D2-kontoret – nytt norsk League of Legends-talkshow

Førstkommende søndag, i forkant av tredje runde av  Telenorligaens 1. divisjon for League of Legends, er det premiere på det norske talkshowet “D2-kontoret”.  Programmet skal gå på Twitch fra 16:30 til 17:45.

I spissen for prosjektet står tre sentrale profiler i det norske League of Legends-miljøet. De representerer også tre ulike klubber: Håkon “Koolberg” Solberg (22) fra Celestial Gaming, Håkon “Pøbel” Gabrielsen (20) fra Nordavind og Anders “Sharp” Lilleengen (19) fra Fact Revolution.  De tre vil figurere sammen i samtlige sendinger.

Håkon “Pøbel” Gabrielsen er caster, streamer og trener for Nordavind.

– Programmet skal i hovedsak handle om hva som har skjedd den forrige uken i Norsk League of Legends. Vi har ingen spesifikk kanal enda, så første sendingen kjøres på min twitch kanal, forteller Håkon Gabrielsen, programleder  og ordstyrer for D2-kontoret, og legger til:

– Vi skal prøve å få ett kontroversielt tema hver uke, gjerne med representanter fra begge sider av saken. Vi skal også gjennomgå kampresultater, stats og tabeller. Intervju med spiller pre/post game er noe vi vil få til for å skape mer hype rundt matcher.

Første sending: Fokus på lagene som ble trukket fra 1. divisjon

For dem som følger med på norsk League of Legends, vil det være lite overraskende at et av hovedtemaene i første sending vil være  de to lagene som ble trukket fra 1. divisjon etter andre runde av Telenorligaen.

–  Våre to første gjester er Latch og Blackie fra Valhalla og Berserk, med tanke på at at de ble diskvalifisert/trakk seg. Vi prøver også å få med en representant fra gamer.no/Telenorligaen som kan være med i debatten med dem, sier Gabrielsen.

I den sammenheng blir det blant annet fokus på hvorfor dette skjedde, hva som kan gjøres for å unngå dette i fremtiden, samt  hvordan det skader den norske League of Legends-scenen at to lag trekkes fra den øverste divisjonen så tidlig i sesongen.

Fokus på underholdningsverdi og “friendly banter”

Første sending byr også på andre spennende gjester. Anders “Single Clap” Bjerkengen fra Nordavind og programmets faste ekspert Anders “Sharp” Lilleengen. Bjerkengen  er, i følge Gabrielsen, kjent for å snakke litt “smack,” og målet er at han skal ha litt “friendly banter” med Lilleengen.

Anders “Sharp” Lilleengen er jungler for Fact Revolution og har mye erfaring også utenfor landets grenser.

Lilleengen har mye erfaring fra miljøet og med spillet generelt og kommer til å være med på samtlige sendinger . Dermed tilfører han programmet endel faglig tyngde og vil kunne snakke i dybden om hva som skjer “In Game” i kampene. Nå håper han å gjøre et godt inntrykk på seerne i første sending:

– Det har vært litt talkshows i den norske League og Legends-scenen før, men jeg følte alltid de mangla det lille ekstra. Jeg har en anelse om hvorfor akkurat jeg ikke likte de, og skal prøve å gjøre noe annerledes med dette prosjektet.

–  Utenom det så vil fokuset vårt være å sørge for å være så underholdene vi kan gjennom hver sending, avslutter Lilleengen.

>> Les også: Norsk e-sport på Twitter #1

Bakgrunnen for programmet

I midten av august ble det annonsert at talkshowet TL;DR avsluttes. Årsaken til det, er at produsenten av programmet ikke lengre har kapasitet til å gjennomføre sendingene.

Det tok noen uker før tomrommet ble merket, men i starten av september startet Håkon “Koolberg” Solberg en prosess for å fylle det. Med en enkel Tweet startet han nemlig en prosess som fort engasjerte flere i det norske miljøet. Nå, kun fire dager etter, er omtrent hele sendeplanen og konseptet for erstatteren til TL;DR klart.

Håkon “Koolberg” Solberg startet prosessen.

– Selve showet et en tilspisset versjon av Ukenstldr. Mer edge og mindre repetisjon av av resultater, forklarer Solberg.

–  Kun få dager etter at du etterlyste TL;DR på twitter, er dere en hel gjeng som snart er klare for første sending av deres eget talkshow. Hvordan har prosessen vært?

– Når Jerna bekreftet at “Ukens TL;DR” var et dødt konsept som hverken hadde prosjektleder eller drivkraften til å fortsatte, tok jeg saken i egne hender, forklarer Solberg og utdyper:

– Jeg snakket først med Sharp om å lage vårt eget show. Det ville han. Deretter kontaktet vi Pøbel via Ole-Andreas “Kami” Skår. Pøbel var det åpenbare valget for programleder, og da han og Kami hadde lekt med samme tanke var samarbeide et faktum kort tid etter.

– Julian “Dogsledder” Nach var også behjelpelig med statistikkark og Sondre “Smuff” Strømholm Granheim skal ha mye skryt for hjelp med det grafiske.

Tiltross for at ryktene skal ha det til at League of Legends er et døende miljø i Norge, tyder entusiasmen og stå-på-viljen blant miljøets profiler på at ingen har planer om å legge seg ned for telling med det første. Det bekrefter også Solberg:

– Alle vi har nådd ut til har umiddelbart meldt seg på, noe som tyder på et svært velvillig community.

 


D2-kontoret vises altså på Twitch.tv/pobeltv søndag 9.september fra 16:30 til 17:45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *