E-sportorganisasjon kan motta 100.000 kr. i støtte fra NTE

Tidligere denne uken ble det klart, at Bitfix Gaming – som første e-sportorganisasjon i Norge – har blitt nominert til NTE – Laget mitt

Olav Leiknes, leder for Bitfix, tok da PC’en fatt. Målet er nemlig å få skaffet sin egen organisasjon så mange stemmer som mulig. Derfor saumfarte han Facebook og postet om dette på de fleste kjente e-sport- og spillorienterte grupper, spammet Twitter og brukte alle triks for å sanke stemmer.

Den iveren har tydeligvis fungert. I skrivende stund befinner organisasjonen hans seg på 3. plass i avstemningen, og ligger an til å tjene 25.000 kroner. Med flere stemmer, vil summen også kunne øke så høyt som til 100.000 kroner.

Olav Leiknes, leder Bitfix Gaming.

Leiknes sier at han er overrasket over hvor mye hjelp de har fått fra norsk e-sport generelt,  spesielt fra Facebook-gruppen “Fortnite Norge“. Lederen for “Fortnite Norge”, Sigve Løndal, er også Creative Director og Markedsfører i Bitfix Gaming.

–Vi fikk lov til å kjøre en “GiveAway” på siden deres, og veldig mange stemmer kommer fra den gruppa, forteller Leikes.

Lederen for “Fortnite Norge”, Sigve Løndal, er Creative Director og Markedsfører i Bitfix Gaming.

Noen fra e-sportmiljøet valgte også ikke å støtte

Han ønsker å takke alle andre som hjulpet, men har nesten mistet oversikten nå ettersom det har blitt så mange:

– Det er altfor mange å takke, men om jeg utelater enkeltpersoner, så kan jeg nevne Celestial Gaming, Nordavind, Vanir og Trikken, som har delt på sosiale medier. Videre har også Riddle EK  for å ha delt informasjonen på sin Discord-kanal, smiler Leiknes.

– Når noen har valgt ikke å dele på sosiale medier, har de gitt en forklaring på hvorfor? 

–  De har nevnt at det kan være interessekonflikt, eller at de ikke ser det som passende å gi gratis promotering til bare én klubb. Det er heller ikke alle som har svart, men det forventet jeg nesten ikke heller.

Hva skal Bitfix bruke pengene på?

I skrivende stund befinner Bitfix Gaming seg på tredjeplass, hvor de vil motta 25.000 kroner, men de jobber hardt for å komme opp  til  2. og kanskje 1. plass. Det er derfor interessant å se hva de faktisk vil bruke disse pengene på. For i en Twittermelding skriver BitFix at ved å stemme på dem, så hjelper du dem “(…)å hjelpe barn og unge opp og frem.”

– Midlene vil gå til spillere og klubbdrift. Dette kan være innkjøp av Jerseys, støtte til eventer, reiser og honorar.

– I tillegg blir noe satt av mot et nytt tilbud vi jobber med i Trondheim, noe som veldig mange kommer til å kunne ta nytte av, avslutter Leiknes.


Dette kan Bitfix Gaming vinne dersom de får nok stemmer:

  • De 25 lagene som får flest stemmer vinner pengepremier.
  • Førstepremien er på 100.000 kroner,
  • Andrepremien er på 50.000 kroner og
  • Tredjepremien på 25.000 kroner.
  • De neste 22 lagene med flest stemmer får 10.000 kroner hver.
  • I Instagram-konkurransen #ntelagetmitt er det tre kategorier, hvor vinneren av hver kategori får 10.000 kroner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *