorer. Jeg håper veldig at store sponsorer kommer inn i bildet og omfavner flere klubber og at flere ser potensialet i e-sporten. Uten penger går ikke ting fremover, dessverre.

Du har selv mottatt en del kritikk fra spillsamfunnet du brenner for. Hva tenker du om kritikken og hvordan håndterer du den?

– Jeg syntes kritikken er helt unødvendig. Det er kjedelig at folk bare indirekte og direkte mobber uten grunn. Jeg har valgt å slutte å bry meg om alt den minoritet sier om og til meg via sosiale medier, men det betyr ikke at jeg synes dette er noe som skal fortsette. Det virker som at folk poster spydige og slemme kommentarer fordi de ønsker flere likes, men det burde ikke være slik. Ikke mobb andre for at du skal føle deg større og bedre gjennom flere likes. Jeg syntes at folk kan tenke litt før de snakker. Det er tross alt noen andre bak skjermen.

Dersom en spiller skulle ønske å ta skrittet opp å bli med i en organisasjon. Hva bør de være oppmerksom på? Er det noe du vil advare dem mot eller anbefale?

– Det viktig å ha det gøy med de menneskene man omgås med i organisasjon. Jeg syntes folk skal tenke over det før de blir med i en organisasjon. Dersom de faktisk liker seg med lagkameratene og hvordan ting gjøres i organisasjonen, så for all del – bli med! Jeg vil absolutt anbefale å være med i en organisasjon hvis du fører samhold med den og laget.

– Personlig prøver jeg å overføre alt jeg har lært av å være fotballspiller, altså klubbfølelsen, til min organisasjon. Det er viktig at folk trives.

Bildene har blitt tatt av: Ramal Ahmad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *