1.- og 2. plass fikk samme pengepremie for vårsesongen av Telenorligaen

Riddle Eleketroniske Sportsklubb, som kom på 2. plass, tjente like som vinnerlaget nDurance Gaming på vårsesongen av Telenorligaen. Begge klubbene fikk nemlig utbetalt 30.000 kroner fra ligaarrangøren.

– Vi gjorde som vi ble bedt om og fakturerte summen som vi ble fortalt av daværende ligasjef Stein Wilmann at vi skulle fakturere, så vi har ikke gjort noe galt, forklarer Mohammed Barzinje leder for Riddle Elektroniske Sportsklubb.

DSC_0353Utbetaling av premier for vårsesongen av Telenorligaen ble gjennomført i sommer. Pengene ble utbetalt etter at klubbene som hadde plassert mellom 3/4. og 1. plass sendte inn faktura til tek.no.

De fleste lagene ble kontaktet av daværende ligasjef Stein Wilmann over mail. I denne ble det oppgitt hvor fakturaen skulle sendes, hva den skulle merkes med og hvilken sum det skulle faktureres for.

–Vi ble bedt om å fakturere for 30.000 kroner. Jeg synes det var litt rart, men vi valgte å fordele pengene på spillerne våre og sende dem ut med en gang vi fikk det, sier Barzinje og legger til:

– Spillerne ble naturligvis litt overrasket over at de fikk mer penger. De var klare for 20.000, men så var det brått 30.000 i stedet. Det var jo en gledelig overraskelse.

– Hvordan stiller Riddle seg til å tilbakebetale de 10.000 dere fikk for mye?

– Med tanke på at disse midlene allerede er brukt opp, så blir det nok dessverre ingen tilbakebetaling. Spillerne virker heller ikke særlig for å betale tilbake. Det er ikke deres feil og heller ikke klubbens feil at dette skjedde.

– Har gamer kontaktet dere om å få tilbake pengene?

– Nei, gamer har ikke sagt noe om dette enda.

nDurance:  Jeg synes de skal tilbakebetale

Henrik Årdal, lederen for nDurance Gaming, laget skulle ha vunnet 10.000 mer enn Riddle etter å ha kommet på førsteplass i vårsesongen, ser litt annerledes på saken.

DSC_0271 Jeg synes de skal tilbakebetale selvsagt. Er vel ikke så mye mer å si om det. En kjip feil som har blitt gjort, men Gamer gjør så mye bra for norsk e-sport at de fortjener såpass med respekt at man tilbakebetaler når en feil er blitt gjort.

–Spillerne og trener for laget har allerede mottatt sine penger. Bør de da betale tilbake hver for seg, eller mener du at organisasjonen dekke det?

– Organisasjonen burde dekke det ettersom at skulle visst at 2. plassen var 20.000. Det var postet før seriestart. Hvis de ikke tilbakebetaler, så mener jeg at Gamer.no kan trekke fra 10.000 i neste eventuelle pengepremie Riddle vinner.

– Da går det vel ut over spillerne som er på laget nå, spillere som ikke nødvendigvis var med på andreplassen i fjor?

– Ja, det er nettopp derfor organisasjonen burde betale.

– Det er feil å be Riddle som organisasjon dekke tilbakebetalingen

Riddle synes ikke dette er en god løsning. De seg i samme situasjon som mange andre norske klubber, hvor de ikke svømmer i penger, og samtidig mener han det er feil at de skal betale for Gamer.no sine feil.

– Det er nå penger som har blitt delt ut til spillerne og trener, og det er for et par måneder siden. Det er feil å be Riddle som organisasjon dekke tilbakebetalingen ovenfor Gamer.no når vi bare fulgte instrukser som ble gitt. Det burde heller ikke trekkes fra neste sum vi finner, fordi det skal ikke gå ut over eventuelt andre spillere, forklerer Barzinje.

Barzinje understreker også at Riddle nylig stoppet et LAN fra å betale dem dobbelt opp, og at det på ingen måte er deres intensjon å lure til seg ekstra penger. De ønsker å være en «fair play»-klubb har stort fokus på sportslig atferd.

Gamer endrer rutiner for premieutbetaling

Claes Halvorsen var kommersielt ansvarlig i Telenorligaen og Gamer.no da betalingen fant sted, og er det fortsatt. Tiltross for at det vanligvis er mottaker som er pliktet å informere om at de har motatt for mye penger, så har Gamer.no selv gjort en feil i dette tilfelle og vil ikke kreve pengene tilbake.

– Som lønnsmottaker, i banken og i forretningslivet skjer det feile pengeoverføringer. Da er mottaker pliktet til å informere om dette og pengene vil bli krevd tilbake.

– Men i tilfellet med premieutbetalingene denne våren har våre rutiner rett og slett vært for dårlige, og derfor tar vi det på egen kappe.

Som følger av dette vil det bli gjort endringer i reglementet og rutinene rundt premieutbetaling.

– Det vil bety at vi vil innføre bedre rutiner rundt premieutbetaling. Det kommer det veldig snart mer informasjon om, sier Halvorsen og avslutter:

– Og naturligvis vil vi i retningslinjer rundt alle premier og vilkår for konkurranser tilføre informasjon om at dersom beløpet eller premien ikke stemmer er mottaker forpliktet til å informere oss og at vi vil kunne kreve tilbakekalling.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *