Slik mottok LOL-miljøet D2-kontorets første sending

I går var omlag 100 League of Legends-interesserte vitne til første episode av D2-kontoret med Pøbel, Sharp og Koolberg. Jeg har snakket med fem i miljøet for å finne ut hva de synes om første sending.

Eric Andreas “Jerna” Hole Bjørklund (23) som produsent av ukens TL;DR – programmet som inspirerte D2-kontoret. Han var derfor selvfølgelig til stede for å overveie arvtakerens første episode. Han var også ganske spent på å få sett showet live. Det hadde nemlig blitt en god del “hype” rundt det i dagene som ledet opp mot premiæren.

– Pre Game talk shows er alltid moro, spesielt med kjente profiler som lover banter, sier Jerna og går over i å analysere de to ulike delene av showet:

– Første delen var noget treig. Fikk ingen nye svar på temaet som jeg ikke allerede visste, med unntak av om Blackie og Berserk sin situasjon. Kanskje hvis Pøbel hadde vært litt mer frampå, så kunne det blitt mer “kontroversielt?” Til neste kontroversielle tema, få litt mer intens debatt, gjør det mer interessant å høre på.

– Andre delen var bedre. Vanlig banter, men også ærlige og mer saklige meninger som balanserer den delen.

Jerna understreker videre at han kommer til å fortsette å se på D2-kontoret, så fremt tiden strekker til. Han synes spesielt dynamikken mellom de tre programlederne er imponerende god:

– Pøbel, Sharp og Koolberg er en så legendarisk trio at det er rart D2-kontoret ikke er pay-perview!


Yngve “Yngvis” Kirstihagen (21) er eier og manager for Trikken Esports. De rykket opp til 1. divisjon for League of Legends i Telenorligaen denne sesongen. Han var litt skuffet over temperaturen på den første sendinga, men det vil ikke stoppe ham fra å se neste episode også.

– Det var mindre “spicy” enn jeg trodde. Første del kunne nærmest vært kutta. På den andre siden er jeg glad for å bli ferdig med det temaet. Nå kan vi glemme den tragiske starten på sesongen, og heller glede oss over ildsjelene i miljøet som gir 110% for å lage content for scenen vår, sier Yngvis.

Han sikter naturligvis til den kjedelig hendelsen hvor to lag ble trukket fra første divisjon etter andre ligarunde. Dette ble diskutert med representanter fra alle de involverte partene i starten av programmet.

– Jeg kommer til å se på igjen. Ikke fordi episode 1 var så storslagen, men på grunn av min interesse for den norske League-scenen. Det hjerlper også at jeg har mye kjennskap til hostene av showet og jeg tror det bare vil bli bedre og bedre.


Navid “Navii” Karmi (19) spiller i 2. divisjon for Celestial Gaming Youth. Han satt sammen med flere lagkamerater og fulgte programmet mens de snakket sammen om det som skjedde. Både han og dem han så programmet med likte konseptet:

– Jeg syntes det var artig å se på D2-Kontoret. For meg er det nytt å se to norske lag som har blitt disket fra førstedivisjon diskutere dette så åpent. Det var gøy at vi fikk høre fra begge sider av saken og hvorfor dette skjedde, forteller Navii og fortsetter:

– Jeg kommer nok til å se på det igjen, Det er en god måte å holde meg oppdatert på norsk e-sport og spesielt League of Legends.

Han etterlyser også litt mer dekning av 2. divisjon. Det er jo en hel del banter og dramatikk å hente også derfra:

– Jeg vil ha drama fra andredivisjon. Det skjer ofte noe spennende her, dere kunne for eksempel ha tatt opp saken mellom Celestial Gaming Youth og Air 2. Hele opplegget der var håpløst.

>>> Les også: Hvordan gjøre team building på nett?


Lars “UserNameLars” Tollefsen (21) er innholdsproduset i det norske League of Legends-miljøet. Han står blant annet bak tiltaket for å lage “highlights” etter hver rundes kamper.

Han likte det første programmet, men han måtte dessverre se det på VOD. Det bar heldigvis ikke noe problem. UserNameLars gjør det meste, hvis han tror det kan støtte opp om det norske e-sportmiljøet.

– Jeg er veldig fornøyd! Intervjuene startet kanskje litt rolig, men veldig fornøyd med diskusjonen som kom etterhvert og at vi fikk høre alle sin side av sakene, sier UserNameLars.

Han har dog noen tips til hva som kan forbedres frem mot neste sending:

– Mindre “reklamepause” hadde vær bedre for innholdsflyten. Mer gjester er alltid også velkommen for mer vennlig banter! Gjerne fra de andre kampene som spilles samme dag også. Litt mer visuals kunne vært bra, så vi har noe å se på når kampene diskuteres, sier UserNameLars før han understreker:

–  Nå føler jeg at jeg hørtes veldig negativ ut her, men totalt sett syntes jeg produksjonsnivået og alt var kjempebra! Gleder meg til hva som skjer videre!


Alle fire har også kommet med tanker om hvilke gjester de kunne tenke seg å se på programmet. Her er noen av dem:

  • Boffen
  • Kjarti
  • Milf Police
  • Smuff
  • Stareye
  • Jankova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *