De 9 beste historiske TV-seriene du bør ha sett i 2018!

Jeg elsker tv-serier – spesielt historiske kostyme drama. Derfor tenkte jeg tipse om en rekke serier du kanskje vil sjekke ut. Det er jo alltid greit å ha en serie eller to på lur, spesielt hvis man trenger å få litt tid til å gå. De er rangert i tilfeldig rekkefølge.

 1. The Tudors | 8,1/10 
  Serie om livet til den sagnomsuste King Henry VIII. Verdt en titt om du er interessert i den britiske kongefamilien og historien rundt en av historiens mest kjente konger.
 2. The White Queen | 7.8/10
  Hvis du liker dramatikken i Game of Throne (og hvem gjør ikke det?), så kan det kanskje være interessant å se en serie om konflikten mellom Lancester og York på 1400-tallet. Denne ekte konflikten, også kjent som “war of the roses” er nemlig en stor del av inspirasjonen for bøkene serien er basert på.
 3. Medici: Masters of Florence | 7,9/10
  Serien følger livet til 1400-tallet og Medici-familien – en av historiens mest innflytelsesrike dynastier.
 4. The Crown | 8,7/10
  Nåværende Dronning Elisabeth av England har hatt et langt og interessant liv. Denne serien følger henne fra hun krones dronning og gjennom en rekke turbulente historiske perioder.
 5. Victoria | 8,2
  Dronning Victoria var like overrasket som omverden da hun arvet tronen. Serien følger hennes kamp som kvinnelig hersker i et mannsdominert England.
 6. War And Peace | 8,2/10
  Miniserie basert på den verdenskjente Leo Tolstoy boken med samme navn. En av de bedre adapsjonen av mesterverket, med gode skuespillerpresentasjoner og nydelig cinematography. Følger bl.a. perioden hvor Napoleon invanderer Russland.
 7. Versailles | 7,9/10
  Solkongen er en interessant historisk figur – og myteomspunnet konge. Serien tar seg endel kunstneriske friheter, men er verdt en titt dersom du ønsker å se flotte slott og kostymer kombinert med delvis sann historie.
 8. The Borgias | 7,9/10
  En av historiens mest omdiskuterte familier, med Pave Alexander VI i spissen, er hovedfokus i denne serien. Spennende på mange områder, og vakkert laget.
 9. Rome | 8,8/10
  Da Rome kom ut, var det den dyreste serien noen sinne produsert. HBO sto naturligvis i spissen for dette mesterverket. Serien fikk beklageligvis ikke mer enn 2 sesonger, men er verdt en titt dersom du er interessert i historien rundt Julius Cæsar, Brutus, Cleopatra m.m.

Dersom du ønsker en fullstendig liste over serier jeg anbefaler, ikke bare de historiske som figurerer på denne listen, så kan du sjekke ut denne listen på IMDB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *