«Meisyellow» legger LOL på hylla: – Jeg har mange gode minner

Over sommeren mistet Thomas «Meisyellow» Huang (20) motivasjonen, og nå har han valgt å legge League of Legends på hylla.

Motivasjonen forsvant tildels som en konsekvens av sommerjobb og nye studier, men også fordi han har funnet et nytt spill å bruke tiden på.

– Jeg følte ikke at jeg hadde energi til å spille mens jeg hadde sommerjobb, og nå skal jeg studere informatikk ved UiO. Jeg skal altså fortsette å tilbringe det meste av tiden min foran en PC, men jeg har funnet et nytt spill jeg vil bruke fritiden min på, sier Thomas «MeisYellow» Huang.

Han slutter nemlig ikke fordi vårsesongen til Celestial Gaming endte på en delt 3/4. plass, men fordi han plukket opp et spill som engasjerer stadig flere: Overwatch. Dette spillet har også fått sin første sesong i Telenorligaen denne høsten.

– Under off season begynte jeg å spille Overwatch og merket at League of Legends ikke var så sykt gøy lengre. Så nå har jeg hatt nesten to måneder uten LoL.

–  Jeg vil si jeg er over gjennomsnittet i Overwatch, rank 70, og jeg prøver å bli bedre, men jeg kommer ikke til å bli med i Telenorligaen med det første.

–  Jeg har mange gode minner

Meisyellow sin League of Legends karriere startet da han i 2013 ble plukket opp på laget som snart skulle bli hetende Celestial Gaming. I sin første turnering, Norgesmesterskapet på Spillexpo, kom nybegynnerlaget på 2. plass bak Aposis og foran tre av turneringens antatt bedre lag: BX3, IB og PrettyIce.

MeisYellow på Gigacon i 2014.
MeisYellow på Gigacon i 2014.

På denne tiden var MeisYellow «bare» diamond 4, men det tok ikke lang tid før han spilte seg godt opp på rangstigen. Han beste minne kommer fra da dokumentaren «Game On» ble filmet og Celestial Gaming spilte finale mot A for Aria klokken seks om morgenen på Gigacon i 2014.

–  Når jeg tenker over det, så var det kjempe morsomt. Serien i seg selv var en god opplevelse selv om vi tapte 3-2.

–  Vi kan naturligvis ikke skylde på det alene, men vi tapte jo nesten utelukkende fordi vi glemte å «banne» en champion. Og vi glemte det fordi vi var så slitne. Hatrixx (Jørgen Elgåen) gjorde det spesielt morsomt. «Gamle» hatrix var moro!

Noe av det morsomste med å spille på et høyt nivå i et spill, er alle vennene man plukker på veien. Man ender opp med å tilbringe mye tid sammen over Teamspeak mens man sammen forsøker å slå fra seg i rangerte kamper.

–  Jeg har mange gode minner fra å bare spille med mange av dem i toppen av norsk League of Legends. Det kommer jeg nok til å savne. Nå har jeg ikke spilt på noen måneder, og jeg har nesten ikke snakket med noen av dem jeg spilte mye med tidligere.

Ble en bedre spiller av å regelmessige ta pauser

MeisYellow har vært med i Telenorligaen fra første sesong og sammen med laget har han rukket å bli et kjent nick og ansikt i League of Legends-miljøet. For dem som har spilt med tjueåringen, er det ingen overraskelse at han nå har mistet motivasjonen. Det er nemlig noe han har flere gjort før. I løpet av tidligere sesonger har han hatt uker uten å spille, mens laget har hatt inne subs i treninger og ligakamper. I følge han selv gjorde pausene han til en bedre spiller når han kom tilbake.

MeIsYellow under Norgesmesterskapet på Spillexpo i 2013.
MeIsYellow under Norgesmesterskapet på Spillexpo i 2013.

–  Jeg synes det er greit å ta noen pauser. Det er alltid gøyere å spille igjen etter en lang pause, da holder jeg ikke samme spillestil. Jeg spiller litt mer uforsiktig og jeg føler at det gjør meg bedre.

–  I pausene fortsetter jeg jo å se på LCS og jeg tror at ved å gjøre det, så begynner jeg å spille litt som dem når jeg starter opp igjen

–  Jeg synes det virker vanskelig for nye spillere å komme inn i toppen

Selv om han, i likhet med flere før han, legger League of Legends på hylla igjen, så tror han ikke det nødvendigvis blir lettere for nye spillere å komme inn i den norske «pro»-scenen. Det er nemlig få nye spillere som plukkes opp i topplagene.

–  Jeg synes det virker vanskelig for nye spillere å komme inn i toppen. De fleste lagene der bytter bare rundt på de samme spillerne, og velger heller spillere de kjenner som ikke «praccer» enn nye spillere som ønsker å jobbe for å bli bedre.

–  Det er kun noen få gode lag i Norge, resten av lagene spiller nesten bare for å være i Telenorligaen. Den beste sesongen var da BX3 hadde «Tivity» og Lifting, og Lions, nDG og CG var på sitt beste. Da kunne man skru på streamen hver uke og se en god kamp.

MeisYellow kommer faktisk også til savne det å spille «tv-sendte» kamper selv:

–  Det gøyeste med å bli streamet var nå folk kom innom streamen og heide på CG. Det er alltid gøy nå folk heier på laget du spiller for.

TG15
MeIsYellow etter å ha vunnet The Gathering 2015. Han vant også i 2016.

–  Hva synes du om at Gamer.no ikke skal streame kampene selv lengre?

–  Jeg tror at ligaen blir dårligere. Det hjalp mye at Gamer streamet kampene offisielt. Du kunne alltid gå inn på streamen deres og finne masse folk du kjente i chatten. Nå må jeg plutselig lete etter streams og det er ikke sikkert kvaliteten er god nok til at det er verdt å se på.

Han kommer likevel til å følge Telenorligaen, men ikke fult så tett. For uten faste streams, blir det nok mest for å sjekke tabeller og se hvordan lagene ligger an.

–  Jeg vil gjerne ønske Celestial Gaming sin nye lagoppstilling lykke til i høstsesongen, avslutter MeisYellow.

One thought on “«Meisyellow» legger LOL på hylla: – Jeg har mange gode minner

  1. Ønsker ham lykke til med studier og overwatch! Dog synd at CG mister en såpass kompetent spiller, men forsvinner motivasjonen å det blir en chore å spille blir det fort sure greier for hele laget.

    Svært enig i det han nevner om streamingen, synd at det har blitt nedprioritert av Gamer.
    For håpe noen har tid og vilje nok til å plukke opp den biten å gjøre en halvseriøs sak utav det.

    Finfin artikkel, keep em coming!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *