Norsk e-sport på Twitter #1

Den siste Twitter-uka her vært ganske innholdsrik for en hver med interesse for norsk e-sport. Når det er sagt,  fikk du med deg disse sakene?

NicoThePico fremskaffer mer e-sportdekning

Mandag 3. september la Nicholas Korsgård ut en rekke tweets hvor han presenterer sin nåværende situasjon, hvorfor det er viktig at norske media vier e-sport oppmerksomhet, og legger til at han alltid vil stille opp i saker dersom det er nødvendig. Deretter tagget han en rekke norske medier.

Kun to dager etter, har NRK kommet på banen og skrevet en fin og grundig sak:

NRK Nordland har videre også produsert en radiosnutt hvor e-sport diskuteres, og inkludert temaet i sine distriktnyheter.

Alle setter pris på litt banter – men det er ekstra gøy når det backfirer

Det startet med et “banter”-tweet signert Morten “zEVEZ” Vollan i slutten av august, og allerede i andre runde av Telenorligaen ble det klart at hovmod fort kan straffe seg.

I andre runde møtte nemlig Nordavind, som zEVEZ spiller for, Kingpins. I følge Gamer.no sine eksperter var begge lagene spådd i toppen av tabellen. Interessant nok var ikke kampene så jevne som man kanskje skulle trodd, og Kingpins vant til slutt komfortabelt 2-0.

Det første til at kampens kommentator, den, i følge zEVEZ, legendariske og fantastiske TommyM, fikk slå seg løs på Twitter:

Trist utvikling i 1. divisjon av League of Legends

Nå har mange spøkt med at LOL er et døende spill i Norge lenge, men det er fremdeles mange som jobber hardt for å holde seriøsiteten i ligaen oppe. Derfor ble det ekstra trist da vi etter andre runde denne høsten ble vitne til at hele to lag ble trukket fra den øverste divisjonen.

Miljøet har også reagert svært negativt på denne utviklingen, og skuffelsen presenteres fint i denne Tweeten fra Espen D. Jensen:


I andre spillrelaterte Twitter nyheter:

Fra 300 til 32.000 følgere på to døgn

Dette er kanskje ikke direkte norsk e-sport på twitter, men det er fremdeles morsomt å se at denne e-sportutøveren gikk fra 300 til 32.000 Twitter-følgere etter å ha vunnet en Fortnite-turnering. Han med seg 250,000 dollar også:


Nytt LOL-talkshow?

Det jobbes iherdig i kulissene med å få til et nytt norsk League of Legends-relatert talkshow. Denne Tweeten skal ha startet prosessen og en god del brikker har allerede falt på plass:

 >> Les også: D2-kontoret – nytt norsk League of Legends-talkshow


Dagbladets spillsatsing får kritikk fra flere hold:


De siste sesongene har Twitter blitt et stadig viktigere plattform for norsk e-sport generelt. De fleste viktige (og mindre viktige) e-sportsaker blir diskutert på mikrobloggetjenesten, samtidig oppstår overraskende mye drama der. Ønsker du flere lignende saker? Tips meg gjerne om tweets jeg bør inkludere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *